SH3

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

dakoblue

Post autor: dakoblue »

dostalem SHIII wczoraj
na razie jak dla mnie rewelacja
nicpon - moge zrobic Ci kopie na DVD i podeslac do tego drogiego kolegi Miko
tylko nie wiem jak sprzetowo stoicie
Ostatnio zmieniony 2005-04-26, 15:05 przez dakoblue, łącznie zmieniany 1 raz.
karolk

Post autor: karolk »

a mnie młody przysłał esemesa, że kupił mi SH2, no kurna, coś się szykuje kolejna zarwana nocka, kiedy ja się wyśpię? :oops:
karolk

w sh2 można patrolować płn atlantyk, karaiby, morze srodziemne, wschodnie wybrzeze, poludniowy atlantyk, oc indyjski, morze polnocne wooow :o
Grom

Post autor: Grom »

karolk pisze:w sh2 można patrolować płn atlantyk, karaiby, morze srodziemne, wschodnie wybrzeze, poludniowy atlantyk, oc indyjski, morze polnocne wooow :o
Obrazek
To nie jest Silent Hunter II :) to jest Destroyer Command, a właściwie należy nazwać go Warship Command. Fota z wymiany ognia pomiędzy Tirpitzem, a okrętem "York" class. Fota z pomostu bojowego Tirpitza ;)
dakoblue

w SHIII polecam free view pod woda jak okret opada na dno i eksploduja kotly :lol:
Grom

dakoblue pisze:w SHIII polecam free view pod woda jak okret opada na dno i eksploduja kotly :lol:
Ja natomiast jestem zniechęcony do SH III przez niedoróbki. Czuję się oszukany. Za to na Dangerous Waters wcale się nie zawiodłem.
karolk

Grom na pics zrzuconym z gry nie znajduje się York, tylko Kent :) nie mniej jednak robi wrażenie...
dakoblue

Grom pisze:
dakoblue pisze:w SHIII polecam free view pod woda jak okret opada na dno i eksploduja kotly :lol:
Ja natomiast jestem zniechęcony do SH III przez niedoróbki. Czuję się oszukany. Za to na Dangerous Waters wcale się nie zawiodłem.
To moze wymien jakies mankamenty ,ja zauwazylem :
-bandera dalej powiewa pod woda
-brak dziur czy widocznych uszkodzen w tonacych okretach
bo same efekty eksplozji ,trafien sa bardzo ladne
-uciazliwe jest to wachlowanie marynarzami ,niektorzy sie szybko mecza :-)
-troche mi sie wiesza na 2-3 sekundy jak uzywam lornetki (nie ma powiekszenia ,no ale lornetki raczej mialy standartowe ustawienia)
-w porcie angielskim do ktorego podplynalem nie bylo ani jednej szalupy nawet

zalety
-ladnie dopracowane modele okretow ( marynarze na stanowiskach widoczni) juz chyba zabraklo mocy zeby zrobic wiecej detali
-tryb free view -swietny pomysl
-sielska atmosfera na nadbrzezu
-ladne morze i ptaszki
-wnetrze okretu fajnie zrobione,mozna polazic
itp.
Grom

zalety
-ladnie dopracowane modele okretow ( marynarze na stanowiskach widoczni) juz chyba zabraklo mocy zeby zrobic wiecej detali
-ladne morze i ptaszki
itp.
Ptaszki śpiewają, morze szumi, Ubikacja robi kasę ... ;)
Nie odwzorowana faktyczna sytuacja na morzu w czasie wojny. Czyli liczy się twój u-boot i nic ponadto. W SH2 przynajmniej starali się oddać historyczne okręty. Tutaj nikogo to nie obchodziło, ładną graficzką i ptaszkami zasłanaimy flotę ZSRR pływająca w 100 % na uzbrojonych trawlerach.
Sonar aktywny - ???? Specjalnie pytałem Jatzoo z Die Ubootswffe oraz wrzuciłem topic o niemieckich sonarach aktywnych na tym forum. Rzeczywiście był - JEDNA SZTUKA NA TESTACH z U-43, ale kogo to obchodzi ?? Ważne, że potaszki ćwierkają muzyczka gra i inne duperelki. Pisałem na wielu forach i napisze tu. Stałem się posiadaczem SHIII dokładnie w godzinkę lub dwie po otwarciu w dniu premiery SH III na terenie UK. To że moja karta graf, nie obsługuje PS 1.1 jest tylko małym mankamentem, bo grać mogę i grywam w SH III, ale to że są takie babole jak PMW w 1939 roku na Hunt I i uzbrojonych trawelarch. I inne państwa to przyznaję, że jest to kompletne nieporozumienie. Sonar aktywny na u-boocie kompletnie mnie rozbroił i zniechęcił. Gdybyś znał obietnice Ubisoftu przed wydaniem SH III, a to co faktycznie jest może zmieniłbyś zdanie. Jeśli mam do wyboru SH III a DW, zawsze wybieram DW. Przynajmniej wiem, że jak widzę ślady dźwiękowe okrętu np "Tarantula", i wylezę na peryskopową, to zobaczę okręt tej klasy zamiast uzbrojonego trawlera. To samo tyczy się wszystkiego innego. Nie klimat sprawia, że gra jest symulatorem, a próba oddania warunków bojowych. Tak otoczenia jak i jednostek.
Grom

