ORP Burza
Re: ORP Burza
Chyba nie ma tu tych smutnych zdjęć.
- Załączniki
-
- Burza_zlom.jpg (132.89 KiB) Przejrzano 6349 razy
-
- ScanImage001a-1050x525.jpg (127.39 KiB) Przejrzano 6349 razy
-
- ScanImage002-768x502.jpg (76.85 KiB) Przejrzano 6349 razy
Z Forum Konradusa: Fotki BURZY i BŁYSKAWICY
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... r=0&page=1Akra pisze: Porządkując rodzinne albumy znalazłem cztery zdjęcia z 1978 roku. Płynąc statkiem Żeglugi Szczecińskiej ze Szczecina do Świnoujścia, spostrzegłem ciętą na złom „Burzę”, niestety poza kadłubem niewiele na niej pozostało. Aparat – no cóż, był rok 1978 - ale TRZEBA BYŁO pstrykać! Lepsze takie niż żadne, boć to przecież kawałek historii PMW. Dzisiaj wyostrzyłem trochę zdjęcia i podkolorowałem.
Republika marzeń...
[quote=Grzechu post_id=191213 time=1645982615 user_id=118]
Grzechu dzięki za te zdjęcia. Piękne, chociaż smutne. Taki okręt pociąć - szkoda.
Grzechu dzięki za te zdjęcia. Piękne, chociaż smutne. Taki okręt pociąć - szkoda.
ORP Burza
Na stronie Stowarzyszenie Entuzjastów ORP Ślązak i Sympatyków Marynarki Wojennej ukazało się takie zdjęcie z pieknym opisem. Pozwoliłem sobie przerzucić je na nasze forum. Za co przepraszam. Ale opis tego zdjęcia jest fantastyczny. Chciałbym aby wszystkie zdjęcia tak były opiywane.
NaszBaltyk.com
Trochę historii.
Gdynia, lipiec 1964, zapis chwili:
Od prawej do lewej - stateczek Żeglugi Gdańskiej EUGENIA, na niej, w cieniu, młody ja, dalej reklama BALTONY, a w górnym lewym narożniku ORP BURZA w - lipcu 1964 już okręt-muzeum. Szczycę się tym, że byłem jedną z 3 745 000 osób, które zwiedziły ten niecodzienny eksponat. Fotografował mój tato, Piotr Dubowicz, poniemiecką Leicą I A. Mam ją do dzisiaj!

NaszBaltyk.com
Trochę historii.
Gdynia, lipiec 1964, zapis chwili:
Od prawej do lewej - stateczek Żeglugi Gdańskiej EUGENIA, na niej, w cieniu, młody ja, dalej reklama BALTONY, a w górnym lewym narożniku ORP BURZA w - lipcu 1964 już okręt-muzeum. Szczycę się tym, że byłem jedną z 3 745 000 osób, które zwiedziły ten niecodzienny eksponat. Fotografował mój tato, Piotr Dubowicz, poniemiecką Leicą I A. Mam ją do dzisiaj!