PROJEKT APELU O ZORGANIZOWANIE W GDYNI POKAZU OKRĘTÓW MW
-
Promocja MW RP
Szanowni Panowie,
dlaczego nie bierzecie pod uwagę możliwości promocji MW poprzez targi BALT MILITARY EXPO? Odbyło się już 11 edycji - służą nie tylko celom klomercyjnym.
dlaczego nie bierzecie pod uwagę możliwości promocji MW poprzez targi BALT MILITARY EXPO? Odbyło się już 11 edycji - służą nie tylko celom klomercyjnym.
Pozdrawiam
Marek
Marek
stoisko MW na tych targach bywa...
ale możliwości (popularyzacja wśród szerszego społeczeństwa) są tu ograniczone nawet samym charakterem imprezy...
owszem - obecność na targach ważna, ale z punktu widzenia zasadniczego tematu tego wątku - nie nadzwyczaj użyteczna... sprowadza się do prelekcji / pogadanek, rozdawnictwa gadżetów i materiałów informacyjnych oraz ewentualnie do postawienia jakiegoś symulatora... czy pokazania jakiegoś zagadnienia naukowego, edukacyjnego lub praktycznego - jak np. kwestia niezatapialności pokazana przez AMW na Bałtyckim Festiwalu Nauki (basenik z modelem jednestki pływającej)
ale możliwości (popularyzacja wśród szerszego społeczeństwa) są tu ograniczone nawet samym charakterem imprezy...
owszem - obecność na targach ważna, ale z punktu widzenia zasadniczego tematu tego wątku - nie nadzwyczaj użyteczna... sprowadza się do prelekcji / pogadanek, rozdawnictwa gadżetów i materiałów informacyjnych oraz ewentualnie do postawienia jakiegoś symulatora... czy pokazania jakiegoś zagadnienia naukowego, edukacyjnego lub praktycznego - jak np. kwestia niezatapialności pokazana przez AMW na Bałtyckim Festiwalu Nauki (basenik z modelem jednestki pływającej)
- pothkan
- Kontakt:
Kluczowa jest kwestia promocji wśród laików - letników oraz mieszkańców Wybrzeża. A na targi BaltMilitary przychodzą już jednak ludzie jakoś siedzący w temacie - gł. entuzjaści spraw wojskowych. Oczywiście, o nich również powinno się jakoś specjalnie zadbać... ale z promocją i reklamą jest podobnie, jak z wyborami. Chodzi o to, żeby przekonać nowych wyborców - bo stali zwolennicy i tak zagłosują.
Re: Promocja MW RP
No i zaczyna następować coś czego najbardziej się obawiałem - rozdrobnienie tematu, off-topy itd.Marek Buczkowski pisze:Szanowni Panowie,
Dlaczego my mamy promować MW? Ona sama powinna się promować! My tylko chcemy otworzyć jej oczy na to, że pownna, że ma na to fantastyczne terminy w kalendarzu i miejsca oraz podsunąć pare idei jak można ją promować. Tylko tyle i aż tyle.
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Marek Buczkowski pisze:Szanowni Panowie,
Byłem na wszystkich 11 edycjach i nie mam nic do zarzucenia promocji MW. Tylko, że obecnie targi odbywają się co 2 lata i opcja, że MW jest promowana przez 3 dni jest raczej marna.
Dzięki za odzew
Właśnie poprawiłem treść apelu o Wasze uwagi z FOW i z priv.
Zgadzam się z nimi wszystkimi ale obawiam się iż nie powinniśmy wpisywać wszystkiego do apelu, ani o wszystkim decydować od razu. Powinniśmy to zostawić MW.
Wiem, że link do tego topiku został rozesłany do różnych osób w MW i jeśli będą chciały to zapoznają się z wszystkimi naszymi wypowiedziami.
Do listy osób do wiadomości dopisałem jeszcze dwie. Natomiast uważam, iż inne powinny być już powiadomione przez organizatorów czyli MW w zależności od rozwoju koncepcji
Przypominam, iż czekam na deklaracje chętnych osób do dopisania ich w podpisie apelu. Na razie jestem sam + dwie Redakcje.
Właśnie poprawiłem treść apelu o Wasze uwagi z FOW i z priv.
Zgadzam się z nimi wszystkimi ale obawiam się iż nie powinniśmy wpisywać wszystkiego do apelu, ani o wszystkim decydować od razu. Powinniśmy to zostawić MW.
Wiem, że link do tego topiku został rozesłany do różnych osób w MW i jeśli będą chciały to zapoznają się z wszystkimi naszymi wypowiedziami.
Do listy osób do wiadomości dopisałem jeszcze dwie. Natomiast uważam, iż inne powinny być już powiadomione przez organizatorów czyli MW w zależności od rozwoju koncepcji
Przypominam, iż czekam na deklaracje chętnych osób do dopisania ich w podpisie apelu. Na razie jestem sam + dwie Redakcje.
- pothkan
- Kontakt:
Ja oczywiście również - Oskar Myszor
PS. Myślę, że lepiej zamienić we wstępie:
"Jesteśmy hobbystami, entuzjastami, publicystami skupionymi..."
na:
"Jesteśmy entuzjastami, publicystami i historykami spraw morskich, skupionymi..."
Dlatego, że 1) warto zaznaczyć, że jest wśród nas spora grupa historyków 2) zgadzam się, że termin "hobbysta" wygląda trochę niepoważnie, "entuzjasta" wystarczy
PS. Myślę, że lepiej zamienić we wstępie:
"Jesteśmy hobbystami, entuzjastami, publicystami skupionymi..."
na:
"Jesteśmy entuzjastami, publicystami i historykami spraw morskich, skupionymi..."
Dlatego, że 1) warto zaznaczyć, że jest wśród nas spora grupa historyków 2) zgadzam się, że termin "hobbysta" wygląda trochę niepoważnie, "entuzjasta" wystarczy

Myślę, że to dobry pomysł jako jedna z towarzyszących imprez, ale zależy to od MW i terminu ewentualnych wizyt/pokazów okrętowych.Marek Buczkowski pisze:Szanowni Panowie,
Martwi mnie tylko, iż nastepne BME mają ponoć być jeszce dalej od morza, a bliżej do nowego stadionu piłkarskiego w Gdańsku