Zobaczyć znaczy uwierzyć
Re: Zobaczyć znaczy uwierzyć
...pozwolę sobie teraz na "marudzenie", ale na zdjęciu Mikesza nawet "potężne" wieże "Rodneya" przy tych "Ryśkowych" jakoś tak blado wyglądają ...
Za to Ryśkowe wyglądają, jak niepełna paczka fajek 

Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Mistrz komentarza!karol pisze: Ryśkowe wyglądają, jak niepełna paczka fajek

Pozdrawiam,
Maciej
Wszystkie modele w skali 1:700, a tytuł wątku robi się przy nich jak najbardziej aktualny.

Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Nie wiedziałem, że Shinano woził Bety.. 
Pozdrawiam,
Maciej
Pozdrawiam,
Maciej
Ona tam jest dla porównania lub jeśli wolisz pokazania wielkości Shinano jako lotniskowca.
Zresztą po tych modelach zostały mi tylko fotki.

Zresztą po tych modelach zostały mi tylko fotki.

-
Ale całościowo Rodney przy Ryśku wcale nie wygląda tak karłowato jak przy porównaniu "czarnych sylwetek". Pamiętam że byłem mocno zaskoczony gdy postawiłem obok siebie kadłuby "mastodontycznego" Bismarcka, "mikrusowatego" jak mi się zawsze wydawało King George V a potem jeszcze Scharnhorsta. Okazało się że King to kawał żelastwa a potężny na sylwetce bocznej Scharnhorst w rzeczywistości jest o wiele mniejszy. W 3D nawet stary Bayern nie wygląda tak nędznie przy Bismarcku jak na sylwetce.shigure pisze:...pozwolę sobie teraz na "marudzenie", ale na zdjęciu Mikesza nawet "potężne" wieże "Rodneya" przy tych "Ryśkowych" jakoś tak blado wyglądają ...
dlatego coraz bardziej mnie zaskakują pewne rzeczy. Niby człowiek zna dane, ogląda zdjęcia, porównywał "czarne sylwetki", a gdy spojrzy "żywym okiem" to jest cały czas zaskakiwany.
Nurnberg i Frisco
-
Nurnberg fajnie wygląda obok Bayerna
, innego "starego" pancernika nie mam... w budowie
Taka dygresja
Tak sobie od kilku lat buduję hipotetyczną flotę w której mam zmodernizowane Mackenseny i takie tam... Najpierw narysowałem sobie rzuty z góry i boczny, poustawiałem uzbrojenie przeciwlotnicze - pasowało. Potem zacząłem budować... i okazało się że tam gdzie zadawałoby się jest mnóstwo miejsca nic się po prostu nie mieści. Na Mackensen z trudem dałoby się upchnąć cztery lawety zdwojonych przeciwlotniczych stopiątek a ich ustawienie i tak pozostawia wiele do życzenia. Nawet z dwoma jest problem. O samolocie pokładowym nawet nie ma mowy.dlatego coraz bardziej mnie zaskakują pewne rzeczy. Niby człowiek zna dane, ogląda zdjęcia, porównywał "czarne sylwetki", a gdy spojrzy "żywym okiem" to jest cały czas zaskakiwany.
Taka dygresja

Yamato jakiś taki mikry ?
- Załączniki
-
- 2015-01-16 15.50.49.jpg (480.26 KiB) Przejrzano 11076 razy
No to rzućmy okiem na braciszka "mikrusa" i Scharnhorsta. Z tym o wiele mniejszy, to bym nie przesadzał. Scharnhorst to też "kawał złoma". Szkoda, że nie dostał mocniejszych armat, bo wtedy byłby ciekawszy.jogi balboa pisze:..."mikrusowatego" jak mi się zawsze wydawało King George V a potem jeszcze Scharnhorsta. Okazało się że King to kawał żelastwa a potężny na sylwetce bocznej Scharnhorst w rzeczywistości jest o wiele mniejszy...
Tak przy okazji... Jak widać na fotkach, japońskie krążowniki liniowe miały kawał nadbudów dziobowych.

Jak mu dostawisz hangar, to już nie będzie.shigure pisze:Yamato jakiś taki mikry ?
A tak na marginesie.
Co tam masz na ścianie ? Yamato, czy tylko mi się tak wydaje ?

Pytam o obrazek.
To masz paczuszkę jeszcze pełną.karol pisze:Za to Ryśkowe wyglądają, jak niepełna paczka fajek

Pięknie wygląda to od dziobu, ta idealna proporcja cztery na dwa 

Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
-
Oczywiście że "kawał", ale chodziło mi o złudzenie przy porównaniu płaskich sylwetek i w przestrzeni. Może to dlatego że obciąłeś Kingowi rufę ale od razu rzuca się w oczy że Sharnhorst jest smuklejszy jakby bardziej "delikatny" gdy King George V to taki "napakowany kark". Widać to i po linii kadłuba i wielkości lufek. Po prostu od razu widać tych 5 tys ton różnicy.Z tym o wiele mniejszy, to bym nie przesadzał. Scharnhorst to też "kawał złoma".
No ale może to też efekt tego że jak już mówiłem King George V bardzo urósł mi w oczach

Chętnie powrzucałbym swoje zdjęcia, ale flotę mam od dłuższego czasu wciąż w budowie albo już w trakcie pierwszego remontu