Koreańskie zakupy.

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

AdrianM

Koreańskie zakupy.

Post autor: AdrianM »

Mi tego nie potrzeba. Masz tysiąc pytań na które zrobiłeś uniki. Jak odpowiesz to możesz zacząć pytać.
Napoleon

Koreańskie zakupy.

Post autor: Napoleon »

Adrianie M., zadałem proste pytania: tak lub nie? Czemu nie chcesz odpowiedzieć? Boisz się? Czego :wink:
AdrianM

Koreańskie zakupy.

Napoleon pisze: 2022-10-11, 23:55 tak lub nie? Czemu nie chcesz odpowiedzieć? Boisz się? Czego
Znudziłeś mnie. Nie znaczy nie. Tak jak 500zł znaczy 500zł. I jak kolejna aborcja to jedno życie mniej na tym świecie. Aborcję to komuniści bardzo promowali w PRL w wiadomym celu. Nie dziwi mnie, że akurat teraz międzynarodówka przejęła schedę. Właściwie tego się boję, że tacy popaprańcy zajdą za daleko w którymś momencie, tak jak było z imigrantami, gazem z Rosji, polityką energetyczną UE, a będzie tego coraz więcej wychodziło, bo to wszystko to były idiotyzmy tworzone przez zdurniałych komuchów. Boję się tego co jeszcze dadzą radę napsuć zanim uda się oczyścić Europę z tego dziadostwa. Pamiętaj o eksperymencie Calhouna, bo UE jest już po fazie szczytu cywilizacyjnego i jak się coś nie zmieni to przydzwoni o dno w tempie iście ekspresowym.
Napoleon

Koreańskie zakupy.

Nie znaczy nie. Tak jak 500zł znaczy 500zł.
Nie. 500=500 - to tak. Ale biorąc pod uwagę siłę nabywczą złotówek, to w 2016 roku za 500 PLN mogłeś kupić znacznie więcej niż obecnie. I to jest fakt. Stąd spokojnie można stwierdzić, że 500 PLN obecnie ma siłę nabywczą tych 350-360 PLN z 2016 roku. To zaś ile zarabiamy związane jest nie z tym jaka kwota widnieje w przelewie, ale z tym, ile za tę kwotę możemy kupić. A jest czymś ewidentnym, że za 500 PLN możemy obecnie kupić znacznie mniej niż w 2015. I znów - licząc średnio, to mniej więcej tyle ile w 2016 za 350-360 PLN.
Dlatego ja Cię nie nudzę, tylko denerwuję Adrianie M. A denerwuję, bo zaczynasz zdawać sobie sprawę z tego, że mam rację a Ty pleciesz głupoty. A ponieważ nie chcesz się do tego przyznać i nigdy tego nie zrobisz - denerwujesz się.

A poruszając temat aborcji dajesz świadectwo, że kompletnie nic nie rozumiesz. Bo akurat spór o aborcję nie dotyczy niej samej (nie chodzi w nim o to czy aborcja jest czymś dobrym czy złym, bo ta sprawa jest dla większości oczywista) ale o prawo zakazujące aborcję. Konkretnie zaś o to, czy prawo zakazujące aborcję jest czymś dobrym czy zły. I tu sprawa jest oczywista - jest czymś złym. A ponieważ nie chcę offtopować, odeślę cię do Sumy teologicznej św. Tomasza z Akwinu, konkretnie zaś do rozdziałów dotyczących prawa, w szczególności prawa boskiego i ludzkiego. I konkluzji jakie ów filozof i teolog w nich wyciąga. Rzecz bardzo pouczająca.
Boję się tego co jeszcze dadzą radę napsuć zanim uda się oczyścić Europę z tego dziadostwa.
:?: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz. Bo bliżej ci do owych "komuchów" lub innych podobnych radykałów, niż ci się wydaje. Oni, faszyści i jeszcze paru innych też chcieli "oczyszczać" Europę i świat z wszelkiej maści "zgnilizny" (według nich - bo co jest tą "zgnilizną" oni definiowali) i elementów niepożądanych. co z tego wyszło - wiemy. Acz Ty chyba zdajesz się zapominać. Bo piszesz, wypisz-wymaluj - tak jak oni.
AdrianM

Koreańskie zakupy.

