Dokumenty z ORP Orzeł do kupienia!!!

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
Slaw
Kontakt:

Post autor: Slaw »

:gool: :brawo: :brawo: :brawo:
Slaw
Bosmansztabowy

Post autor: Bosmansztabowy »

Mimo że to mój pierwszy post tu na forum to gratuluję wszystkim w szczególności Gromowi. Widzę że jednak są jednak wspaniali ludzie na świecie. :D
Pozdrawiam Piotr
www.orzel.one.pl
Kontakt:

Post autor: www.orzel.one.pl »

szkoda tylko ze Marynarka Wojenne i podobne jej instytucje tak podeszły do tej sprawy. zobaczymy czy bedzie chociaz dziekuje na odwal
Orzeł i OffRoad to jest to co trzyma mnie przy życiu
Awatar użytkownika
gen. baron Piotr Wrangel

Post autor: gen. baron Piotr Wrangel »

Bratcy gratuluje,
widac że w Polsce (i na Wybrzeżu :D ) są jeszcze ludzie z charakterem.
"Już czwartą dobę płonie stanica
Goreje pod nogami Dońska ziemia
NIe upadajcie na duchu poruczniku Galicyn
Kornecie Oboleński siodłajcie konia."

Białogwardzista z www.dws.org.pl
Adam Leszczyński GG:5607859
Greiffenberger

Uffffffffffffffff

Post autor: Greiffenberger »

Jednak w stanie wyższej konieczności potrafimy działać wspólnie.
Gratulacje i pozdrowienia.
Awatar użytkownika
fdt

Post autor: fdt »

Podziękowania dla wszystkich, bez których powrót dokumentów "ORP Orzeł" byłby trudny lub niemożliwy.

PJBloch, Esq. - DZIĘKUJĘ
PLSUB - DZIĘKUJĘ (tyle samo zanurzeń i wynurzeń)
Pan Zbigniew Korobko - DZIĘKUJĘ

Wszyscy ci, którzy zadeklarowali pomoc finansową i niefinansową.

FOW-owcy - trzykrotne HIP HIP HURRA!

Admini serwisu SNIPE - DZIĘKUJĘ

WIELKI GROMIE och jak szlachetne i wielkie jest twe serce... :rotfl2:

A teraz do faktow:

To nie było zwycięstwo, to była operacja logistyczna. NIE MOGLIŚMY PRZEGRAĆ!!! W samych deklaracjach Fow-owców zebraliśmy "w twardych deklaracjach" [edit: no wiecie ile :wink: ]. W połączeniu ze środkami GROMA i osób życzliwych na koniec aukcji dysponowaliśmy "siłą ognia" około [no wiecie ile :wink: ] GBP! Jesteście Wielcy!!! Osobne podziękowania tym, którzy rozumiejąc nasze intencje wspomogli na w sposób może niematerialny ale BARDZO WYMIERNY FINANSOWO... Jesteście Wielcy!!!

Z GROMEM dopilnujemy, aby do wszystkich którzy nam pomogli skany dokumentów trafiły zgodnie z obietnicą jak najszybciej.

PS: Jak sie zestarzeje to wydam może "białą księgę" - historię tej aukcji. Zapewniam Was wszystkich, że niektóre momenty były niesamowite!

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2005-11-16, 08:40 przez fdt, łącznie zmieniany 1 raz.
PiotrG

Post autor: PiotrG »

BRAWO !!!!!!!!!!!!!!! :-)
Awatar użytkownika
Suvorov
Kontakt:

Post autor: Suvorov »

Moje najszczersze gratulacje !!! :brawo:
POLISHSUB

Post autor: POLISHSUB »

Nie sądziłem iż jest na tym ziemi łez padole tylu życzliwych temu jakże żadkiemu tematowi okrętów podwodnych ludzi.
Swoją drogą uważam iż MMW należy się nagana za bierną w tej materii postawę. W moim mniemaniu dla nich cała sprawa została podana na srebrnej tacy. Jedyne co muszą teraz zrobić to zwrócić koszta. Zero łaski -ostatecznie spuścizna narodowa z kasy podatników. Cikaw jestem kto z MMW przypisze sobie chwałe za ten czyn a komu medal lub jeszcze gorzej -nagrodę finansową za (cudownie odzyskane dokumenty) dadzą..... :-x

Pozdrawiam wszystkich życzliwych tematyce okrętów podwodnych a chętnych zapraszam do zwiedzania naszych "nowych" nabytków z norwegii

Polishsub
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

POLISHSUB pisze:Pozdrawiam wszystkich życzliwych tematyce okrętów podwodnych a chętnych zapraszam do zwiedzania naszych "nowych" nabytków z norwegii

Polishsub
To co Panowie 4 sympozjum FOW robimy na naszych pieszczoszkach?! Obrazek
Ostatnio zmieniony 2005-11-10, 22:51 przez crolick, łącznie zmieniany 2 razy.
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
fdt

