PRAPTAK
Moderator: nicpon
PRAPTAK
Podobno podczas remontu falochronu w gdyńskim porcie pojawił się PRAPTAK. Sprawa jest tajemnicza. Urząd morski oficjalnie nic nie mówi ale faktem jest że pozostawiono cześć powierzcni poziomej falochronu w stanie niewyremontowanym co zdaje się sugerować że tam praptak ma swoje gniazdo. Mniej więcej od dwóch lat codziennie o świcie w okolicach kapitanatu gromadzi się grupka osób z lornetkami i aparatami fotograficznymi. Mało mówią za to dużo obserwują. Najwyraźniej żyją nadzieją. Nadzieją na zobaczenie prehistorycznego stwora. Pół roku temu wyjechałem za granicę a jak wróciłem to nie chce mi się już sprawdzać o swicie co z praptakiem. Podobno sprawą miała się zając telewizja ale napotkała mur milczenia. Milczenia mocno podejrzanego....Ktoś wie coś więcej?
PS
Jak byłem u weterynarza z morską świnią to zapytałem go o sprawę. Powiedział że to raczej niemożliwe ale zrobił przy tym dziwną minę. Myślę że coś wie...
PS
Jak byłem u weterynarza z morską świnią to zapytałem go o sprawę. Powiedział że to raczej niemożliwe ale zrobił przy tym dziwną minę. Myślę że coś wie...
Re: PRAPTAK
W gdyńskim porcie praptakiem na pewno jest sławny gawron, numer obrączki 621 
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
I to jak specyficzny okaz - ciągle tkwi do połowy w jajkuWicher pisze:W gdyńskim porcie praptakiem na pewno jest sławny gawron, numer obrączki 621
Wykopany z DWS za żądanie prawdy
Kolega opowiadał, że kawałek tego jajka pasjonaci już zabrali do konsumpcji...Mitoko pisze:I to jak specyficzny okaz - ciągle tkwi do połowy w jajkuWicher pisze:W gdyńskim porcie praptakiem na pewno jest sławny gawron, numer obrączki 621
Duże koty zjadam na przystawkę.
No właśnie, prastare jajo już się ześmiardło a ptaszysko-też w zasadzie prastare, wciąż nie może się wykluć. Wielu traci nadzieję...W tej sytuacji nawet GŁÓWNY ORNITOLOG nieiwele może zrobić.
Nadmieniłbym ponadto, że podobnie jak ostatni (albo największy z zadziornych) praptak I-ej PRL okazał się bezpłodnym mutantem, wszystko wskazuje na to, że także ten praptak jako symbol niedoszłej II-ej PRL (czy jak kto woli IV-ej RP) też okaże się obarczony tą wadą genetyczną.
Choć z drugiej strony jak wskazują kolejne części Parku Jurajskiego cuda się zdarzają
Choć z drugiej strony jak wskazują kolejne części Parku Jurajskiego cuda się zdarzają
Ctzy to juz dno FOW, czy tylko sezon ogorkowy ?
Albo za dużo wspomagania sądzą po literówkachAvM pisze:Ctzy to juz dno FOW, czy tylko sezon ogorkowy ?
Trafiłeś do Psycholi - czego się spodziewałeś?AvM pisze:Ctzy to juz dno FOW, czy tylko sezon ogorkowy ?

To oszczerstwa wyciolem mu tylko z tylka serduszko na pamiatke takie malutkie dwa na dwaShinano pisze:Kolega opowiadał, że kawałek tego jajka pasjonaci już zabrali do konsumpcji...Mitoko pisze:I to jak specyficzny okaz - ciągle tkwi do połowy w jajkuWicher pisze:W gdyńskim porcie praptakiem na pewno jest sławny gawron, numer obrączki 621

pozdrawiam
Miałem na myśli Gawrona - kolega powtórzył historię, jak to na złomowcu znaleziono fragment konstrukcji jednego z nich. Czy to była obrączka, czy skorupka, ciężko orzec. Natomiast, co do prawdziwości słów jestem przekonany ze wzgledu na nieposzlakowaną opinię przekazującegodomek pisze:To oszczerstwa wyciolem mu tylko z tylka serduszko na pamiatke takie malutkie dwa na dwa![]()
pozdrawiam