Napoleon pisze: 2022-10-12, 16:44 za 500 PLN możemy obecnie kupić znacznie mniej niż w 2015
Przyczepiłeś się do tego 2015 jak rzep psiego ogona. Litr paliwa w 2013 kosztował 6zł po czym w 2016 kosztował już 4zł. Na tej podstawie wysnuj sobie wniosek, że się za rządu PiS wzbogaciliśmy. Największy wydatek, czyli zakup mieszkania okazuje się, że jest najbardziej korzystny w czasach inflacji, bo wszędzie ceny tranzakcyjne spadają nawet o 10%. Dlatego przestań mi tu bredzić i zabierz się za jakichś dowolnie inny temat. Rozmawia się z tobą jak z jakąś osobą upośledzoną. Mi się już nie chce.
Napoleon pisze: 2022-10-12, 16:44 Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz. Bo bliżej ci do owych "komuchów" lub innych podobnych radykałów, niż ci się wydaje.
Niby dlaczego. Ja wierzę, że jednak ludzie zrozumieją ile zła lewactwo wyrządza i zaczną wybierać prawicę. Na zasadach demokratycznych. Jeśli nie będzie jakichś machinacji międzynarodówki to w demokratyczny sposób UE powróci na właściwe tory EWG. Co w tym radykalnego? Zwyczajnie nie rozumiesz co się do ciebie pisze. Poziom przedszkolaka.
Napoleon pisze: 2022-10-12, 16:44 Acz Ty chyba zdajesz się zapominać. Bo piszesz, wypisz-wymaluj - tak jak oni.
Haha. To lubię najbardziej. Jeszcze napisz do mnie "ty ruska onucu!" Unieś się jak prawdziwy praworządny totals, co chce konstytucję łamać, oczyszczać wszystko w 100 dni itd. Coś się nie zgadza? :lol: :co: :lol:
Napoleon

Koreańskie zakupy.

Przyczepiłeś się do tego 2015 jak rzep psiego ogona.
:?: Porównałem przyrost dochodów w okresie rządów PO/PSL i PiS. Trudno więc o inne daty niż 2008-2015 (całe lata) i 2016-do roku obecnego. Ale jeśli ci inne lata pasują... Jak byś nie liczył, zamożnaość w okresie rządów PiS wzrosła znacznie mniej niż w okresie rządów PO/PSL. A mamy jeszcze rok do końca rządów PiS, gdy kryzys i inflacja dopiero nabierają rozpędu. Stawiam, że w 2023 roku okaże się, że średni dochód nie wzrósł lub najprawdopodobniej zmalał. Czyli, że za rządów PiS zbiednieliśmy. Co nie byłoby zaskoczeniem.
Największy wydatek, czyli zakup mieszkania okazuje się, że jest najbardziej korzystny w czasach inflacji, bo wszędzie ceny tranzakcyjne spadają nawet o 10%.
Tylko że to jest efekt kryzysu. Ludzi nie stać na kupno, popyt maleje przy relatywnie sporej podaży (kończy się mieszkania, których budowę rozpoczynano gdy było lepiej), więc nie ma się z czego cieszyć. Bo na tym ktoś traci. Takie argumenty sugerują Adrinie M., że nie masz pojęcia o czym piszesz.
Niby dlaczego.
Ponieważ chcesz "oczyszczać" z ludzi, mających inne poglądy niż Ty. To przejaw radykalizmu nie różniący się od tego, który prezentowali komuniści czy faszyści, tudzież inne radykalne ruchy. Z ludźmi myślącymi inaczej nie dyskutowali, nie przekonywali, tylko eliminowali, usuwali, oczyszczali. Widzisz Adrianie M., w "mojej" Polsce jest dla Ciebie miejsce. Uważam cię za ignoranta, człeka naiwnego, by nie rzec bardziej dosadnie (a można by było!). Ale do głowy by mi nie przyszło "oczyszczać" z kogokolwiek cokolwiek. Ty zaś marzysz o "oczyszczeniu" Europy czy Polski z ludzi myślących tak jak ja. to kto tu bardziej do tych komunistów czy faszystów (jedni i drudzy różnili się w zasadzie tylko podejściem do własności prywatnej - niby różnica istotna, ale z punktu naszej dyskusji nie aż tak bardzo). I co Ciekawe (to też znamienne) nawet tego nie dostrzegasz.
Co w tym radykalnego?
"Oczyszczanie" jest zawsze radykalne. Szczególnie, gdy chce tego mniejszość.
Co zaś do porównania... Wspierasz ugrupowania autorytarne, którego celem jest demontaż ustroju demokratycznego w Polsce i rozbicie UE (sam wspólny rynek nie przetrwa kolejnego dużego kryzysu - tego nas uczy historia). Zmiana ustroju w Polsce i rozpad UE to ewidentnie rzeczy, które wzbudziłyby zadowolenie Rosji (Chin pewno też). Nie nazwałbym Cię "ty ruska onucu!" (skąd taki pomysł?!) bo to ani eleganckie ani adekwatne do sytuacji. Po prostu jesteś "pożytecznym idiotą" Putina. Termin znany z okresu ZSRR i dotyczący naiwnych głupców, którzy nieświadomie, acz z wielkim zapałem, wspierali interesy radzieckie na Zachodzie. Wiele do tego nie trzeba. Powiedziałbym, że raczej trzeba mało - rozumu i zdrowego rozsądku. Do Ciebie pasuje jak ulał.
Zadałem Ci pytanie, dlaczego wśród sojuszników PiS w Europie (w końcu budujecie tą koalicję, jak sam przyznałeś) są praktycznie prawie same ugrupowania, mniej lub bardziej prorosyjskie/proputinowskie? Nie odpowiedziałeś - dlaczego? Ciekaw byłbym twojej opinii.
AdrianM

