Agencja Mienia Wojskowego
- dessire_62
Kup Pan Grunwalda, bo Świnoujście chce go za darmo!!
Może w ramach inicjatywy FOW na 90 lecie MW warto by przeprowadzić akcję edukacyjną, pod hasłem Marynarko, dbaj o swoje dziedzictwo!!! ;))
Może w ramach inicjatywy FOW na 90 lecie MW warto by przeprowadzić akcję edukacyjną, pod hasłem Marynarko, dbaj o swoje dziedzictwo!!! ;))
Ja tam już nawet nie komentuję. AMW to chyba jeden z reliktów minionych czasów (pod względem myślenia). Nie wiem czy ktoś tam kończył ekonomię
, ale może wysłać któregoś z pracowników na praktyki do supermarketu? Tam pokażą jak zrobić wyprzedaż. Oby nie skończyło się tak jak z pewnym helskim trałowcem. Nawet własnych lekcji nie odrabiają.
8.FOW przekazał kadłub do AMW i ich możliwości wspierania inicjatwy władz miasta są znikome, ale w DMW już coś można zdziałać. Czy jest taka wola? Nie wiem.

8.FOW przekazał kadłub do AMW i ich możliwości wspierania inicjatwy władz miasta są znikome, ale w DMW już coś można zdziałać. Czy jest taka wola? Nie wiem.
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Przyznam, że "Obiekt 811" znajduje się w doskonałym stanie jak na swoje lata i czas po spuszczeniu bandery. Ba, dałbym głowe, że każdy z 767 w taki czas po wycofaniu ze służby wyglądałby o niebo gorzej...Widać oczywiście na nim ślady niszczenia spowodowanego czasem, ale przyznam, że jego obecny wygląd świadczy o doskonałości konstrukcji i ludziach, którzy włożyli dużo serca w tą ex wizytówkę 8.FOW. Moim zdaniem trzeba tylko zakupić porządny młot z udarem, skruszyć trochę betonu w pewnych głowach i miasto może mieć bardzo ładną wizytówkę 
Uzupełnienie "dziejów" ex. R-13 Semko. +
Po prawie rocznym postoju przy nab. Władysława IV w Świnoujściu dawny okręt został przeholowany przez rosyjski holownik do Trójmiasta. Wbrew wcześniejszym zapowiedziom nie trafi jednak na złom. Nabywcą jest bliżej mi nie znana, polsko - rosyjska spółka która zamierza go użytkować w roli holownika morskiego z zachowaniem możliwości obsługi prac podwodnych.
Po prawie rocznym postoju przy nab. Władysława IV w Świnoujściu dawny okręt został przeholowany przez rosyjski holownik do Trójmiasta. Wbrew wcześniejszym zapowiedziom nie trafi jednak na złom. Nabywcą jest bliżej mi nie znana, polsko - rosyjska spółka która zamierza go użytkować w roli holownika morskiego z zachowaniem możliwości obsługi prac podwodnych.