karolk pisze:Grom na pics zrzuconym z gry nie znajduje się York, tylko Kent :) nie mniej jednak robi wrażenie...
olrajt Karolu K. - mea culpa. Znaczy się szybkopisanie bezmyślne.
Nieco więcej zamieszania ?? Nie jest to SH III i grafiką może nie wymiata, ale, wrażenie z ataku okrętem korsarskim przy dogłosach kanonady okrętów jest jak poniżej:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
dakoblue

Grom pisze:
zalety
-ladne morze i ptaszki
itp.
Ptaszki śpiewają, morze szumi, Ubikacja robi kasę ... ;)
Nie odwzorowana faktyczna sytuacja na morzu w czasie wojny. Czyli liczy się twój u-boot i nic ponadto. W SH2 przynajmniej starali się oddać historyczne okręty. Tutaj nikogo to nie obchodziło, ładną graficzką i ptaszkami zasłanaimy flotę ZSRR pływająca w 100 % na uzbrojonych trawlerach.
Sonar aktywny - ???? Specjalnie pytałem Jatzoo z Die Ubootswffe oraz wrzuciłem topic o niemieckich sonarach aktywnych na tym forum. Rzeczywiście był - JEDNA SZTUKA NA TESTACH z U-43, ale kogo to obchodzi ?? Ważne, że potaszki ćwierkają muzyczka gra i inne duperelki. Pisałem na wielu forach i napisze tu. Stałem się posiadaczem SHIII dokładnie w godzinkę lub dwie po otwarciu w dniu premiery SH III na terenie UK. To że moja karta graf, nie obsługuje PS 1.1 jest tylko małym mankamentem, bo grać mogę i grywam w SH III, ale to że są takie babole jak PMW w 1939 roku na Hunt I i uzbrojonych trawelarch. I inne państwa to przyznaję, że jest to kompletne nieporozumienie. Sonar aktywny na u-boocie kompletnie mnie rozbroił i zniechęcił. Gdybyś znał obietnice Ubisoftu przed wydaniem SH III, a to co faktycznie jest może zmieniłbyś zdanie. Jeśli mam do wyboru SH III a DW, zawsze wybieram DW. Przynajmniej wiem, że jak widzę ślady dźwiękowe okrętu np "Tarantula", i wylezę na peryskopową, to zobaczę okręt tej klasy zamiast uzbrojonego trawlera. To samo tyczy się wszystkiego innego. Nie klimat sprawia, że gra jest symulatorem, a próba oddania warunków bojowych. Tak otoczenia jak i jednostek.
to wszystko bedzie w patchu :D
Grom

Jak to patchu ? To w orginale się nie dało zrobić ? Jak się ukaże patch i bedzie wtedy mogę zmienić zdanie. Póki co patcha nie ma. Podobno patch 1.2 miał załatwiać sparwę Gdańska. Mam zapatchowaną grę a Gdańsk jak znikał tak znika.
dakoblue

Grom pisze:Jak to patchu ? To w orginale się nie dało zrobić ? Jak się ukaże patch i bedzie wtedy mogę zmienić zdanie. Póki co patcha nie ma. Podobno patch 1.2 miał załatwiać sparwę Gdańska. Mam zapatchowaną grę a Gdańsk jak znikał tak znika.
przepraszamy za usterki :P
ja jeszcze nie sciagnelem patcha :D
karolk

a mnie komp do gier diabli wzięli i nie ma grania tfu :shock:
Grom

dakoblue pisze: przepraszamy za usterki :P
No dobrze, ale nic konstruktywnego tym do dyskusji nie wnosisz. Była kiedyś taka łupaneczka "Enigma Rising Tide" - też miałą ładną grafikę, i klimat. O orkiestrze ktoś zapomniał, ale to by pewnie patchem dało rade ;)
karolk pisze:a mnie komp do gier diabli wzięli i nie ma grania tfu
Przykro. Współczuję Ci Karolu.
Awatar użytkownika
jareksk

Post autor: jareksk »

A tak czekałem na tę grę. I chwilowo się wstrzymuję. Wasze opisy powoduja, że gram w SWAT 4.
Fax et tuba
ODPOWIEDZ