Numer specjalny na 90 lat PMW? Czemu nie ma...

Dokumenty, książki, artykuły prasowe, internetowe, ikonografia, filmy...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

jefe de la maquina pisze:...Czy tylko teksty ? Moze poprosic Ryszarda aby udostepnil swoje piekne rysunki jednostek MW ? Az sie prosza o wydawce...
Już poprosiłem.
JB
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Post autor: Jacek Bernacki »

A jak wygląda sprawa nabycia rzeczonego wydawnictwa?
Nie mogę przyjechać, ale chciałbym je nabyć.
Co to za ludzie?
Co za różnica ważne, że są!
Waldek K

Post autor: Waldek K »

Latem tego roku była ponoć w Muzeum Marynarki Wojennej wystawa zupełnie nieznanych dotąd zdjęć z życia na okrętach naszej MW. Wystawa się odbyła, skończyła i co? Czy planuje się wydać te zdjęcia w formie albumu? Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje o dalszych losach tych (ponoć) unikalnych fotografii? A może byłaby szansa dołączyć je do planowanej publikacji posesyjnej?

Czy ktoś kto był i miał okazję zobaczyć wystawę, może się tu wypowiedzieć, czy warto byłoby tę kolekcję wydać?
Oyodo

Post autor: Oyodo »

tg1 pisze:Oyodo, to ciekawa oferta. Czy mógłbyś odezwać się do mnie prywatnie?

Mój adres to:
tg@magnum-x.pl

Tomasz Grotnik
Oyodo przebudowany na holownik do ściągania z mielizn? Niezły pomysł.

To znaczy tak:

1. odezwę się koło weekendu

2. nie jest moim celem zajmować się u Was korektą, nie miałbym też na to czasu, ale w ograniczonym zakresie mogę pomóc, najlepiej zerkając w formie konsultacji na "prawie gotowe" teksty.

3. na forum MSiO obiecałem Oskarowi, że za udany debiut sprawdzę jego trzy kolejne teksty przed publikacją. Jeśli będą takie, jak ten pierwszy, dużo się nie narobię. Ewentualne pozostawione błędy pójdą na moje konto.

4. nie powinienem za powyższe pobierać wynagrodzenia. Wypada zatem popracować społecznie. Żaden problem.

5. nie wypada jednak pracować zupełnie za darmo, a że się wysoko cenię, zapłata musiałaby być adekwatna, o ile nie bezcenna.
Proponuję, aby był to papier wartościowy o wielkim nominale, na przykład w formie rysunku Grotnika z Jego autografem.
Ostatnio zmieniony 2008-11-27, 17:09 przez Oyodo, łącznie zmieniany 1 raz.
Oyodo
KZA

Post autor: KZA »

Szanowny Oyodo vel wojtekp wybacz że się uśmiałem z tego Wrocławia. Za bardzo do serca wziołeś sugerowane przez ze mnie mylenie tropów. Sam napisałeś że jesteś z Gdańska, dlatego się śmieję. Po co się wypierać?
Dodam więc kilka rad abyś mógł się lepiej kamuflować
- tak wytrawny shiplover nie czyta tylko jednego pisma jak sugerujesz.
- byłbyś bardziej wiarygodny gdybyś celem zatarcia śladów skrytykował od czasu do czasu i inne pismo.
Więc czas na zmianę nicka (przecież piszesz tylko kilka postów zmieniając imiona i do roboty numer specjalny czeka.
Oyodo

Post autor: Oyodo »

KZA pisze:Szanowny Oyodo vel wojtekp wybacz że się uśmiałem z tego Wrocławia. Za bardzo do serca wziołeś sugerowane przez ze mnie mylenie tropów. Sam napisałeś że jesteś z Gdańska, dlatego się śmieję. Po co się wypierać?
Dodam więc kilka rad abyś mógł się lepiej kamuflować
- tak wytrawny shiplover nie czyta tylko jednego pisma jak sugerujesz.
- byłbyś bardziej wiarygodny gdybyś celem zatarcia śladów skrytykował od czasu do czasu i inne pismo.
Więc czas na zmianę nicka (przecież piszesz tylko kilka postów zmieniając imiona i do roboty numer specjalny czeka.
Kiedy i gdzie napisałem, że jestem z Gdańska? Chętnie to przeczytam, bo musiałem być czymś zamroczony. W Gdańsku byłem ostatni raz chyba zeszłego lata i to jadąc na prom do Szwecji.

Nie jestem wojtekp, więc strzelaj dalej. Będę miał niezłą zabawę, bo za Chiny kontynentalne nie trafisz. Jak chcesz ustalić osobę, której w ogóle nie znasz? ...17 milionów od Helu do Tatr...

Ze smutkiem i na poważnie natomiast stwierdzam, że jeszcze nie złapałeś wiatru, nie czaisz bazy i przede wszystkim, co mnie martwi, nie chcesz nawet roboczo założyć, że jestem po Waszej stronie. Cóż, nie zmuszam. Smutne to, ale autentyczne.

tg1, czy to jest część Twojej strategii, czy Wy tak z osobna, jeden dobry, drugi mniej? Czy jak coś ustalimy, to będzie zaraz nieważne, bo podpadł Wam jakiś Wojtek? Może nie mam co pisać tego maila, bo nie warto? Innych ludzi też tak traktujecie? Czytelników?

Strasznie nieciekawie Wam to wyszło, Panowie Redaktorzy...

:oops:

Oyodo

P.S. zwracam Ci KZA uwagę, że kompletnie zdryfowałeś, meritum sprawy poszło za burtę, a Ty znowu personalnie. Szczęście, że to nie o mnie.
Ostatnio zmieniony 2008-11-27, 19:26 przez Oyodo, łącznie zmieniany 4 razy.
ODPOWIEDZ