Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
... Szczecin jednak w tym wypadku górą jest - ja "trafiłem" za jedyne 20 zł. w zaprzyjażnionym antykwariacie - trzeba długo , długo czekać na życzliwą pamięć wydawcy - ale jak widzę warto.
shigure pisze:... Szczecin jednak w tym wypadku górą jest - ja "trafiłem" za jedyne 20 zł. w zaprzyjażnionym antykwariacie - trzeba długo , długo czekać na życzliwą pamięć wydawcy - ale jak widzę warto.
shigure chyba Ci się książki pomyliły, chodzi o nową Bibliotekę MSiO a Ty pewnie kupiłeś
Dziś 1 października widziałem w śródmieściu Gdanska k. UM/WBK nr 3 Kartoteki marynisty - Japoński pancernik Hyuga. Autor Sł. Brzeziński, cena 16 zł.
ZH rzeczywiście kupił A. Perepeczki Bryt. KL Renown i Repulse nr 10 Bibliotekii MSiO, a Ty Shigure chyba Sobanskiego Bryt. KL typu Repulse z serii OWŚ.
Z nowości o PMW które ukazały sie niedawno:
- Henryk Lester-Łuszczewski "Wspomnienia z lat 2WŚ"
- Jan Zbigniew Skura "Kropla w morzu Wspomnienia z czasów wojny 1939-1945"
- "Moja droga na morze Jubileuszowe wspomnienia absolwentów oksywskiej Alma Mater"
Tak Andrzej - ja Sobańskiego sobie zafundowałem - o Perepeczce nawet słuch nie doszedł do mnie.A szkoda bo choćby w kwestii porównawczej "dorwałbym się" bo Perepeczko to przecież beletrysta - w tej roli jeszcze go nie znam.
Perepeczko nie Perepeczko, a shiplover'ski naród z niecierpliwością wielką czeka na nowy numer SMiO!
Widziałem dzisiaj, w piątek 1 października 2004 r. , jak w wielkim punkcie sprezdaży prasy usytuowanym na Dworcu Centralnym w Warszawie gościu jakiś zdecydowanie domagał się nowego numeru tego interesującego (i słusznego pisma), na palcach wyliczał, ile to miesięcy minęło od wypuszczenia ostatniego numeru, dopytywał o ewentualny upadek, a skonfundowany personel niecierpliwemu potencjalnemu klientowi merytorycznie odpowiedzieć nie potrafił.
A co będzie, jak sytuację wykorzysta coś nie słusznego, mało merytorycznego i w powstałą - przejściowo - lukę się zdradziecko wśliźnie?