JAK WYPROMOWAĆ ZAINTERESOWANIE SPRAWAMI PMW

Wszelkie tematy związane z PMW

Moderatorzy: crolick, Marmik

p11c

Re: JAK WYPROMOWAĆ ZAINTERESOWANIE SPRAWAMI PMW

Post autor: p11c »

Moje małe uwagi po oględnięciu TVN 24 , C2P z Boforsem przedstawiono jako polski ciągnik przedwojenny z 40 mm działem przeciwpancernym !!!??? ( można sprawdzić ) Mała migawka z ustawień różnych formacji przed defiladą i jeden z żołnierzy reprezentacyjny siedzący na krawężniku ( naprawdę prosze sprawdzić iedaczek penie był zmęczony ) Do tego co innego było słychać a co innego było widać zupelny brak koordynacji reżyserskiej . I praktycznie 0 PMW.
p11c

:brawo: No i znów głośno o MW :)
iękny samolot udało im się wydobyć. To będzie 2 w Europie ,
Adam

Post autor: Adam »

ale propaganda jak zawsze żywa - wszędzie mowa o wydobyciu "amerykańskiego bombowca", podczas gdy, praktycznie całą pewnością, można stwierdzić, że to sowiecka maszyna...;)
p11c

No cóż w TV też podawali , że nią sowieci latali,
Tle, że Amerykańce to, to wyprodukowali .
:lol:
Adam

Post autor: Adam »

ale pod Maltą odkryto wrak polskiego niszczyciela Kujawiak, choć w Wielkiej Brytanii nie tylko go wyprodukowano, a wręcz przez cały czas był własnością brytyjską...
p11c

No to już nie wiem co uznać za sukces. Czy wydobycie tego amerykańsko-sowieckiego letedla , czy to , że Kujawiaka zatopiono pod Maltą :(
Szczerze mówiąc to ciesze się zarówno z wydbycia samolotu jak i z odnalezienia wraka Kujawiaka :)
Awatar użytkownika
Peperon

Post autor: Peperon »

p11c pisze:No to już nie wiem co uznać za sukces...
Cała różnica polega na tym, że kupę sprzętu Sowieci dostali w ramach ustawy amerykańskiej o pożyczkach i dzierżawie, a nasi okręty wypożyczali od RN. Jeszcze podczas wojny Sowieci wysłali złoto - liczone w setkach ton - za nabyty sprzęt. Natomiast nasi musieli oddać wszystkie okręty właścicielowi, czyli RN.
I właśnie dlatego o bombowcu bardziej można mówić, jako o sowieckim - bo został zapłacony, niż o Kujawiaku. I to pomimo obsady tego ostatniego przez polską załogę. Prawdopodobnie brzmi to obrazoburczo, ale stan faktyczny jest właśnie taki. Kujawiak był "tylko" wypożyczony.
Muszę jednak podkreślić, że dla mnie Kujawiak jest polskim niszczycielem.
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
p11c

To wszystko wiem, ale mnie cieszy nie to co było ale stan obecny. I to co się dzieje teraz . Czyli np. proces znalezienia i wydobycia samoloty bez względu jakiej był produkcji i kto go używał. Sam proces jest sukcesem i pewną swego rodzaju promocją PMW .
p11c

O co chodzi dokładnie z tymi 6 nowymi okrętami dla PMW?
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

>>>
Ostatnio zmieniony 2015-07-27, 23:58 przez karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Waldek K

Post autor: Waldek K »

Tutaj było trochę pisane na ten temat:
http://hosting1244961.az.pl/forum/viewt ... 154ebbf839

Ten wątek chyba nie jest od tego...
„Przed wydaniem ogromnych pieniędzy na obronę, trzeba stworzyć dla ludzi taki poziom życia, którego sami będą chcieć bronić.”
– Carl Gustaf Mannerheim
p11c

Dzięki, myślałem że jest coś więcej w tym temacie. Może i nie jest to wątek od tego, choć z drugiej strony każda informacja o naszej Flocie na łamach ogólnopolskiej TV ( tę przeczytałem na dolnym pasku w TV24 ) ale to naprawdę każda informacja na tym bezrybiu jest dla mnie PROMOCJA ZAINTERESOWANIA SPRAWAMI PWM,
p11c

Jak tak patrzę i czytam to mnie to przeraża. Główne forum odnośnie naszej Floty i i martwa cisza. Jak promować cokolwiek jeśli w prawie 40 milionowym narodzie nie ma kilku osób które by choć na bieżąco komentowały, pisały cokolwiek, wyrażały swoją opinię. Tu w tym temacie pisze nie więcej niż 10 osób ( a i to optymistyczna ocena) Więc kogo to interesuje ? Kto naprawdę chce wypromować zainteresowanie PMW ? Poraża mnie to wszystko. Przygnębia i poraża:(
Jakbym napisał o jakiejś bzdurze odnośnie jakiegoś celebryty to było by tysiące odsłon i komentarzy, a tak to nawet ci co się tym interesują to tylko czytają i nawet nie chce im się napisać własnej opinii.
Bardzo smutne i chyba nie ma co walczyć z wiatrakami. Lepiej oddać całe wybrzeże komuś innemu. Może zrobić przetarg na firmę ochroniarską i po kłopocie ?
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

>>>
Ostatnio zmieniony 2015-07-27, 23:54 przez karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
Miner

Post autor: Miner »

W ten weekend w Pucku odbędzie się kolejna impreza lotnicza:

A tu o replice hydroplanu:
http://polska-zbrojna.pl/home/articlesh ... -lotnictwa
ODPOWIEDZ