PawBur pisze:Według mnie trochę dziwnie teraz wygląda:
Ships of Polish Navy w Polska Marynarka Wojenna
Polish Navy 1939-1945 w Warship Discussion Board
Wg mnie część angielską należy całkowicie zlikwidować
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Ships of Polish Navy już "wyczyściłem"
O.R.P. Orzeł kwalifikuje się do czyszczenia
W związku z tym, bo zakończeniu ww. operacji, gdy zostanie już tylko sekcja "Forum PMW", proponuję zlikwidować dział, a ową sekcję przenieść do głównego, poniżej "nowego FOW"
"Warships, Navies, History - General Discussion" - też bym proponował to przeczyścić (zresztą tylko 10 postów jest), chciałem to zrobić, ale tam nie dostaliśmy uprawnień.
Poza tym: do "forum PMW" wrzucamy również inne tematy związane z "historią Polski zbrojnej na morzu" - m.in. XVII w., Powstanie Styczniowe, czy jednostki WOP/MO - toteż może wypadałoby zmienić odnośnie podpis pod tytułem sekcji?
pothkan pisze:Ships of Polish Navy już "wyczyściłem"
O.R.P. Orzeł kwalifikuje się do czyszczenia
W związku z tym, bo zakończeniu ww. operacji, gdy zostanie już tylko sekcja "Forum PMW", proponuję zlikwidować dział, a ową sekcję przenieść do głównego, poniżej "nowego FOW"
"Warships, Navies, History - General Discussion" - też bym proponował to przeczyścić (zresztą tylko 10 postów jest), chciałem to zrobić, ale tam nie dostaliśmy uprawnień.
Poza tym: do "forum PMW" wrzucamy również inne tematy związane z "historią Polski zbrojnej na morzu" - m.in. XVII w., Powstanie Styczniowe, czy jednostki WOP/MO - toteż może wypadałoby zmienić odnośnie podpis pod tytułem sekcji?
Oskarze, a gdzie są tematy z "Ships of Polish Navy"? Przynajmniej jeden był bardzo interesujący.
JB
pothkan pisze:Poza tym: do "forum PMW" wrzucamy również inne tematy związane z "historią Polski zbrojnej na morzu" - m.in. XVII w., Powstanie Styczniowe, czy jednostki WOP/MO - toteż może wypadałoby zmienić odnośnie podpis pod tytułem sekcji?
Ja tego nie wrzucałem do PMW uznając, że to nie ten dział, ale może masz rację...
A tematy z Polish Navy Oskar wrzucił do PMW, nie usuwał ich.
Widze, że mamy pierwsze efekty działania na żywioł
Trochę nie bardzo rozumiem o co chodzi z PMW (proponuję wprowadzić też jednoznaczne słownictwo, żeby nie było nieporozumień - mamy kategorie FOW, PMW itd., a w nich różne forum).
Nie zrozumiem o co chodzi z kategorią PMW. Moim zdaniem był to słuszny pomysł. Miał to być pierwsz kategoria według nowej organizacji. Umieszczenie tam forum anglojęzycznego też jest w sumie słuszne (Anglik nie będzie pytał o Hooda na polskim forum - tylko o okręty polskie). Pozostałe forumy z kategorii FOW z czasem również zostaną jakoś pogrupowane - tak myslę.
Co do przyklejenia "Nowych książek..." i "Książki stare..." w mowym FOW to osobiście chciałbym je przenieśc do "Opracowań i źródeł", ale przed tym krokiem chciałbym się z Wami skonsultować. Przy okazji warto by może było pomysleć o połączeniu forumów "Opracownia..." i "Poszukuję..." ???
pothkan pisze:Poza tym: do "forum PMW" wrzucamy również inne tematy związane z "historią Polski zbrojnej na morzu" - m.in. XVII w., Powstanie Styczniowe, czy jednostki WOP/MO - toteż może wypadałoby zmienić odnośnie podpis pod tytułem sekcji?
Co do przyklejenia "Nowych książek..." i "Książki stare..." w mowym FOW to osobiście chciałbym je przenieśc do "Opracowań i źródeł", ale przed tym krokiem chciałbym się z Wami skonsultować. Przy okazji warto by może było pomysleć o połączeniu forumów "Opracownia..." i "Poszukuję..." ???
MiKo pisze: Przy okazji warto by może było pomysleć o połączeniu forumów "Opracownia..." i "Poszukuję..." ???
A może by zrobić trochę inny profil obu działów? Pierwszy to naukowo-biblioteczny pt. "Poszukuję danych, opracowania i źródła" a drugi dział czysto handlowy "Kupię, sprzedam, zamienię". Przy czym ten drugi mógłby być automatycznie czyszczony co 60 czy 90 dni...
MiKo pisze: Przy okazji warto by może było pomysleć o połączeniu forumów "Opracownia..." i "Poszukuję..." ???
A może by zrobić trochę inny profil obu działów? Pierwszy to naukowo-biblioteczny pt. "Poszukuję danych, opracowania i źródła" a drugi dział czysto handlowy "Kupię, sprzedam, zamienię". Przy czym ten drugi mógłby być automatycznie czyszczony co 60 czy 90 dni...
Według mnie to trochę dublowanie. Często ludzie czegoś szukają - obojętnie czy w bibliotece, czy księgarni.
PawBur pisze:Nie wiem czy to przez ostatnie działania, ale mamy teraz na górze strony małą pokrakę - Forum Forum Okrętów Wojennych Strona Główna...
Nie, tak było zawsze. Pierwsze "Forum" jest zaszyte, ale może da sie zmienić.
Hm, jakoś nie rzuciło mi się w oczy, nie było forum jeden raz napisane?
Też chciałem rzucić hasło czyszczenia co jakiś czas tematów o poszukiwaniach materiałów. W końcu jeśli ktoś nie uzyska pomocy w ciągu powiedzmy miesiąca, to już jej raczej się nie doczeka - nawet jeśli pojawi się nowy użytkownik, który by akurat posiadał szukany rarytas, to wątpliwe żeby trafił na drugą stronę działu poszukuję. A prośbę o pomoc można po jakimś czasie ponowić.
Ja tego nie wrzucałem do PMW uznając, że to nie ten dział, ale może masz rację...
A tematy z Polish Navy Oskar wrzucił do PMW, nie usuwał ich.
Po prawdzie, z 80% poszło do PMW, a 20% usunąłem - tzn. różne śmiecie (zdezaktualizowane, bez wartości merytorycznej, itd.).
Mikesz, zlikwidujmy też "Forum Marynistyki".
Posty o książkach przeniesiemy do "Forum opracowania i źródła" a dowcipy - do "Psycholi".
Połączmy też forum "Katastrofy" ze "Statkami handlowymi..."
A nowy dział "PMW" nazwijmy "Forum Polskie Okręty Wojenne".
Subforum "kupię, nie kupię,potargować mogę..." zostawmy tak jak jest. Jak go nie będzie, to będzie mnóstwo bałaganu w forach merytorycznych.
Pozdrawiam
Ksenofont
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Zastanawiam się nad częścią ORP "Orzeł". Czy tam powinniśmy przenieść wszystko co jest o ORP "Orzeł" w części dotyczącej PMW?
I czy tematy z ORP Orzeł dotyczące ogólnie PMW powinny zostać przeniesione do Forum PMW?
Moim zdaniem to trochę wąski zakres by tworzyć jeden dział dla jednego okrętu. Już lepiej byłoby wydzielić zamiast tego część o Marynarce Wojennej po roku 1947...