Jednostki Wolnego Miasta Gdańska
pothkan - Za planik dziękuję, chociaż akurat ten statek mam we wspomnianej książeczce pokazany w dwóch rzutach, ale za to "sznureczek" jest "palcy lizać
". A tak z pewną nieśmiałością taką - a ew. planiki tych mniejszych gdańskich "suchogruzow" gdzieś tam dnie szuflady egzystują? Jeśli to byłoby zaśmiecanie wątku i prywata to możemy przenieść dyskusję na priva.

Dzięki Michale za piękne zdjęcie. Czy ma ktoś więcej?! Bo nie jestem pewien czy kolor masztów powinien być jednolicie brązowawy (jak na okładce JSC) czy też biało-czarny (jak wykonano model JSC)?Glasisch pisze:takie zdjęcie może się przydac?
![]()
Image Hosting provided by ImageBam
Źródło nieznane, opasły internet, ale zdjęcie przedwojenne
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
- pothkan
- Kontakt:
Chwilowo główna pozycja pożyczona, więc uzbrój się w cierpliwość. No i podaj, jakie statki cię interesują... kilku mogę poszukać.tender pisze:pothkan - Za planik dziękuję, chociaż akurat ten statek mam we wspomnianej książeczce pokazany w dwóch rzutach, ale za to "sznureczek" jest "palcy lizać". A tak z pewną nieśmiałością taką - a ew. planiki tych mniejszych gdańskich "suchogruzow" gdzieś tam dnie szuflady egzystują? Jeśli to byłoby zaśmiecanie wątku i prywata to możemy przenieść dyskusję na priva.