Siedzę właśnie nad torpedowcami i co rusz trafiam na jakąś zagwozdkę. Znacie jakąś dobrą stronę, na której byłoby choć trochę o torpedowcach angielskich?
Tu worldnavalships.com jest małe co nieco, ale sporo brakuje.
Torpedowce angielskie
Re: Torpedowce angielskie
Nie wiem czego szukasz - ale może zajrzyj tu: http://warshipsww2.eu/tridy.php?languag ... GB&typ=TRA
Wykopany z DWS za żądanie prawdy
Hihi, właśnie siedzę na tej stronie.
Szukam...hmmm...może tak, Anglicy swoje torpedowce numerowali, daty wprowadzenia do służby są bardzo różnie podawane i pogubiłem się już w tych zestawieniach dla tego samego numeru. Zwłaszcza chodzi o okręty o tych samych numerach i różnych datach wejścia do służby. Rozumiem, że numery powtarzały się dla Torpedo Boats I Class i Torpedo Boats II Class.

Szukam...hmmm...może tak, Anglicy swoje torpedowce numerowali, daty wprowadzenia do służby są bardzo różnie podawane i pogubiłem się już w tych zestawieniach dla tego samego numeru. Zwłaszcza chodzi o okręty o tych samych numerach i różnych datach wejścia do służby. Rozumiem, że numery powtarzały się dla Torpedo Boats I Class i Torpedo Boats II Class.

Pytanie, jak traktować Insecty? To jeszcze torpedowce, czy już destroyery?
W różnych publikacjach i na stronach są raz łączone z torpedowcami, raz z niszczycielami. I jeszcze pytanie o nazewnictwo. HMS Cricket, czy TB-1? To byłby trzeci TB-1 (TB-1 1876; TB-1 1883-8). Kiedy nastąpiła zmiana nazw na numery?
W różnych publikacjach i na stronach są raz łączone z torpedowcami, raz z niszczycielami. I jeszcze pytanie o nazewnictwo. HMS Cricket, czy TB-1? To byłby trzeci TB-1 (TB-1 1876; TB-1 1883-8). Kiedy nastąpiła zmiana nazw na numery?
Zeskanowalem koszke Boucharda z 1880 o torpedowcach . Moge przeslac skype.
Spisy torpedowcow byly w "Warship Supplement"
Avm
Spisy torpedowcow byly w "Warship Supplement"
Avm
Dzięki
Skypa nie mam, może być emilek?
Lista już prawie gotowa, tylko nadal nie wiem co zrobić z Insectami.
KLIK
Skypa nie mam, może być emilek?
Lista już prawie gotowa, tylko nadal nie wiem co zrobić z Insectami.
KLIK