Jednostki Wolnego Miasta Gdańska

forum to dedykowane jest wszystkim jednostkom pływającym budowanym w celach cywilnych...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
tender

Post autor: tender »

pothkan - Za planik dziękuję, chociaż akurat ten statek mam we wspomnianej książeczce pokazany w dwóch rzutach, ale za to "sznureczek" jest "palcy lizać :brawo: ". A tak z pewną nieśmiałością taką - a ew. planiki tych mniejszych gdańskich "suchogruzow" gdzieś tam dnie szuflady egzystują? Jeśli to byłoby zaśmiecanie wątku i prywata to możemy przenieść dyskusję na priva.
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

Glasisch pisze:takie zdjęcie może się przydac?
Obrazek
Image Hosting provided by ImageBam

Źródło nieznane, opasły internet, ale zdjęcie przedwojenne
Dzięki Michale za piękne zdjęcie. Czy ma ktoś więcej?! Bo nie jestem pewien czy kolor masztów powinien być jednolicie brązowawy (jak na okładce JSC) czy też biało-czarny (jak wykonano model JSC)?
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

tender pisze:pothkan - Za planik dziękuję, chociaż akurat ten statek mam we wspomnianej książeczce pokazany w dwóch rzutach, ale za to "sznureczek" jest "palcy lizać :brawo: ". A tak z pewną nieśmiałością taką - a ew. planiki tych mniejszych gdańskich "suchogruzow" gdzieś tam dnie szuflady egzystują? Jeśli to byłoby zaśmiecanie wątku i prywata to możemy przenieść dyskusję na priva.
Chwilowo główna pozycja pożyczona, więc uzbrój się w cierpliwość. No i podaj, jakie statki cię interesują... kilku mogę poszukać.
ODPOWIEDZ