Podoba się. Ale jakby była w stylu Waśka, to podobałaby się bardziejde Villars pisze:No i moja Nevada została zwodowanaMam nadzieję że się spodoba:

Jak to mawiają Jankesi - Good job

Podoba się. Ale jakby była w stylu Waśka, to podobałaby się bardziejde Villars pisze:No i moja Nevada została zwodowanaMam nadzieję że się spodoba:
Przerobiona całkowicie 1929-1931.Peperon pisze:Eeeeeeee tam, nieprzerobiona ?![]()
Niestety, na nadbudówkę w stylu Washingtona nie ma szans - okręt jest dość krótki i między wieżami nie ma po prostu miejsca na taką nadbudówkę. Ta w stylu South Dakoty to maksimum tego co dało się upchać - a i tak musiałem ją dość mocno ścisnąć.Peperon pisze:Podoba się. Ale jakby była w stylu Waśka, to podobałaby się bardziejde Villars pisze:No i moja Nevada została zwodowanaMam nadzieję że się spodoba:
![]()
Jak to mawiają Jankesi - Good job
Nie można się z tym absolutnie zgodzić. Radary centymetrowe, z racji możliwości wygenerowania wiązki o szerokości rzędu 2 stopni, biły każdy jeden decymetrowy radar na głowę. Różnica jest zasadnicza, Mk8 daje możliwość "blind fire", żaden radar centymetrowy nie.Tyle, że po 1943 roku okręty wyposażone w Mk 3 otrzymały ich nowe wersje (Nevada np. mod. 5 i mod. 7), które w zasadzie nie ustępowały już za wiele Mk 8 mod 5.
Kupiłem Misia i oglądnąłem przekrój wieży.Sławek pisze:Co do kątów podniesienia - oczywiście że tak.
Zakres kątowy dla armaty Mark 10 lub Mark 12/45 wynosił od -5 do + 30 stopni.
Tak i nie.jogi balboa pisze:Nie można się z tym absolutnie zgodzić. Radary centymetrowe, z racji możliwości wygenerowania wiązki o szerokości rzędu 2 stopni, biły każdy jeden decymetrowy radar na głowę. Różnica jest zasadnicza, Mk8 daje możliwość "blind fire", żaden radar centymetrowy nie.Tyle, że po 1943 roku okręty wyposażone w Mk 3 otrzymały ich nowe wersje (Nevada np. mod. 5 i mod. 7), które w zasadzie nie ustępowały już za wiele Mk 8 mod 5.
Bitwa w cieśninie Surigao jednoznacznie zweryfikowała ich możliwości.
To nie jest prawda - oddała salwę... rozładowującą.jogi balboa pisze: A odnośnie naszej Penny, trudno mówić o skutecznym strzelaniu w przypadku okrętu który nie otworzył ogniaKiedyś zapodałem tu już link z raporcikiem porównującym strzelanie okrętów z radarem Mk3 i Mk8 - chyba przy okazji jakiegoś porównania z Jamato.
Coś chyba kliknąłem przypadkiem.Peperon pisze:A gdzie wyparował Delaware ?
A gdzie deck blue na pokładach deskowanym na Pennsylvania w 1945?Sławek pisze:W ramach zapowiedzi trzeciej części "Pennsylvanii" - większy obrazek będzie w MSiO.