Koreańskie zakupy.

Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 Trudno więc o inne daty niż 2008-2015 (całe lata) i 2016-do roku obecnego.
Porównałeś 8 pełnych lat peło to 6.5 roku PiSu? I co ci wyszło? Kolejna bzdura? :brawo:
Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 Tylko że to jest efekt kryzysu.
Naprawdę? Niewiarygodne. To jednak mamy kryzys i jego efekty. No niesamowite :lol: Jesteś przewidywalny jak dzieciątko.
Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 Jak byś nie liczył, zamożnaość w okresie rządów PiS wzrosła znacznie mniej niż w okresie rządów PO/PSL.
No jakbym normalnie nie liczył, to bredzisz.
Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 Ponieważ chcesz "oczyszczać" z ludzi, mających inne poglądy niż Ty.
Tak dopowiadaj sobie dalej. I przypominam:
AdrianM pisze: 2022-10-12, 17:11 prawdziwy praworządny totals, co chce konstytucję łamać, oczyszczać wszystko w 100 dni itd. Coś się nie zgadza?
Nie będziesz mnie w tej kwestii manipulancie pouczał.
Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 "Oczyszczanie" jest zawsze radykalne.
Demokracja jest niesamowicie radykalna, bo co wybory czyści stołki. Stara kadencja kończy i nowa kadencja zaczyna. W tej międzynarodówce to widzę chcecie jakieś niedemokratyczne narzędzie wprowadzić, by wybory wyborami, a na stołkach siedzieli ciągle ci sami, czy tak?
Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 Po prostu jesteś "pożytecznym idiotą" Putina.
Przypatrz się lepiej "idioto" temu co tu wypisujesz i komu to służy :)
Napoleon pisze: 2022-10-12, 22:14 Wspierasz ugrupowania autorytarne, którego celem jest demontaż ustroju demokratycznego w Polsce i rozbicie UE
Ale to twoja prywatna opinia i guzik mnie obchodzi twoje wyobrażenie o PiS. Jest to partia demokratyczna i działająca w ramach naszego ustroju oraz prawa. Twoja narracja i przyklejanie Polsce gęby kraju autorytarnego i niedemokratycznego to tak naprawdę robota rosyjskiej i niemieckiej agentury. Zresztą dokładnie to samo robiono przed rozbiorami. Lekcji z historii jeszcze nie odrobiłeś, a próbujesz się wypowiadać.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Koreańskie zakupy.

Post autor: SmokEustachy »

Była przecież totalna reakcja na zakupy:
https://niezalezna.pl/459610-himarsy-to ... ich-planow
Napoleon czemu nie przywołałeś bzdur, które kłapią te szpece?
Napoleon

Koreańskie zakupy.

