Na wskazanej stronie można doczytać się ciekawych rzeczy np o wspólpracy z MSiO;
Sytuacja zmieniła się diametralnie w sierpniu 2008 r. Po bardzo miłych, rzeczowych i krótkich negocjacjach, wydawnictwo Magnum-X zamówiło u mnie sporo artykułów, w tym obszerną, bardzo trudną do napisania (wręcz "karkołomną") analizę porównawczą najpotężniejszych okrętów wojennych w historii. Co więcej, w planach mam także wydanie książek właśnie u tego wydawcy, w tym także mojej pracy doktorskiej (oczywiście po obronie).
Podejrzewam kto okaże się zwycięzca analizy porównawczej.
dessire_62 pisze:Na wskazanej stronie można doczytać się ciekawych rzeczy np o wspólpracy z MSiO;
Sytuacja zmieniła się diametralnie w sierpniu 2008 r. Po bardzo miłych, rzeczowych i krótkich negocjacjach, wydawnictwo Magnum-X zamówiło u mnie sporo artykułów, w tym obszerną, bardzo trudną do napisania (wręcz "karkołomną") analizę porównawczą najpotężniejszych okrętów wojennych w historii. Co więcej, w planach mam także wydanie książek właśnie u tego wydawcy, w tym także mojej pracy doktorskiej (oczywiście po obronie).
Podejrzewam kto okaże się zwycięzca analizy porównawczej.
"Najpotężniejsze okręty wojenne w historii to atomowe OP z głowicami jadrowymi. Iowka takiemu nie podskoczy.
Świetna strona o baskijskiej marynarce okresu wojny domowej w Hiszpanii. Jest wersja angielska, ale np. przeglądanie informacji o okrętach czy osobach polecam w wersji hiszpańskiej (pełniejsza).
Dopiero teraz znalazłem.
Obszerny przegląd japońskich jednostek pomocniczych i handlowych okresu 2WŚ.
Zdjęcia i dane techniczne (w odnośniku Data of ....)