W II RP był statek uzbrojony Admirał Dickman służący we Flotylli PińskiejMazin82 pisze:... mnie np interesuje czy byla wogole kiedys w PMW rozwazana idea nazwania, ktoregos okretu na czesc Dickmanna, jakby nie bylo najslawniejszego admirala z czasow I RP.
Nazwy polskich okrętów - tradycja a rzeczywistość
Re: Nazwy polskich okrętów - tradycja a rzeczywistość
A nawet dwa statki.Chemik pisze:W II RP był statek uzbrojony Admirał Dickman służący we Flotylli PińskiejMazin82 pisze:... mnie np interesuje czy byla wogole kiedys w PMW rozwazana idea nazwania, ktoregos okretu na czesc Dickmanna, jakby nie bylo najslawniejszego admirala z czasow I RP.
Do tego był Admirał Sierpinek.
Swoją drogą, ciekawe że nie było Admirała Starosty, bo to był pierwszy Polak admirał.
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Pewnie dlatego, że co poniektórzy mieliby problem i nie wiedzieli czy to był Admirał, czy też może Starosta.crolick pisze:...Swoją drogą, ciekawe że nie było Admirała Starosty, bo to był pierwszy Polak admirał.
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Tym bardziej, że - według historyków - Sierpinek nie otrzymał nigdy tytułu admirała.crolick pisze:A nawet dwa statki.Chemik pisze:W II RP był statek uzbrojony Admirał Dickman służący we Flotylli PińskiejMazin82 pisze:... mnie np interesuje czy byla wogole kiedys w PMW rozwazana idea nazwania, ktoregos okretu na czesc Dickmanna, jakby nie bylo najslawniejszego admirala z czasow I RP.
Do tego był Admirał Sierpinek.
Swoją drogą, ciekawe że nie było Admirała Starosty, bo to był pierwszy Polak admirał.
JB
- de Villars
- Kontakt:
A poza tym się nazywał Scharping 
Si vis pacem, para bellum
http://springsharp.blogspot.com/
http://springsharp.blogspot.com/