zabrac im lopaty te wykopki musza sie kiedys skonczycmarek8 pisze:W ramach tej "rewizji" pewnie teraz wybudują Rosji Mistrale za pół ceny![]()
i zwrócą na krajowy rynek naszego światłego przywódcę

zabrac im lopaty te wykopki musza sie kiedys skonczycmarek8 pisze:W ramach tej "rewizji" pewnie teraz wybudują Rosji Mistrale za pół ceny![]()
i zwrócą na krajowy rynek naszego światłego przywódcę
Chyba jakąś alternatywna rzeczywistość opisujesz. Airbus na brak klientów nie narzeka. Przeciwnie, w przypadku Caracali ma ich więcej niż, gdy wygrywał przetarg. Gdyby ten miał miejsce obecnie, prawdopodobnie Polsce zaproponowano by gorsze warunki.Piotr S. pisze:Dokładnie dziś jest podobna sytuacja Airbus jest w trudnej sytuacji wykruszają się klienci, zawodzi sprzęt , brak chętnych na zakupy nowych A380 itp.
E tam minister nasz najjasniejszy ma swiatelko w tuneluSmokEustachy pisze:Takie sluchy doszły mnie. Ze restrukturyzacja helikoptera będzie.
W każdym razie Donald został przewodniczącym i w tej sytuacji odrzucenie offsetu to swinstwo.
W ogóle te przetargi robi się od d.. strony. Należy patrzeć, co kto ma i za ile i od tego zacząć.
Ciekawe, że najwięcej do gadania ma nie ten minister.domek pisze:E tam minister nasz najjasniejszy...
a ten minister bez teki premier bez nominacjiPeperon pisze:Ciekawe, że najwięcej do gadania ma nie ten minister.domek pisze:E tam minister nasz najjasniejszy...![]()
Powinni wypowiadać się Antoni z Morawieckim, a nie ten...
Pewnie się wypowiada, ale nie trafiłem na obrazekPeperon pisze:Ciekawe, że najwięcej do gadania ma nie ten minister.domek pisze:E tam minister nasz najjasniejszy...![]()
Powinni wypowiadać się Antoni z Morawieckim, a nie ten...
Zresztą ciekawie to wygląda, jak wykopie się stare wypowiedzi Antoniego na temat Caracali.
Jak już pisałem, spodziewam się przetargu wygranego przez Blackhawki.
Wychodzi na to, że byłem niepoprawnym optymistą z tym przetargiem...Peperon pisze:...Jak już pisałem, spodziewam się przetargu wygranego przez Blackhawki.
Nie wiadomo co kupią i u kogo. W każdym razie nie koniecznie po 25 sztuk. Nad optymalną maszyną ZOP i ratowniczą wypada się zastanowić?oskarm pisze:Wyższe koszty eksploatacji, szkoleń i niższy poziom sprawności oraz zdolności do wykonywania (przy wyborze S-70i i AW149) zadań przy zakupach po 25 śmigłowców u 2 producentów. Do tego dochodzi jeszcze legendarne podejście AW do serwisowania śmigłowców (znane Kanadyjczykom czy nam http://facet.interia.pl/militaria/news- ... Id,2286781).
Cenowo oferty na Caracala, S-70i i AW149 były zbliżone. W przetargu wiele aspektów eksploatacji było zapewnione. Ciekawe czy będzie można je uzyskać bez przetargu i w lepszych cenach...
Zacznijmy od końca.Maciej pisze:Peperonie, ja wszystko rozumiem. Etykieta i bon ton leżą.
Jednak, skąd u licha wziąłeś przekonanie, że nasze bezpieczeństwa ucierpiało, zwłaszcza w kontekście ewentualnego wsparcia ze strony Francji to, nosz.. nie wiem!...
...Nie znam się na polityce ale mam przeczucie, że Antonio będzie świetnym ministrem ON...
...I bardziej serio (choć poprzednie wcale nie jest z czapy..), zaczynam się cieszyć, że facet podejmuje decyzje...