Okręt był naprawdę przepiękny.

Być może wszystko było uwarunkowane stosowanym w danej chwili materiałem wybuchowym w torpedach. Do 1943 stosowali TNT, potem TORPEX.Maciej pisze:@CIA:
Zaskoczyłeś mnie tymi zaślepkami systemu przeciwtorpedowego. Aż nie do wiary, że wymyślili to Anglicy. I zastosowali, pewnie wierząc, że zadziała! Przecież głowica torpedy zawiera około 300 kG torpexu, gdzie różnica ciśnień spowodowana eksplozją takiej jego ilości to nie jakieś za przeproszeniem pierdnięcie laski dynamitu, które można próbować ukierunkować.
ad. a. Ryflowana, nie perforowana. Perforowana byłaby podziurawiona. Ale to oczywiście taki drobiazg, nie wpływający na sam model, który mi się podoba.Sebastian Sosnowski pisze:a. ...Co do tego pokładu to zwrócił mi uwagę fakt, że jest to zwykła perforowana blacha, której teksturę jest bardzo łatwo znaleźć...
b. ...czy ci marynarze malują te łańcuchy za karę, czy żeby cokolwiek robić...
aahahaahahaha! skad to?!to nie balia, nie niecka, trzeba widzieć od dziecka, że to okręt wojenny Jego/Jej Królewskiej Mości
Twórczość własna, of course. Na motywach.Sebastian Sosnowski pisze:skad to?!
Rendery podziwiam i chylę czoła przed mającymi cierpliwość i potrafiącymi wykorzystywać takie programy. Ale... to pytanie mnie powaliło.Sebastian Sosnowski pisze:aahahaahahaha! skad to?!to nie balia, nie niecka, trzeba widzieć od dziecka, że to okręt wojenny Jego/Jej Królewskiej Mości