Dzięki. Strona istotnie ciekawa i polecićby ją należało też Smokowi. Niniejszym polecam. Inna sprawa, że trudno coś znaleźć w sieci o realnych Szwedach. Ciekawe dlaczego ?
Dzięki za Hiszpanię. Tej strony nie znałem. Swoją drogą ciekawe, iż o potężnej kiedyś - na równi z Hiszpanią - Portugalii właściwie nic nie można znaleźć. Może nie czarna dziura, ale zaciemniony pokój. Ponad tysiąc wejść na temat i nic !
Karolu - z owieczkami jeszcze gorzej - vide wyżej.
Cisza po Portugalii Spróbuję wrzucić Pribałtykę jak mawiają sąsiedzi. Był swego czasu artykuł w OW. Niestety tego numeru nie posiadam. Byłbym wdzieczny za skan i ewentualne dodatkowe źródła i informacje.
W nr 9 - Siły morskie Estonii, Litwy i Łotwy 1919-1940. Natomiast w nr 11 - Okręty Litewskiej Straży Morskiej i Marynarki 1923-40. O które z nich chodzi? Faktycznie kiedyś przegrzebałem sporo, ale Portugalii nie znalazłem.
Marek S.
Nie mam, ani jednego, ani drugiego Nr 9 - bardzo mi zalezy, a 11 oczywiście też. Jeśli możesz podeslij skany . Ponieważ jak to czasami mi się zdarza nie mogłem się zalogować - wyjasniam - to ja