Wojna podwodna Aliantów 1939-1945 T. Kasperski opinie
Mam pytanie. Czytał może ktoś ten tytuł (Wojna podwodna Aliantów 1939-1945. Europa Północno-Zachodnia)? Warto nabyć? Jestem zainteresowany tematem ale zakup w ciemno za 150 zł trochę mnie przeraża...
-
Już jest po 90 PLN
Na Ceneo nawet można znaleźć po 84 zł... Ale to dalej jest dużo jeżeli mam kupić bez polecenia od kogoś kto już to czytał.
Dobra książka. Polecam. Styl może trochę "suchy", ale zakres działań alianckich o.p. opisany jest bardzo dobrze, szczególnie dla okresu 1939-42. Dużo informacji odnośnie działań o.p.(w zakresie kto, gdzie, kiedy i co zaatakował/zatopił). Dobre podsumowanie działań o.p. na tym teatrze działań wojennych, choć nie jest to monumentalna praca na skalę Claya Blaira (Ciche zwycięstwo, Hitlera wojna u-bootów). W mojej ocenie ok+, nie żałuję zakupu.
Najlepszą pozycją w tym temacie jest moim zdaniem książka Geirr H. Haarr "No Room for Mistakes. British and Allied Submarine Warfare 1939-1940", ale jak sama nazwa wskazuje ogranicza się ona tylko do początkowego okresu wojny.
Najlepszą pozycją w tym temacie jest moim zdaniem książka Geirr H. Haarr "No Room for Mistakes. British and Allied Submarine Warfare 1939-1940", ale jak sama nazwa wskazuje ogranicza się ona tylko do początkowego okresu wojny.