Była przecież totalna reakcja na zakupy
Smoku, sprecyzuj o co Ci chodzi. Bo te zakupy są robione bez ładu i składu. A zainteresowanie zakupem ok. 500 HIMARSów to czysty absurd. Podobnie jak kilka innych. Więc sprecyzuj w czym rzecz.
Porównałeś 8 pełnych lat peło to 6.5 roku PiSu? I co ci wyszło? Kolejna bzdura?
Nie. Wyszło mi, że wzrost przeciętnych zarobków w okresie rządów PO/PSL w ciągu 8 lat wzrósł realnie o co najmniej jakieś 25 %. Natomiast w okresie rządów PiS o niecałe 10 %/ Zaznaczyłem też, że do końca tych rządów pozostało ponad rok a obecnie mamy tendencję spadkową jeżeli chodzi o wysokość realnych zarobków, więc nie należy być zdziwionych, że jeżeli tempo inflacji się utrzyma, to gdy dobijemy do tych 8 lat, zarabiać będziemy realnie mniej niż na początku. I ja bym na taką możliwość postawił. To nie jest "bzdura" bo odczuwamy to (większość z nas) na co dzień.
Naprawdę? Niewiarygodne. To jednak mamy kryzys i jego efekty. No niesamowite
Mamy kryzys wywołany w większości nieodpowiedzialną polityką rządu i banku centralnego. Poza tym napisałeś, że mieszkania opłaca się kupić. Zapominając dodać, że jedynie tym, którzy mają odpowiednią gotówkę. Bo dla tych, którzy jej nie mają, spadek cen mieszkań nie ma znaczenia. Musieliby bowiem wziąć kredyt. A oprocentowanie kredytu zlikwidowałoby ową "okazję". Zdajesz się tego nie rozumieć (bo byś takiego przykładu nie dawał rozumiejąc o co chodzi), więc ci tłumaczę.
Powiem Ci więcej. Ceny jeszcze prawdopodobnie spadną. Bo będziemy biednieć (patrz wyżej). Pustych mieszkań może przybywać. I nie będzie się z czego cieszyć. Czy to rozumiesz?
No jakbym normalnie nie liczył
Wyliczyłem Ci. Coś nie pasuje? To z kolei Ty zrób wyliczenia dla mnie. Tylko proszę, nie rób z siebie głupca i nie porównuj wartości nominalnych. Jest potężna inflacja i siła nabywcza zlotówki maleje. Nie możesz nie brać tego pod uwagę.
Nie będziesz mnie w tej kwestii manipulancie pouczał.
:?: A dlaczego nie? Jeśli ktoś wypisuje brednie, należy go pouczyć, że te brednie wypisuje.
Demokracja jest niesamowicie radykalna, bo co wybory czyści stołki.
Nie. Demokracja nie jest radykalna. Bo rządzenie w ramach systemu demokratycznego, to w ogromnej większości wypracowywanie kompromisów. To jest właśnie największa zaleta demokracji. Druga zaleta demokracji polega na tym, że ludzie dostają to co chcą (nawet jak chcą coś dla siebie źle). Konieczność wypracowywania kompromisów sprawia jednak, że popełniane błędy zazwyczaj nie są nieodwracalne. I gdy ludzie się orientują, że je popełnili, zawsze mogą naprawić. Nie zawsze to działa, ale w większości wypadków tak.
Ale to twoja prywatna opinia i guzik mnie obchodzi twoje wyobrażenie o PiS.
Jeśli ze mną dyskutujesz, to jednak coś cię to obchodzi. Do takiego zdania mam prawo tym bardziej, że jestem je w stanie uzasadnić. Poza tym zważ na to, że używając terminu "pożyteczny idiota" cytowałem jedynie autora (autorów? można spotkać się z różnymi opiniami kto pierwszy tego określenia użył). Co oznacza, że nie należy brać go osobiście (choć będę dalej obstawał przy twej ignorancji i złym wychowaniu).
Adrianie M. To, że sojusznikami PiS w Europie są ugrupowania mniej lub bardziej prorosyjskie (niektóre wręcz finansowane przez Kreml) jest faktem. To, że osłabienie lub rozbicie UE jest w interesie Rosji też jest faktem. Że Rosja stara się wpływać na wyniki wyborów w krajach UE (i nie tylko, patrz choćby USA) też jest stwierdzonym faktem. i że te wszystkie powiązane z Rosją ugrupowania są sojusznikami PiS - to też fakt. Czy naprawdę nic Cię nie przekona, że "czarne jest czarne a białe jest białe"? Dlatego zacytowałem stwierdzenie, które zacytowałem. Czy jest się czemu dziwić lub oburzać?
AdrianM

Koreańskie zakupy.

