Jarek C. pisze:Czy ja również mogę poprosić o przesłanie obu (o HMAS „Australia” i o HMAS „Perth") - jesli mozna to w osobnych plikach.
Z góry dziekuję.
Jarek C. pisze:Czy ja również mogę poprosić o przesłanie obu (o HMAS „Australia” i o HMAS „Perth") - jesli mozna to w osobnych plikach.
Z góry dziekuję.
Jeszcze w kwestii moralnej - jakby nie patrzeć jest to piractwo, ale na usprawiedliwienie mamy fakt, że ta książka miała nakład 1000 sztuk i jest obcnie bardzo trudna do dostania (jedynie z second hand).
Popieram przedmówcę.
Byłem wczoraj na wystawie Baltexpo w Hali Olivia i dzięki informacji Lecha T., człowieka, który zawsze ma nosa (dziękuję) odało mi sie pozyskać dla mnie i AvM:
Reference List - List of Ships built in Stocznia Gdynia since 1962 (chyba brak wojennych, np. trałowców pr. 206F) - stron 20
Stocznia Szczecińska Nowa, Ships delivered 1953 - 2004, stron też ok. 20 (jest produkcja "specjalna" dla ZSRR, ich Ministry of Defence!)
Cenna inicjatywa obu stoczni - tak trzymać.
Andrzej J.
Ostatnio zmieniony 2004-09-11, 14:59 przez Andrzej J., łącznie zmieniany 2 razy.
Jarek C. pisze:Ostatnio ukazały się dwa pierwsze "Zeszyty Helskie" (po dwadzieścia kilka stron) dotyczące:
nr 1 - "Bateria Schleswig Holstein"
nr 2 - "Osrodek oporu Jastarnia"
Ukazał się nr 3 - "27 Bateria Artylerii Stałej" - Autorzy: Marcin Dudek, Waldemar Nadolny; 24 strony; cena 5 PLN.
Hmmmm Ja swoje zeszyty zakupowałem w Helu i nie widziałem ich nigdzie więcej poza tą uroczą miejscowością. Jestem w uprzywilejowanej sytuacji bo mam tam rodzinę i na bieżąco mam informacje o nowych zeszytach i zapewniony zakup. Z tego co wiem to przedstawiciel wydawcy osobicie roznosi zeszyty po punktach, ktore chcą je sprzedawać. Nie wiem czy dotarł gdzieś dalej niż poza Hel i okolice. Może warto zadzwonić. Zeszyty wydaje stowarzyszenie "Przyjaciele Helu" tel/fax (058) 675 09 05.
nowe, czy nie, ale jest w księgarni Leyte 1944 bodajże Kosiarza, miękka okładka, chyba 20 pln, dużo fotek b&w no i swada pisarska, paluszki lizać... ktoś mówił, że gość nie pała miłością do Iowa, Nala nie czytaj lepij
karolk pisze:nowe, czy nie, ale jest w księgarni Leyte 1944 bodajże Kosiarza, miękka okładka, chyba 20 pln, dużo fotek b&w no i swada pisarska, paluszki lizać... ktoś mówił, że gość nie pała miłością do Iowa, Nala nie czytaj lepij