Byla wizja - zeby sprzedac/zezlomowac Gawrona/Slazakagreg_tank pisze: Reszta to niestety była bieżączką, bez większej wizji.
Fachowcem nie jestem ale na oslonie lufy czy tez przedmuchiwaczu widac jak by slad po uderzeniu - wyglada jak by sie mijali i jeden mial wieze obrocona w bok a drugi go zahaczyl (lufa?) i podwazyl wieze.Napoleon pisze: Natomiast cały czas intryguje mnie ta kraksa czołgów i ta zerwana wieża na Leopardzie. Myślę i myślę i do końca trudno mi zrozumieć jak oni to zrobili. Pewne pomysły przychodzą mi do głowy, ale są dość karkołomne. Czy jest tu jakiś fachowiec od czołgów, który by mi to wyjaśnił?
Ze cos sie zderzy na poligonie to nie tylko polsko-ukrainska specjalnosc:
https://www.tagesschau.de/inland/puma-p ... n-101.html
W ośrodku szkolenia bojowego Bundeswehry w pobliżu Gardelegen w Saksonii-Anhalt doszło do poważnego wypadku. Jak podaje Bundeswehra, podczas ćwiczeń zderzyły się dwa bojowe wozy piechoty "Puma". Dwunastu żołnierzy zostało rannych, w tym jeden ciężko. Jego obrażenia nie zagrażały jednak życiu. Najwyraźniej dwa 40-tonowe pojazdy zderzyły się przy większej prędkości. Żołnierze należą do jednostki z Munster w Dolnej Saksonii, potwierdził rzecznik Bundeswehry.
Zdaje sie ze cwiczenia ogladal niemiecki Minister Wojny. Zdaje sie ze niezle przydzwonili skoro bylo 12 rannych bo Puma ma niby zapewniac bezpieczenstwo zolnierzy przy eksplozji 10 kg TNT pod gasiennica.