Napoleon pisze: 2022-10-13, 15:45 Nie. Wyszło mi, że wzrost przeciętnych zarobków w okresie rządów PO/PSL w ciągu 8 lat wzrósł realnie o co najmniej jakieś 25 %. Natomiast w okresie rządów PiS o niecałe 10 %
Co ci jeszcze wyszło? Napisz podziel się z nami. Masz jakieś mizerne pojęcie co to jest ten koszyk inflacyjny i co on zawiera, czy totalnie puste we łbie? :czytaj: Robienia zestawień porównawczych uczyli cię na jakiejś cieciówce? Możemy porównać dopiero pierwsze 6 lat PiS vs peło. Potrafisz "pożyteczny idioto" sam?

Dodatkowo to ci źle wyszło. Oczywiście oprócz rzucania luźno liczb to niczego nie potrafisz przedstawić, bo znów by wyszło, że się pomyliłeś lub porównywałeś nie to co trzeba. Zaczniesz ty kiedy myśleć?
Napoleon pisze: 2022-10-13, 15:45 Poza tym napisałeś, że mieszkania opłaca się kupić. Zapominając dodać, że jedynie tym, którzy mają odpowiednią gotówkę. Bo dla tych, którzy jej nie mają, spadek cen mieszkań nie ma znaczenia. Musieliby bowiem wziąć kredyt. A oprocentowanie kredytu zlikwidowałoby ową "okazję". Zdajesz się tego nie rozumieć (bo byś takiego przykładu nie dawał rozumiejąc o co chodzi), więc ci tłumaczę.
No za peło jak podnieśliście stopy procentowe, to też nikogo nie było stać na mieszkanie. Zapomniałeś dodać. Oczywiście, że bredzisz. Można spokojnie brać kredyt w innej walucie tak samo jak wtedy ludzie brali. Dodatkowo rusza program rządowy z kredytami ze stałą stopą oprocentowania 2% więc się znów odmieni. Jest akcja i reakcja. Normalna rzecz na świecie.
Napoleon pisze: 2022-10-13, 15:45 Mamy kryzys wywołany w większości nieodpowiedzialną polityką rządu i banku centralnego.
W twojej równoległej pokrzywionej rzeczywistości możliwe. Normalni ludzie wiedzą co jest powodem kryzysu. Dlatego na nikogo to wasze pokrzykiwanie nie działa.
Napoleon pisze: 2022-10-13, 15:45 Powiem Ci więcej. Ceny jeszcze prawdopodobnie spadną. Bo będziemy biednieć (patrz wyżej). Pustych mieszkań może przybywać. I nie będzie się z czego cieszyć. Czy to rozumiesz?
Jak nie spadną to napiszesz, że było blisko, ale się im udało. Nie ma to dla mnie znaczenia. Może nie przybędzie, bo może równie dobrze może. Nie rozumiem jak można być tak naiwnym jak dziecko. Jesteś dzieckiem? Tatuś nauczył już cię sikać na stojaka?
Napoleon pisze: 2022-10-13, 15:45 Nie. Demokracja nie jest radykalna. Bo rządzenie w ramach systemu demokratycznego, to w ogromnej większości wypracowywanie kompromisów. To jest właśnie największa zaleta demokracji. Druga zaleta demokracji polega na tym, że ludzie dostają to co chcą (nawet jak chcą coś dla siebie źle). Konieczność wypracowywania kompromisów sprawia jednak, że popełniane błędy zazwyczaj nie są nieodwracalne. I gdy ludzie się orientują, że je popełnili, zawsze mogą naprawić. Nie zawsze to działa, ale w większości wypadków tak.
Słuchaj partyjny oszołomie. Ogłaszacie, że rozprawicie się ze wszystkim w 100 dni. I teraz musisz ludzi przekonać, że nie jesteście oszołomami. Przestań wypisywać te frazesy, bo się rzygać chce.
Napoleon pisze: 2022-10-13, 15:45 Jeśli ze mną dyskutujesz, to jednak coś cię to obchodzi.
Nie twoje opinie mnie nie obchodzą. Niestety nie potrafię pozostać biernym wobec totalnych bredni jakie przeklejasz z trollowych farm. Bo nawet nie od polityków peło, bo ci się już tak rozjechali w narracji, że ja ich wypowiedzi muszę tutaj cytować.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Koreańskie zakupy.

