Hehe, to nic dziwnego w sumie, zważając na to że minister należy do rzędu nieparzystokopytnychTeller pisze:Pozwolę sobie jeszcze zauważyć, że i wśród małp poglądy na ewolucjonizm nie są bynajmniej rozpowszechnione. Gdy ostatnio byłem w zoo w Chorzowie, żadna nie chciała się przyznać do pokrewieństwa z obecnym Min. Oświaty.![]()
Kreacjonizm
Moderator: nicpon
- Krzysztof Miller
Po wejściu Ksenofnota z wyraźnym zaznaczeniem, iż ewolucjonizm i kreacjonizm są tak samo teoriami, najprościej było chyba zaakceptować to podejście, a skierować dyskusję na odcinek: Która z teorii jest lepiej udowodniona naukowo. Bo dla mnie fakt, że kreacjonizm też jest teorią, nie ulega wątpliwości. Ale sposób jej dodwodzenia wątpliwości budzi.
Jako ciekawą lekturę polecam trochę przedawniony artykulik:
http://www.przekroj.pl/index.php?option ... &Itemid=51
Pozdrawiam
Krzysiek
Jako ciekawą lekturę polecam trochę przedawniony artykulik:
http://www.przekroj.pl/index.php?option ... &Itemid=51
Pozdrawiam
Krzysiek
[...] prawdziwa wojna — a kilka prawdziwych wojen widziałem — pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Jaskier, Pół wieku poezji
Jaskier, Pół wieku poezji
No nie poznaję kolegi...Krzysztof Miller pisze:Po wejściu Ksenofnota z wyraźnym zaznaczeniem, iż ewolucjonizm i kreacjonizm są tak samo teoriami, najprościej było chyba zaakceptować to podejście, a skierować dyskusję na odcinek: Która z teorii jest lepiej udowodniona naukowo. Bo dla mnie fakt, że kreacjonizm też jest teorią, nie ulega wątpliwości.
A to, że sposób jej dowodzenia wątpliwości budzi - to inna para kaloszy.
X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?

kreacjonizm i ewolucja, gdzie dówch się bije, tam z reguły trzeci, który korzysta, jednak zastanawiają mnie słowa JPII po znalezieniu jakiś szczątek w Azji (a jakże) z troszkę dawniejszym rodowodem, niż się powszechnie przyjmuje za moment pojawienia się gatunku homo sapiens na tej planetce; 
tak więc, jak widzicie, są sygnały ciekawe, a nawet bardzo ciekawenależy podkreślić z naciskiem, że Kościól uczy iż człowiek na pewno pochodzi od Boga w sensie duchowym, ...

Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.