pozdrawiam
Desant na Hawaje.
Desant na Hawaje.
Czy przy takich stratach jak poniesli amerykanie byli oni w stanie obronic Hawaje bo to ze Oahu tak to mi na tym forum udowodniono.Czy przy takiej pzewadze na morzu bylo mozliwe utworzenie i utrzymanie pod nosem amerukanow bazy lotniczej
na hawajach. w gre wchodzi chyba piec wysp
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: Desant na Hawaje.
Technicznie pewnie tak, ale transportowo? 
Witam.
Spotkałem się z takim pomysłem (John A. Adams, If Mahan Ran The Great Pacific War: An Analysis Of World War II Naval Strategy):

Pozdrawiam.
Spotkałem się z takim pomysłem (John A. Adams, If Mahan Ran The Great Pacific War: An Analysis Of World War II Naval Strategy):

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2011-05-06, 15:40 przez Halsey, łącznie zmieniany 1 raz.
Do you fear death?
Do you fear that dark abyss?
All your deeds laid bare,
all your sins punished?
Do you fear that dark abyss?
All your deeds laid bare,
all your sins punished?
Takie centralne miejsce raczej by nie przeszlo.
Czy japonczycy byli po ataku na PH w stanie wysadzic desant i opanowac te wyspe.Teoretycznie ludzi mieli.Za podwiezienie zrobily by szalupy z niszczycieli.Co trzeba by wysadzic na takiej wyspie aby amerykanie nie przyplyneli w nocy swoimi szalupami
Flota byla liczna te dwa trzy tysiace ochotnikow by sie znalazlo prowiant by byl przynajmniej na miesiac.Co by zrobili amerykanie gdyby tam nagle zaczela powiewac japonska flaga
pozdrawiam
Czy japonczycy byli po ataku na PH w stanie wysadzic desant i opanowac te wyspe.Teoretycznie ludzi mieli.Za podwiezienie zrobily by szalupy z niszczycieli.Co trzeba by wysadzic na takiej wyspie aby amerykanie nie przyplyneli w nocy swoimi szalupami
pozdrawiam
Teoretycznie dalo by sie wykorzystac przenoszone przez samoloty karabiny 7,7 mm te przenosne i artylerie przeciw lotnicza jedno lufowe stanowiska 25 mm a co pozatym
pozdrawiam
pozdrawiam
domek pisze:Teoretycznie dalo by sie wykorzystac przenoszone przez samoloty karabiny 7,7 mm te przenosne i artylerie przeciw lotnicza jedno lufowe stanowiska 25 mm a co pozatym![]()
![]()
pozdrawiam
Nie prościej było by dogadać się z armią Cesarską, która posiadała własne okręty desantowe:
http://www.combinedfleet.com/Hatsudotei_c.htm