Okręty podwodne PMW zdjęcia i wspomnienia
Re: Okręty podwodne PMW zdjęcia i wspomnienia
Dodam ze zdjecie pochodzi z sierpnia 1934 r. Wykonano je w Kopenhadze, podczas wizyty kurtuazyjnej.
☠Rock Honor Ojczyzna☠
A czy to nie w czasie tej wizyty któryś z naszych minowców wraz z którymś z niszczycieli również tam przebywał?
nie mam pamięci do takich wizyt ;p
nie mam pamięci do takich wizyt ;p
"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. 
Jakże daleko z Domu do Morza!
A z którym? W 1934 roku nie było innych destroyerów niż te na fotografii, a na eksperyment filadelfijski to za wcześnieKpt.G pisze:A czy to nie w czasie tej wizyty któryś z naszych minowców wraz z którymś z niszczycieli również tam przebywał?

Wstyd mi żem taką kichę zaserwował..XD Przepraszam
"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. 
Ano ma! widziana jest z pokładu okrętu podwodnegoChemik pisze:A cóż poczciwa Iskra ma wspólnego z okrętami podwodnymi? Bo to jest temat im właśnie poświęconyDarek C. pisze:ORP Iskra - spotkanie na pełnym morzu, lata 30 XXw, grunt to czytać ze zrozumieniem.

ProstePeperon pisze:Prawdę mówiąc żadna tajemnica. Widać wyraźnie litery W i B na kadłubach niszczycieli za okrętami podwodnymi.Darek C. pisze:Okręty podwodne i..
Innymi słowy - Wicher i Burza.

Tyle, że owa fotografia nie pokazuje okrętu podwodnego tylko żaglowy okręt szkolny, a jego miejsce jest w innym temacie.Darek C. pisze:Ano ma! widziana jest z pokładu okrętu podwodnegoChemik pisze:A cóż poczciwa Iskra ma wspólnego z okrętami podwodnymi? Bo to jest temat im właśnie poświęconyDarek C. pisze:ORP Iskra - spotkanie na pełnym morzu, lata 30 XXw, grunt to czytać ze zrozumieniem.
To podwodne stawiacze min, w polskiej flocie były trzy i trzy są na fotografii... poszukaj sobie na wikipedii jak się nazywały... albo u Pertka lub Piwowońskiego...Darek C. pisze:ProstePeperon pisze:Prawdę mówiąc żadna tajemnica. Widać wyraźnie litery W i B na kadłubach niszczycieli za okrętami podwodnymi.Darek C. pisze:Okręty podwodne i..
Innymi słowy - Wicher i Burza., a te okręty podwodne to: .....
A kolejność ustawienia ustalisz po literach namalowanych na obudowach kiosków. 
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
(post zmieniony) 
Ostatnio zmieniony 2014-03-09, 16:22 przez ramm, łącznie zmieniany 1 raz.
☠Rock Honor Ojczyzna☠
zepsułeś zabawę Rammie 

Super, dzięki Peperon
ORP Sęp z lutowego numeru Warship International Fleet Revue
- Załączniki
-
- ORP Sęp.jpg (447.91 KiB) Przejrzano 10826 razy