Schiffe-Menschen-Schicksale - warto?

Dokumenty, książki, artykuły prasowe, internetowe, ikonografia, filmy...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
Kazimierz Zygadło

Schiffe-Menschen-Schicksale - warto?

Post autor: Kazimierz Zygadło »

Od jakieś czasu zastanawiam się, czy tytułowe czasopismo "Schiffe - Menschen – Schicksale" jest coś warte, bo nigdy nie miałem go w rękach. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat, tzn. czy jest to tylko tekst, czy również zdjęcia lub plany opisywanego okrętu?
Ostatnio zmieniony 2009-12-03, 16:40 przez Kazimierz Zygadło, łącznie zmieniany 1 raz.
"They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance" - Ronald Reagan
Awatar użytkownika
Glasisch
Kontakt:

Re: Schiffe - Menschen – Schicksale - warto?

Post autor: Glasisch »

Kazimierz Zygadło pisze:Od jakieś czasu zastanawiam się, czy tytułowe czasopismo "Schiffe - Menschen – Schicksale" jest coś warte, bo nigdy nie miałem go w rękach. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat, tzn. czy jest to tylko tekst, czy również zdjęcia lub plany opisywanego okrętu?
Cześc,
to są monografie w miękkich okładkach, rzetelne i rzeczowe. Bardzo przyjemnie się czyta. Fotografie są, lecz planików brakuje. Polecam, jeżeli jest dostęp. Mam kilka z nich o okrętach, które mnie interesują, głównie niemieckie.
http://www.schiffe-menschen-schicksale.de/main.htm

Pozdrawiam
Michał
1) Dies sind die Tage, von denen wir sagen sie gefallen uns nicht - D. Noll - Die Abenteuer des Werner Holt. 2) Wir sind dem Russen zu weit in den Rachen gefahren KL Buch, Kommandant von "T 30".
Awatar użytkownika
Kazimierz Zygadło

Post autor: Kazimierz Zygadło »

Dzięki za wyjaśnienie. Wygląda na to, że będę sobie musiał kilka zamówić.
"They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance" - Ronald Reagan
ODPOWIEDZ