One takie bogate to znowu nie są. Kikanaście lat temu sklejałem Narvika robionego na Z-32 (w sumie to jeszcze nie skończyłem). Już wtedy z internetu można było wyczesać sporo fotek, a i tak zrobiłem jakąś wariacje na temat. Teraz jest pewnie znacznie lepiej.
Z tego co pamiętam fotka na przynajmniej jedną burtę Z-32 gdzieś miałem. Do tego konfiguracja pelotek też chyba nie jest łatwa. Zapytaj na konradusie tam Ci pewnie z rękawa sypną wszystkim
Miko-bez urazy ale to co kleisz to cienizna. Mam niemiecką dokumentację ale niestety bez kamuflażu. A co do forum Konradusa to mam swoje zdanie na temat większości z tych forumowiczów i nie zapytam. Jest dostępne malowanie lewej burty Z 32 ale co z prawą burtą? Nasi obecni sojusznicy z NATO nie zawsze stosowali kamuflaż na zasadzie lustrzanego odbicia. A instrukcja malowania modelu z Hellera to się za bardzo nie przejmuję bo takie sprawy trzeba traktować z przymrużeniem oka.
Model Z32 wypuścił JSC ale jako laik w dziedzinie modelarstwa na temat wiarygodności malowania nie będą się wypowiadał.
Można też wygooglać coś takiego -jest prawa burta, ale czy to na pewno Z 32?
Nie przeczę sklejałem "toto" tak bardziej dla zabawy - żeby ładnie wyglądało, trochę się człowiek starał, ale bez większej dbałości o oryginalne odwzorywanie.