Od strony obsługi hostingowej przeciwwskazań na chwilę obecną nie widzę, zatem teraz wszystko zależy od weny Panów Adminów.
Utworzenie nowego działu [zdjęcia]
Brzmi coraz bardziej obiecująco.
Od strony obsługi hostingowej przeciwwskazań na chwilę obecną nie widzę, zatem teraz wszystko zależy od weny Panów Adminów.
- SmokEustachy
- Kontakt:
Jestem przeciw jak coś
A, Smok... Czemu nie jestem zdziwiony? 
- SmokEustachy
- Kontakt:
Kolejny dowód mojego geniuszu. Nie będzie to bowiem funkcjonować.
Pewnie, że nie będzie, bo powrzucasz tam jakieś śmieci bez ładu i składu...SmokEustachy pisze: ↑ Kolejny dowód mojego geniuszu. Nie będzie to bowiem funkcjonować.
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Utworzenie takiego działu ma sens tylko wówczas, gdy nie jaki Smok Eustachy będzie miał na ten dział bana
- SmokEustachy
- Kontakt:
ProjekcjaPeperon pisze: ↑Pewnie, że nie będzie, bo powrzucasz tam jakieś śmieci bez ładu i składu...SmokEustachy pisze: ↑ Kolejny dowód mojego geniuszu. Nie będzie to bowiem funkcjonować.
Z ćwiećtorpedowcem, jakiego nam tu zeserwowałeś, zajmujesz miejsce na podium oszołomów, zaraz za Nalą...
Z punktu widzenia Smoka (i, obawiam się, nie tylko) głównym problemem jest chyba inicjator tego pomysłu. A konkretnie chorobliwa niechęć do niego. Niestety.
Sugeruję jednak, i to sugeruję akurat nie tylko Smokowi ale i komu innemu, by schować swe osobiste uprzedzenia i zastanowić się spokojnie nad pomysłem.
Wiem jedno - książki z ilustracjami schodzą lepiej niż książki bez ilustracji. Im więcej ilustracji - tym lepiej. Ludzie wolą oglądać niż czytać. Piszę to z mieszanymi uczuciami, ale to jest fakt, przynajmniej w stosunku do więcej niż połowy osób na tym świecie (jeżeli nie jeszcze więcej). Jak jednak ktoś się już zainteresuje zdjęciami, może też zainteresować się czymś innym.
Jedna tylko uwaga - te ilustracje powinny być jakoś uporządkowane. Bajzel może to podforum "zabić". Jak - dałem propozycję, ale na siłę upierać się nie będę. Choć według mnie to najlepsze rozwiązanie.
Sugeruję jednak, i to sugeruję akurat nie tylko Smokowi ale i komu innemu, by schować swe osobiste uprzedzenia i zastanowić się spokojnie nad pomysłem.
Wiem jedno - książki z ilustracjami schodzą lepiej niż książki bez ilustracji. Im więcej ilustracji - tym lepiej. Ludzie wolą oglądać niż czytać. Piszę to z mieszanymi uczuciami, ale to jest fakt, przynajmniej w stosunku do więcej niż połowy osób na tym świecie (jeżeli nie jeszcze więcej). Jak jednak ktoś się już zainteresuje zdjęciami, może też zainteresować się czymś innym.
Jedna tylko uwaga - te ilustracje powinny być jakoś uporządkowane. Bajzel może to podforum "zabić". Jak - dałem propozycję, ale na siłę upierać się nie będę. Choć według mnie to najlepsze rozwiązanie.
Piotr, wiedz, że ja do Ciebie niechęci nie czuję.
A obrazki to podstawa - jestem facetem, czyli wzrokowcem - uwielbiam oglądać nagie kobiety i nagie okręty.
Nawet ostatnio Twoją książkę przeczytałem - no, nie 100% od dechy do dechy, bo w takich publikacjach wybieram z reguły akapity dotyczące bitew morskich - ale i tak, jak na mnie, wciągnąłem dużo.
A było ciężko... No bo ona trochę waży.
A obrazki to podstawa - jestem facetem, czyli wzrokowcem - uwielbiam oglądać nagie kobiety i nagie okręty.
Nawet ostatnio Twoją książkę przeczytałem - no, nie 100% od dechy do dechy, bo w takich publikacjach wybieram z reguły akapity dotyczące bitew morskich - ale i tak, jak na mnie, wciągnąłem dużo.
A było ciężko... No bo ona trochę waży.
- SmokEustachy
- Kontakt:
Gdybyś objaśnił kolektyw co to jest ów "ćwiećtorpedowiec" to byłoby wiadomo jakie umysłowe fluktuacja tu przedstawiasz. A tak termin jest nieznany. No kufnia.
