PROJEKT APELU O ZORGANIZOWANIE W GDYNI POKAZU OKRĘTÓW MW

Wszelkie tematy związane z PMW

Moderatorzy: crolick, Marmik

szafran

Post autor: szafran »

Najwyższy czas zrozumieć, że MW to towar który należy sprzedać odpowiednio.

Dobrym pomysłem w okresie wakacyjnym byłby np cotygodniowy 30 minutowy pokaz musztry i orkiestry MW.

PS

Dodałbym również przykłady niewykorzystania rocznic 90 lecia powstania MW i 90 lecia lotnictwa MW.
Marek Buczkowski

Promocja MW RP

Post autor: Marek Buczkowski »

Szanowni Panowie,

dlaczego nie bierzecie pod uwagę możliwości promocji MW poprzez targi BALT MILITARY EXPO? Odbyło się już 11 edycji - służą nie tylko celom klomercyjnym.
Pozdrawiam

Marek
Awatar użytkownika
polsteam
Kontakt:

Post autor: polsteam »

stoisko MW na tych targach bywa...

ale możliwości (popularyzacja wśród szerszego społeczeństwa) są tu ograniczone nawet samym charakterem imprezy...

owszem - obecność na targach ważna, ale z punktu widzenia zasadniczego tematu tego wątku - nie nadzwyczaj użyteczna... sprowadza się do prelekcji / pogadanek, rozdawnictwa gadżetów i materiałów informacyjnych oraz ewentualnie do postawienia jakiegoś symulatora... czy pokazania jakiegoś zagadnienia naukowego, edukacyjnego lub praktycznego - jak np. kwestia niezatapialności pokazana przez AMW na Bałtyckim Festiwalu Nauki (basenik z modelem jednestki pływającej)
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

Kluczowa jest kwestia promocji wśród laików - letników oraz mieszkańców Wybrzeża. A na targi BaltMilitary przychodzą już jednak ludzie jakoś siedzący w temacie - gł. entuzjaści spraw wojskowych. Oczywiście, o nich również powinno się jakoś specjalnie zadbać... ale z promocją i reklamą jest podobnie, jak z wyborami. Chodzi o to, żeby przekonać nowych wyborców - bo stali zwolennicy i tak zagłosują.
Awatar użytkownika
Wicher

Re: Promocja MW RP

Post autor: Wicher »

Marek Buczkowski pisze:Szanowni Panowie,

dlaczego nie bierzecie pod uwagę możliwości promocji MW poprzez targi BALT MILITARY EXPO? Odbyło się już 11 edycji - służą nie tylko celom klomercyjnym.
No i zaczyna następować coś czego najbardziej się obawiałem - rozdrobnienie tematu, off-topy itd.

Dlaczego my mamy promować MW? Ona sama powinna się promować! My tylko chcemy otworzyć jej oczy na to, że pownna, że ma na to fantastyczne terminy w kalendarzu i miejsca oraz podsunąć pare idei jak można ją promować. Tylko tyle i aż tyle.
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
szafran

Post autor: szafran »

Byłem na wszystkich 11 edycjach i nie mam nic do zarzucenia promocji MW. Tylko, że obecnie targi odbywają się co 2 lata i opcja, że MW jest promowana przez 3 dni jest raczej marna.
Jarek C.

Post autor: Jarek C. »

Dzięki za odzew :D
Właśnie poprawiłem treść apelu o Wasze uwagi z FOW i z priv.

Zgadzam się z nimi wszystkimi ale obawiam się iż nie powinniśmy wpisywać wszystkiego do apelu, ani o wszystkim decydować od razu. Powinniśmy to zostawić MW.

Wiem, że link do tego topiku został rozesłany do różnych osób w MW i jeśli będą chciały to zapoznają się z wszystkimi naszymi wypowiedziami.

Do listy osób do wiadomości dopisałem jeszcze dwie. Natomiast uważam, iż inne powinny być już powiadomione przez organizatorów czyli MW w zależności od rozwoju koncepcji :D

Przypominam, iż czekam na deklaracje chętnych osób do dopisania ich w podpisie apelu. Na razie jestem sam + dwie Redakcje.
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Sam? W życiu! Nie pozwolę aby całe zaszczyty za tę akcję spłynęły jedynie na Ciebie :D

Wojciech Budziłło
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

Jarku, chętnie podpiszę się pod takim apelem.
Jan Bartelski
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

No to jest nas czterech :-)
Andrzej S. Bartelski (crolick)
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
ALF
Kontakt:

Post autor: ALF »

Mój głos też masz.
Jacek Pawłowski
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski
IKOW 1885-1945
Marek S.

Post autor: Marek S. »

Jak zawsze:
Marek Supłat
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

Mnie też można liczyć.

[EDIT]
Grzegorz Ochmiński
Ostatnio zmieniony 2010-08-23, 19:50 przez Grzechu, łącznie zmieniany 1 raz.
miller

Post autor: miller »

Ja też,
Piotr Wyrzykowski
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

Ja oczywiście również - Oskar Myszor

PS. Myślę, że lepiej zamienić we wstępie:

"Jesteśmy hobbystami, entuzjastami, publicystami skupionymi..."

na:

"Jesteśmy entuzjastami, publicystami i historykami spraw morskich, skupionymi..."

Dlatego, że 1) warto zaznaczyć, że jest wśród nas spora grupa historyków 2) zgadzam się, że termin "hobbysta" wygląda trochę niepoważnie, "entuzjasta" wystarczy :wink:
Jarek C.

Post autor: Jarek C. »

Myślę, że to dobry pomysł jako jedna z towarzyszących imprez, ale zależy to od MW i terminu ewentualnych wizyt/pokazów okrętowych.

Martwi mnie tylko, iż nastepne BME mają ponoć być jeszce dalej od morza, a bliżej do nowego stadionu piłkarskiego w Gdańsku :D
ODPOWIEDZ