W.Danielewicz pisze:Co do statku "MONIUSZKO" zródła podają że nie został odbudowany a jednak go odbudowano, życiorys poniżej. Pływał sto lat.
”SANDOMIERZ”/”SANDOMIR’“
... 1880: - przebudowa na statek pasażersko-towarowy,mógł zabierać 135 pasażerów,nowa maszyna parowa produkcji F.Schichau,Elbing z 1880r o mocy 100 KM.
W dokumentach, które znalazłem w archiwum, podana jest informacja, że w 1918 roku statek ten miał maszynę parową (z 1893 r.) o mocy 50 KM pochodzącą z firmy Zobel (Bromberg/Bydgoszcz).
JB
W.Danielewicz pisze:Co do statku "MONIUSZKO" zródła podają że nie został odbudowany a jednak go odbudowano, życiorys poniżej. Pływał sto lat.
”SANDOMIERZ”/”SANDOMIR’“
... 1880: - przebudowa na statek pasażersko-towarowy,mógł zabierać 135 pasażerów,nowa maszyna parowa produkcji F.Schichau,Elbing z 1880r o mocy 100 KM.
W dokumentach, które znalazłem w archiwum, podana jest informacja, że w 1918 roku statek ten miał maszynę parową (z 1893 r.) o mocy 50 KM pochodzącą z firmy Zobel (Bromberg/Bydgoszcz).
JB
Zobel raczej nie budowal statkow, za to dostarczal maszyny.
Poniżej przedstawiam adres nadawcy listu zaloganta Niemieckiej Flotylli Wiślanej z I wojny św.
Niestety nie potrafię odczytać nazwę parowca (Salomon ?), na ktorym służył, jak rowniez jego funkcji i pierwszego imienia. Bedę wdzięczny za pomoc.
Dziękuje Chris.
Rozumiem Matt jest skrótem imienia od Mathew (Mateusz). Nazwisko wydaje mi się brzmi M_ _ _ito.
Odnośnie listy załogi, to na razie można pomarzyć. Flotylla Wiślana podporządkowana była armii pruskiej, nawet wg niektórych źródeł podnosiła banderę pruską, mimo, że w tym okresie nie miała ona racji bytu. Archiwalia armii pruskiej znalazły się na terenach DDR i stąd dostęp do tych materiałów był niedostępny dla badaczy. Z tego co wiem nie ukazały się jeszcze żadne publikacje, w których by wykorzystano by materiały archiwalne. Być może dopiero pracują nad ich skatalogowaniem.
Stąd jedyne znane materiały o FW są z okresu międzywojennego lub materiałów drugorzędnych (wspomnienia członków Frewilligen Motorboot Korps) publikowane w owczesnych czasopismach niemieckich.
Parowiec Fortuna brał udział w walkach o Modlin w 1915 r. i wieczorem wrzucę zdjęcie tego statku z ubrojeniem i wojskową załogą z tego okresu.
Na zdjęciu parowiec Niemieckiej Flotylli Wiślanej Fortuna oraz M/bt 402 na tle spichlerza Modlina po zdobyciu twierdzy przez Niemców w 1915 r.
Ponieważ nie znam się na broni będę wdzięczny za pomoc w identyfikacji uzbrojenia. Pragnę zwrócić uwagę na opancerzenie Fortuny i otwory strzelnicze, ponadto reflektor do działań nocnych.
Zdjęcie drugie od lewej przypomina bardzo przewoźną wieżę Grusona z armatą 53 mm.
"Na żywo" można takie coś obejrzeć w oddziale Muzeum Wojska Polskiego w Forcie Czerniaków.
Tzaw1.
Jedynie co znalazlem na temat Grusona to info na temat metody odlewania opancerzenia dla dzial. Ponizej link: http://query.nytimes.com/mem/archive-fr ... 94689ED7CF
To chyba to ?
To pierwsze dzialo wyglada jak haubica, zas na motorowce wyglada na dzialko gorskie (37 mm Hotchkiss ??)