Panowie prośba, zostawcie w spokoju MMW. Instytucje naszego Państwa są związane konkretnymi przepisami, które... sprawiają, że są one organicznie niezdolne do dostatecznie szybkiej reakcji na takie zjawiska XXI wieku jak aukcja internetowa... A wszyscy się potem dziwią, że jak armia kupuje ten przysłowiowy młotek, to płaci 3 razy tyle co w sklepie... To długa historia z jakimi instytucjami kontaktowalismy się w czasie tej aukcji... nie czas i nie miejsce tu na wymienianie tych które olały nas totalnie podczas gdy MMW okazała życzliwe zainteresowanie... Dobre i to.
Awatar użytkownika
Thomsen
Kontakt:

Post autor: Thomsen »

Witam wszystkich entuzjastów MW i jej historii. Do tej pory byłem tu obserwatorem, zdecydowałem napisać jednak pierwszy post więc wypada się przedstawić:
Robert "Thomsen" - współadministrator serwisu Naval-Base.

Pragnę niniejszym serdecznie podziękować wszystkim, którzy zadeklarowali finansową pomoc w zakupie historycznej dokumentacji związanej z ORP ORZEŁ. Podziękowania dotyczą również ludzi, którzy poświęcając swój cenny czas aktywnie przyczynili się do faktu iż dokumentacja jest już "nasza" i wróci do Polski, czyli tam gdzie jej miejsce. Nie będę wymieniał nick'ów ale wierzcie, że znam temat od początku i wiem wszystko.
Wiem też, że kosztowało to nas wiele nerwów i zarwanie ostatnich nocy by wszystko przedyskutować i ostatecznie zorganizować tak, by dokumenty nie zostały przejęte przez osoby, że tak powiem, niepożądane a do tego w niewiadomym bliżej celu.

Podziękowania należą się wszystkim bez wyjątku, zarówno tym zaangażowanym w projekt, jak również tym, którzy mając podobne do naszych intencje, wykazali zrozumienie wycofując się z dalszej licytacji.

Panowie, naprawdę brak słów, udało się :D
Wyobraźcie sobie gorącą linię telefoniczną Grom/Thomsen, zalogowanych jednocześnie na ebay by do ostatniej chwili kontrolować sytuację na aukcji. Ręce miałem mokre ze zdenerwowania, jednak było warto! Nie zapomnę tego okrzyku radości w momencie wygrania aukcji.
Oczywiście dokumenty wrócą tam gdzie ich miejsce.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam.
www.orzel.one.pl
Kontakt:

Myslisz ze cos dadza? Prowadze strone Orła i tworzyłem Grupe Poszukiwawcza ORZEŁ oraz Stowarzyszenie. I gdyby nie MW moze Orzeł bylby juz zlokalizowany, ale to jak oni podchodza do spraw (a najbardziej emerytowani marynarze) to zakrawa na kpine.

Gwarantuje ze bedzie taka informacje ze Marynarka Wojenna wraz z grupą internautów odzyskała archiwalne dokumenty. w nagrode internauci beda mogli zwiedzic nasz współczeby okręt podwodny ORZEŁ.

Zapomnij o kasie. jeszcze bedziesz musiał zapłacic im za ich czas ze sie z Toba spotkają.
POLISHSUB

Gazeta

Post autor: POLISHSUB »

Moja skromna propozycja tutaj. Uważam za stosowne "delikatne" nagłaśnienie tej sprawy w lokalnych mediach i prasie. Mam też tutaj na myśli naszą sławetną BANDERĘ. Wszystkich chętnych tego przedsięwzięcia zapraszam na PM na :
mowgli@2com.pl
Gwarantuję ze swojej strony artykół w Banderze. Ponadto lokalne media też chętnie się "doczepią"
Niech wszechbrać wie komu zawdzięcza odzyskanie tych dokumentów. Jak już wspomniano, to nie instytucje lecz my- "zwykli" ludzie stanęliśmy na wysokości zadania i pokazaliśmy że "polak potrafi".
Przejaw solidarności tak zauważalny na stronach tego forum jest godny pozazdroszczenia.

POLISHSUB
Awatar użytkownika
fdt

www.orzel.one.pl pisze:Myslisz ze cos dadza? Prowadze strone Orła i tworzyłem Grupe Poszukiwawcza ORZEŁ oraz Stowarzyszenie. I gdyby nie MW moze Orzeł bylby juz zlokalizowany, ale to jak oni podchodza do spraw (a najbardziej emerytowani marynarze) to zakrawa na kpine.

Gwarantuje ze bedzie taka informacje ze Marynarka Wojenna wraz z grupą internautów odzyskała archiwalne dokumenty. w nagrode internauci beda mogli zwiedzic nasz współczeby okręt podwodny ORZEŁ.

Zapomnij o kasie. jeszcze bedziesz musiał zapłacic im za ich czas ze sie z Toba spotkają.
Nie gadaj tyle po próżnicy. Uruchamiaj kolegę. Będzie mieć super temat na jutrzejszą bryndzę... :lol: :lol: :lol: Nie żartuję... Go on!
www.orzel.one.pl
Kontakt:

a myslisz ze co juz robie. pisze do Ciebie Emaila z kilkoma pytaniami
ODPOWIEDZ