Wyłącznie fotki (1)

Okręty Wojenne po 1945 roku

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
Maciej
Kontakt:

Post autor: Maciej »

No właśnie, też jej nigdy nie widziałem ( mowa o tej pierwszej podstawie ).
Zastanawiałem się czy nie jest podobna do tych używanych u nas ale pojedyńczych.
Niestety jest tylko lakonicznie opisana jako "twin 13 mm"...
Co do symbolu podwójnej podstawy Hotchkins'a ale w wersji armijnej to R3.
Tu jeszcze jedna jego fotka - tym razem z obsługą:
Obrazek

A żeby już całą "rodzinkę" przedstawić to jeszcze R1 - lądowa:
Obrazek
... oraz R2 - morska:
Obrazek

Pozdrawiam,
Maciej
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

Poprawka:

Były jeszcze:
- pojedyńcza podstawa lądowa francuska typu B (8 sztuk, starsza od R1 o kiepskiej stabilizacji)
- pojedyńcze podstawy (lądowe ??) polskie - do nkm-ów czołgowych.

Tu zresztą inna sprawa: MW dostała w 1938 24 nkm-y Hotchkissa z WL - 12 do 16 z nich było z magazynów Broni Panc bez podstaw - nie wiadomo jak je rozdysponowano i jakie podstawy dostały
Awatar użytkownika
Maciej
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Mers El-Kabir podczas bombardowania... i moment eksplozji na Mogadorze ( dwie sekwencje z lotu ptaka )
Obrazek
Obrazek
... oraz to samo zdarzenie z innych ujęć ( francuskich )
Obrazek
Obrazek
Hmm, gdy się o tym czyta to przyjmuje się do wiadomości, że musiał mieć solidną konstrukcję skoro to przetrwał - ale gdy zobaczyłem te zdjęcia ( pewnie Wam znane :lol: ) to dopiero do mnie dotarło jaka to była eksplozja..
Czy drugi okręt w torze wodnym Mogadora to Volta?

Pozdrawiam,
Maciej
MiKo
Admin FOW

Post autor: MiKo »

Volta wychodziła bezpośrednio za Mogadorem. Potem obok niego przechodziła reszta.
Grom

Post autor: Grom »

Obrazek
Stealth Fast Attack Craft - oczywiście chiński
karolk

Post autor: karolk »

adminku jak nie ograniczysz koffanieńki rozmiarów obrazków możliwych tu do zamieszczania, to przestanem you loobić :shock: nie wszystkie majom szerokopasmowe włosy w kompach... :|
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

karolk pisze:adminku jak nie ograniczysz koffanieńki rozmiarów obrazków możliwych tu do zamieszczania, to przestanem you loobić :shock: nie wszystkie majom szerokopasmowe włosy w kompach... :|
Ani się adminku waż!
Karolu, prawym myszy na obrazku, 'zapisz jako', a już przeciętna przeglądarka obrazków dopasuje Ci fotkę do rozdzielczości systemu...
Przecież im większe, tym lepsza jakość! (Chociaż oczywiście nie zawsze idzie to w parze)
karolk

ech dzielny Grzegorzu, krajanie Ty mój, polecam pohulankę na modemku lub ISDN, zobaczymy czy you cośkolwiek prawa mysza dopasuje :(
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

Chciałem już z 'innej mańki' doradzić - że niby w każdej przeglądarce można wyłączyć ściąganie grafik...
Ale faktycznie - dlaczego pozbawiać Cię radochy z oglądania obrazków?
No chyba, że... hmmm... dobrowolnie 'pocierpisz za miliony'... W imię radochy innych?!

Za to pytanko do admina - nie wiem, czy wypada tutaj, ale spróbuję.
A może by tak dało się wprowadzić coś takiego jak wyłącznie miniaturki w postach? A zainteresowany osobnik albo sobie na nich kliknie i będzie się delektował, albo nie kliknie - bo nie jest zainteresowany.

A modem, to tylko kwestia cierpliwości ;) Przecież kiedyś i tak wszystko się ściągnie - wiem to z doświadczenia bo nie dalej jak nieco ponad 2 lata temu też miałem do dyspozycji tylko takie łącze.
Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

Karolku, o co Ciebie idzie? Przecież nawet w IE6 nakierujesz myszą na obrazek i juz można go zapisać. No, to, co Grześ radzi na pewno zadziła. Ile czasu zabiera Ci ściągnięcie lub otwarcie obrazka nawet w łączu komutacyjnym?
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
sebian
Zwycięzca QUIZ-u FOW

Post autor: sebian »

Slaw pisze:Na eBay fotka - HMS :D " Orkan" , ale cosik mi znana :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... eName=WDVW
Była chyba w Wielkie dni małej floty Pertka
karolk

RyszardL pisze:Karolku, o co Ciebie idzie? Przecież nawet w IE6 nakierujesz myszą na obrazek i juz można go zapisać. No, to, co Grześ radzi na pewno zadziła. Ile czasu zabiera Ci ściągnięcie lub otwarcie obrazka nawet w łączu komutacyjnym?
ta z fotografiami 259 sec. :( w tym czasie transfer innych rzeczy był prawie niemożliwy (innych czytaj outlok) :roll: impuls wieczorkiem kasuje co 6 minut, pięć takich stron i 40 minut w doopie Ryszardzie :?
Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

karolk pisze:
RyszardL pisze:Karolku, o co Ciebie idzie? Przecież nawet w IE6 nakierujesz myszą na obrazek i juz można go zapisać. No, to, co Grześ radzi na pewno zadziła. Ile czasu zabiera Ci ściągnięcie lub otwarcie obrazka nawet w łączu komutacyjnym?
ta z fotografiami 259 sec. :( w tym czasie transfer innych rzeczy był prawie niemożliwy (innych czytaj outlok) :roll: impuls wieczorkiem kasuje co 6 minut, pięć takich stron i 40 minut w doopie Ryszardzie :?

Karol, ja nie wiedziałem, że dalej są impulsy na połączenia internetowe, a miało ich nie być. Internet miał być wyjątkiem od reguły. To zdecydowanie podraża koszty. Sorki ;)
Ryszard
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
ZH

Post autor: ZH »

Dawnymi laty na Bałtyku dzisiaj w odległej Indonezji. Czy ktoś to jeszcze pamięta?
Obrazek
ZH
Milrek

Post autor: Milrek »

ZH pisze:Dawnymi laty na Bałtyku dzisiaj w odległej Indonezji. Czy ktoś to jeszcze pamięta?
Czyżby Parchim z NVA dawnego DDR
Ciekawe ile ich pływa z 16-u które przejęli czy może kupili ?
Jarek C.

Post autor: Jarek C. »

Wszystkie 16 jest w słuzbie lecz ich eksploatacja jest bardzo kłopotliwa. Sa to okręty nie przystosowane do słuzby w tym klimacie. Oprócz kłopotów serwisowych z uzbrojeniem i wyposażeniem - najwieksze kłopoty maja z silnikami. Na niektórych okrętach miały być remontowane/wymieniane przez firmy z Ukrainy i Niemiec.
Zablokowany