No i pora na obiecany rysunek, o którym pisałem wcześniej.
Mam jednak zeskanowane w pdf-ie całe plany, które były w tamtym numerze Modelarza.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany - mogę podesłać.
Rysunek jest pomniejszony, żeby zmieścił się na Forum.Model Orła - kiosk oraz dinghy
Re: Model Orła - kiosk oraz dinghy
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Proszę - plany łódeczki.
I odpowiadając Maćku na Twoje wczorajsze pytanie - nie mam pojęcia gdzie trzymano silnik
I odpowiadając Maćku na Twoje wczorajsze pytanie - nie mam pojęcia gdzie trzymano silnik

- Załączniki
-
- Dinghy Orzel.jpg (166.01 KiB) Przejrzano 13895 razy
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Super. A ja się zastanawiałem, skąd się wzięła ścianka ze schodami w modelu Orła. Wygląda na to, że cały czas pokutuje przenoszenie poprawek naniesionych po wojnie w Sępie na Orła.
Ta schodnia jest w ogóle źle wyrysowana. Na zdjęciach Sępa widać, że marynarz z kiosku schodzi, po drabince na wysokości "podnóżka" dla dowodzących. One prowadziły na dół na zewnątrz okrętu. Wyłaz dla marynarzy zamykany do komunikacji do wnętrza okrętu znajdował się za "podnóżkiem". Żadnej ścianki nie było. Postaram się zrobić w miarę szczegółowo wnętrze kiosku. Jak skończę, to wstawię fotki.
Ta schodnia jest w ogóle źle wyrysowana. Na zdjęciach Sępa widać, że marynarz z kiosku schodzi, po drabince na wysokości "podnóżka" dla dowodzących. One prowadziły na dół na zewnątrz okrętu. Wyłaz dla marynarzy zamykany do komunikacji do wnętrza okrętu znajdował się za "podnóżkiem". Żadnej ścianki nie było. Postaram się zrobić w miarę szczegółowo wnętrze kiosku. Jak skończę, to wstawię fotki.
Dzięki, że się starałeś.crolick pisze:Proszę - plany łódeczki.

„Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości.” Marszałek Józef Piłsudski
https://patronite.pl/Flota
https://patronite.pl/Flota