A gdyby ktoś zobaczył komunikat "server is overload" - to już koniecznie
PS. Gdyby występowały błędy "starego forum" (znikające posty, itp.) to również będzie to ważna dla nas informacja -oznaczać to będzie niestety głębsze problemy z bazą, których nie udało się w pełni wyeliminować na nowym silniku
Pojawiają się komunikaty "server overload" albo "you have no permission to acess this file" przy edycji już posłanego postu z załącznikami graficznymi. "unable to connect to SQL server" też się pojawia.
Ale to tylko na wolnym połączeniu. Podobnie jak "gate time out"
Z tym, ze niezbyt często, można z tym żyć.
Historia jest najlepszą nauczycielką życia, bo
Jeszcze nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła.
Ponieważ wątek "zmiany na FOW" jest zablokowany, to zapytam tu: czy jest możliwość wprowadzenia multi cytatów? Bardzo przydatna rzecz w dyskusjach w kilkoma userami.
MiKo pisze:Hmmm pewnie tak. Ale multicytaty raz, że sztucznie napędzają transfer, dwa powodują moim zdaniem trochę bałaganu - ze względu na swoją "piętrowość".
Bez przesady z tym transferem
Przez piętrowość to raczej porządek. A jak się posty przeplatają, to i tak łatwiej uporządkować gotowe cytaty, niż je robić ręcznie.
Bardzo je sobie cenią na forum nikoniarzy. Miałem wiele pytań i pochwał w stosunku do nich.
Zostawię ten post, bo może bot przed dopisaniem sprawdza, czy nie ma postu z taką nazwą użytkownika. Banowanie IP się nie sprawdza. Być może nie zostanie nam nic innego jak w przyszłości zablokować całkowicie możliwość pisania niezalogowanym . Wówczas gdzieś w widocznym miejscu musiałby się pojawić adres mailowy do administracji w razie problemów z rejestracją.
BUYINGEFFEXOR pisze:Zostawię ten post, bo może bot przed dopisaniem sprawdza, czy nie ma postu z taką nazwą użytkownika. Banowanie IP się nie sprawdza. Być może nie zostanie nam nic innego jak w przyszłości zablokować całkowicie możliwość pisania niezalogowanym . Wówczas gdzieś w widocznym miejscu musiałby się pojawić adres mailowy do administracji w razie problemów z rejestracją.
Marmik
Popieram. Wychodzi na to, że logowanie jest konieczne. Takie czasy durne nastały.
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
To nic nie da. Walczyłem ostatnio na nikoniarzach ze spamem. Ręcznie przeszukiwałem zasoby po IP, po adresach, po lokalizacji i innych. Mimo, że wcześniej koledzy wywalili sporo kont spamowych, znalazłem ponad 200 kont utajonych. Ujawniały się z pewnym interwałem czasowym. Dopiero jak wywaliłem te wszystkie podejrzane konta użytkowników mieliśmy dwa miesiące spokoju
Trzeba z korzeniami wyrywać