https://www2.l3t.com/oceansystems/pdfs/ ... S%20Ad.pdf
Pomijając plusy funkcjonalności...

-nawet nie wiadomo jak to skomentować.. to dowód że nie ich zdolności są niskie? Wiadomo na 100% że inne państwa nie były zainteresowane? Było tak kiedyś że państwa ścigały się w licytacji o okręt?szafran pisze:Dziwi mnie po prostu że nikt poza Polską nie docenił zalet tego okrętu i nie proponuje większych pieniędzy żeby uzyskać takie zdolności.
Une sie nie znajo - dopiero co zatopiły ex-FFG-41 w ramach RIMPAC.szafran pisze:Jak tak wczytuję się zachwyty nad Adelaidami to jestem zdziwiony, że nikt na świecie nie bije się o te okręty. Nawet sami Amerykanie powinni porzucić te swoje LCS na rzecz zmodernizowanych OHP
OptymistaKrzysztof Kucharski pisze:Poprzedni MON, co by o nim nie napisać - dokonał wyboru. Wg mnie słusznego - kupujemy system OP - okręty, uzbrojenie, systemy uzbrojenia, zdolności remontowe, szkolenie etc. Oczywiście - kosztem programów okrętów nawodnych. Skończyło się, jak się skończyło.
Nie wyraziłem się zbyt jasno, przepraszam - jestem zmęczony.crolick pisze:OptymistaKrzysztof Kucharski pisze:Poprzedni MON, co by o nim nie napisać - dokonał wyboru. Wg mnie słusznego - kupujemy system OP - okręty, uzbrojenie, systemy uzbrojenia, zdolności remontowe, szkolenie etc. Oczywiście - kosztem programów okrętów nawodnych. Skończyło się, jak się skończyło..
Na razie żadnego OP nie kupiliśmy i nie jestem taki pewien czy kupimy. Więc chociaż w/w założenie w teorii jest słuszne to w praktyce wciąż nieweryfikowalne.