S/S Kielce
S/S Kielce
Poszukuję rysunków rzutu z góry tego typu statku czyli
S/S Kielce
S/S Kutno
S/S Kolno
mam rzut boczny
S/S Kielce
S/S Kutno
S/S Kolno
mam rzut boczny
- Załączniki
-
- dane.PNG (114.08 KiB) Przejrzano 6729 razy
Re: S/S Kielce
Nie wiedziałem, że Kielce służyły w PMW , może autor postu ,mnie uświadomi kiedy to było, bo mnie to bardzo zainteresowało
Przepraszam wiem że nie służył więc może moderator przeniesie temat do floty handlowej ( nie myli się ten co nic nie robi )
Czesiu... przede wszystkim tzw. "seria K" to typ N3-S-A2 w związku z tym różni się nieco od tego planika, który zamieściłeś i liczyła 5 statków (a nie trzy) plus dwa dalsze których nie przejęto.
Zamieszczam planik autorstwa Stefana Kolickiego wraz z charakterystyką oraz historią (stan wiedzy na 1961 rok) autorstwa Jerzego Micińskiego. Źródło: J. Miciński, S. Kolicki "Pod polską banderą" (rzutu z góry nie posiadam).
W celu powiększenia wiedzy polecam zapoznanie się z "Księgą Statków Polskich" tom 3 (chyba jeszcze dostępna u wydawcy).
Do Marmika/Croclika panowie przenieście to jak najszybciej do "cywili"
Zamieszczam planik autorstwa Stefana Kolickiego wraz z charakterystyką oraz historią (stan wiedzy na 1961 rok) autorstwa Jerzego Micińskiego. Źródło: J. Miciński, S. Kolicki "Pod polską banderą" (rzutu z góry nie posiadam).
W celu powiększenia wiedzy polecam zapoznanie się z "Księgą Statków Polskich" tom 3 (chyba jeszcze dostępna u wydawcy).
Do Marmika/Croclika panowie przenieście to jak najszybciej do "cywili"
- Załączniki
-
- hpqscan0151.JPG (119.45 KiB) Przejrzano 6677 razy
Jest przeniesione, zgodnie z życzeniem .
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Mam zapytanie w jakie działo były uzbrojone te statki
3” HA/LA L50, amerykańskie.czesław.g pisze:Mam zapytanie w jakie działo były uzbrojone te statki
Ahoj!
Czesław - jak już Ci pisałem można sprowadzić kopię dokumentacji stoczniowej dla jednostki z kadłubem N3-S-A2 (kilkanaście dużych arkuszy) za 350 dolców. O montażu działa napisał już Marek T.
Czesław - jak już Ci pisałem można sprowadzić kopię dokumentacji stoczniowej dla jednostki z kadłubem N3-S-A2 (kilkanaście dużych arkuszy) za 350 dolców. O montażu działa napisał już Marek T.
Pozdrawiam SZKUTNIK
Mam do kolegów zapytanie jakie uzbrojenie było zamontowane na dwóch pomostach , czy może takie same jak na drugim zdjęciu
- Załączniki
-
- libertygundeck.jpg (64.94 KiB) Przejrzano 6289 razy
-
- kowel 1.JPG (34.37 KiB) Przejrzano 6288 razy