Torpedowce podczas II WŚ
dzięki Twojej pomocy zmienione zostało co nieco na tej stronie informacyjnej, dzięki Jarku za pomoc http://karolkeane.webpark.pl/flota_golowki.html
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
aha, żebyś nie myślał,że sobie wziąłem i nic z tego nie robię
'źródła: książki Z. Flisowskiego, J. Lipińskiego,
M. Perepeczki, J. Pertka, i in.
materiały shiploverskie z sieci światowej,
MSiO, Morze, Okręty Wojenne
w razie zatrzeżeń proszę o kontakt,
rady i propozycje też są mile widziane'
to informacja ze strony głównej galerii okrętów, więc każdy może spokojnie zażądać tego co Ty, jeszcze na pewnym rosyjskim serwerze znajduje się Twój obrazek z zamazanym nazwiskiem, ale wiesz, adresu nie pamiętam, zwyczajnie tam zajrzałem i ściągnąłem ten malunek, bo mnie zaintrygował karmazynowym kolorem podwozia okrętu
'źródła: książki Z. Flisowskiego, J. Lipińskiego,
M. Perepeczki, J. Pertka, i in.
materiały shiploverskie z sieci światowej,
MSiO, Morze, Okręty Wojenne
w razie zatrzeżeń proszę o kontakt,
rady i propozycje też są mile widziane'
to informacja ze strony głównej galerii okrętów, więc każdy może spokojnie zażądać tego co Ty, jeszcze na pewnym rosyjskim serwerze znajduje się Twój obrazek z zamazanym nazwiskiem, ale wiesz, adresu nie pamiętam, zwyczajnie tam zajrzałem i ściągnąłem ten malunek, bo mnie zaintrygował karmazynowym kolorem podwozia okrętu
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
no a jaki kolor byl czesci podwodnej?! z tego co wiem we wrzesniu 1939 roq, byl czerwony. wiec chyba w pomw tez stosowano ten sam sposob malowania podwozia...
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Kilka słów o "torpedowcach" typu Sztorm. Na stronie Karola zauważyłe, iż ze znakiem zapytania podane jest uzbrojenie w aplot 75 mm. Okrety te nigdy takiego działa nie posiadały. Poczatkowo uzbrojone były w 2x45 AA, a później - po zdjęciu trzyrurowej wt 450 - w 5x45 AA. Dodatkowo zabierały miny - do 40. Załoga czasu W - 72 ludzi. A może się mylę 
A nawiasem o SM "Puszkin"
1929; 5230 t; 91,3x13,2x2,8 m; 950KM=8,2 w; 2x100, 2x45AA. Pozostałych danych brak i u Rosjan
A nawiasem o SM "Puszkin"
1929; 5230 t; 91,3x13,2x2,8 m; 950KM=8,2 w; 2x100, 2x45AA. Pozostałych danych brak i u Rosjan