Dodano po 3 minutach 36 sekundach:
Gdybyś jednak przestał uciekać się do taniego pseudopsychologizowania maskującego ukryć niezborność przedstawionej koncepcji. Np. materiałów o danym czasokresie lepiej szukać w dziale mu poświęconym a nie gdzieś w jakiś zdjęciach.
Z całym szacunkiem, bo moja dobrze wiedzieć, że polska język trudna, ale "jakichś", jeśli już.SmokEustachy pisze: ↑jakiś zdjęciach.
masz rację, Polska to dziwna kraj, że zacytuję klasyka w żółtym berecie
- SmokEustachy
- Kontakt:
ćwiećtorpedowiec dalej pozostaje zagadką
To gotowe, no może nie do końca. Może niech Napoleon pozakłada tematy - potem będziemy ewentualnie dodawać czy modyfikować przypinać itd.
Pozwoliłem sobie utworzyć tematy. Nie upieram się przy nich, ale skoro miałem to zrobić - zrobiłem. Zastanawiam się nad wyodrębnieniem wczesnych krążowników pancernych (z tym, że dużo ich nie było) i monitorów, lub wszelkiej maści pancerników kazamatowych, np. z okresu wojny secesyjnej. To nie były "prawdziwe" pancerniki, więc mam opory by ich zdjęcia zamieszcza z okrętami, które na takie miano na pewno zasługują. Kwestia do dyskusji.
Pozostawiam też nie ruszoną II wojnę i częściowo I wojnę (niszczyciele, eskortowce, okręty podwodne). Nie mam tu za bardzo zdjęć, więc gdyby ktoś chciał zamieścić - prosiłbym temat utworzyć. Krążowniki, drednoty i krążowniki liniowe - tematy dla nich utworzyłem, by nie doszło do pomieszania.
Pozostają jeszcze okręty specjalnego przeznaczenia - stawiacze min, sieci, pływające baterie, transportowce itp. Czy utworzyć - do dyskusji.
Nie ruszyłem też okrętów podwodnych. Myślę, że dla tych pierwszych, budowanych do 1905 roku, powinien być osoby dział. Ewentualnie podzielić je na do I wojny (ew. 1922) i po I wojnie (ew. po 1922).
Edit.
Dodałem co uznałem za stosowne na początek. Zobowiązuję się codziennie (jeśli tylko będę w stanie) dokładać po kilka-kilkanaście zdjęć. Zachęcam do współpracy i dodawania zdjęć.
I dziękuję za utworzenie działu.
Jedno pytanie. Gdy pod pierwszym postem chcę dodać po jakimś czasie kolejny, oba "zlewają" mi się w jeden. Na początku widoczne są wpisy a zdjęcia idą dalej po kolei. Może to trochę dziwnie wyglądać. Co zrobić, aby kolejne posty były osobno? Jaki musi być czas pomiędzy jednym a drugim?
Zauważyłem też, że nie wszystkie formaty zdjęć da się wgrać. Są tu jakieś ograniczenia? I nie chodzi tylko o wielkość.
Pozostawiam też nie ruszoną II wojnę i częściowo I wojnę (niszczyciele, eskortowce, okręty podwodne). Nie mam tu za bardzo zdjęć, więc gdyby ktoś chciał zamieścić - prosiłbym temat utworzyć. Krążowniki, drednoty i krążowniki liniowe - tematy dla nich utworzyłem, by nie doszło do pomieszania.
Pozostają jeszcze okręty specjalnego przeznaczenia - stawiacze min, sieci, pływające baterie, transportowce itp. Czy utworzyć - do dyskusji.
Nie ruszyłem też okrętów podwodnych. Myślę, że dla tych pierwszych, budowanych do 1905 roku, powinien być osoby dział. Ewentualnie podzielić je na do I wojny (ew. 1922) i po I wojnie (ew. po 1922).
Edit.
Dodałem co uznałem za stosowne na początek. Zobowiązuję się codziennie (jeśli tylko będę w stanie) dokładać po kilka-kilkanaście zdjęć. Zachęcam do współpracy i dodawania zdjęć.
I dziękuję za utworzenie działu.
Jedno pytanie. Gdy pod pierwszym postem chcę dodać po jakimś czasie kolejny, oba "zlewają" mi się w jeden. Na początku widoczne są wpisy a zdjęcia idą dalej po kolei. Może to trochę dziwnie wyglądać. Co zrobić, aby kolejne posty były osobno? Jaki musi być czas pomiędzy jednym a drugim?
Zauważyłem też, że nie wszystkie formaty zdjęć da się wgrać. Są tu jakieś ograniczenia? I nie chodzi tylko o wielkość.