Post autor: SmokEustachy »

Napoleon pisze:
Była przecież totalna reakcja na zakupy
Smoku, sprecyzuj o co Ci chodzi. /..../
Nie nie przywołałaś tych bredni, które tam wygłaszaliście na tym żenującym konwentyklu.
AdrianM

Koreańskie zakupy.

Jednak zapytanie o 500 Himars się opłaciło. Będzie Homar:

AdrianM

Koreańskie zakupy.

Paczaj Napoleon co się podziało w pustych łepetynach waszych bojców

Nadmierne dawki debilizmów, skutkują powstaniem armii dozgonnie ślepych debili. To ci "wykształcenie z wielkich miast". Bardzo wyważone towarzystwo w ramach moralnych "jebać PiS". Tak to zdecydowanie przemyślana i ynteligentna strategia. Jak se pościelesz tak się wyśpisz. Jak w końcu coś dobrego dla ludzi postanowisz zrobić w ciężkich czasach, tak zostaniesz ladacznicą pisowskom. Mnie się coraz bardziej podoba. Durnie same się powybijają. Dać głupkowi pistolet to sam się odstrzeli. Gorąco będę lobbował za powszechnością broni, a zwłaszcza u kodziarzy.
Awatar użytkownika
AvM

Koreańskie zakupy.

Post autor: AvM »

Wywiad z gen. Rozanskim.

1) Zamowione s 2 zestawy PATRIOT. Minimalnie powinno byc ich 8, ale na razie zamowienia nie ma.
2) Blaszczak az 3 miesiace analizowal zakupy i kupil.
3) Rakieta do HIMARSow ksztzje $1,400,000
4) Jak rzad PO pertraktowal w spraiw zakupow PATRIOTOW, miano otrzymac za 30 miliardow PLN 8 zestawow,
w tej chwili za ta sume PiS kupuje 2 .

Czyli tak
Rosja nie jest w stanie aktualnie przeprowadzic ataku wojskami ladowymi,
ale jest sw stanie zaatakowac Isakanderami z Kaliningradu.
Awatar użytkownika
peceed

Koreańskie zakupy.

Post autor: peceed »

AvM pisze: 4) Jak rzad PO pertraktowal w spraiw zakupow PATRIOTOW, miano otrzymac za 30 miliardow PLN 8 zestawow,
w tej chwili za ta sume PiS kupuje 2 .
Misiu, w cenie tych "2 zestawów" jest kompletny system IBCS.
Porównujesz jabłka z pomarańczami, myśląc że to banany.
AvM pisze: 3) Rakieta do HIMARSow ksztzje $1,400,000
A jakie ma to znaczenie kiedy ATACMS nie jest już od dawna produkowany? Nas interesuje koszt naszych rakiet, kupowanych i produkowanych u siebie.
Ceny będą znacznie niższe dzięki skali produkcji krajowej, postępowi i paru innych czynnikom.
Należy zdekolonializować Azję Północną.
AdrianM

Koreańskie zakupy.

peceed pisze: 2022-10-14, 15:28 cenie tych "2 zestawów" jest kompletny system IBCS.
To też, ale przeważyła różnicą w konfiguracji baterii. Wg. wcześniejszej koncepcji jedna bateria miała mieć 1 JO, a obecnie to są 2. Więc jakby kupiono 4 baterie wedle wcześniejszych wymogów. I albo Różański mocno manipuluje albo jest głupszy niż ustawa przewiduje.
peceed pisze: 2022-10-14, 15:28 Nas interesuje koszt naszych rakiet, kupowanych i produkowanych u siebie.
Ano. Zobaczymy jak to będzie. Już wiemy, że będzie wspólpraca z Koreą i transfer technologii. Zasadniczo wracamy do Homara. Z tego wynika, że Jankesy nie chcą się zbytnio dzielić technologią, ale za to jako sojusznik są solidni. Mi się zaczyna coraz bardziej podobać tą współpraca. Zobaczymy jak z kosztami, ale należy pamiętać, że 3 baterie spolonizowanego Himarsa miały kosztować jakieś 12mld.
ODPOWIEDZ