Ja też się przyłączam do prośby o te rysunki, bo jeżeli Ci się nie uda nic znaleźć to faktycznie pozostaje nam...
jareksk pisze:tylko Yamato i Yamato
Przy okazji chciałbym spytać, czy są jakieś tłumaczenia na język polski szwedzkich książek. Oni wydali taką pozycję opisującą ich pancerniki.
W sieci tyle znalazłem na temat "Holendra" http://pl.wikipedia.org/wiki/De_Zeven_P ... %281910%29
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
Rysiu w cyklu Okręty Świata (wyd. Okręty Wojenne) był "zeszyt" Nr 5 poświęcony szwedzkim pancernikom - Od Svea do Drottning Victoria autorstwa A. Fleksa.[/i]
Marek S. pisze:Rysiu w cyklu Okręty Świata (wyd. Okręty Wojenne) był "zeszyt" Nr 5 poświęcony szwedzkim pancernikom - Od Svea do Drottning Victoria autorstwa A. Fleksa.[/i]
Dzięki, Marek. Muszę się koło tego zakręcić.
Marek S. pisze:Rysiu w cyklu Okręty Świata (wyd. Okręty Wojenne) był "zeszyt" Nr 5 poświęcony szwedzkim pancernikom - Od Svea do Drottning Victoria autorstwa A. Fleksa.[/i]
Dzięki, Marek. Muszę się koło tego zakręcić.
Ryszard,bys cos potrzebowal to daj znac, z duzym buforem czasowym
bo moge miec, ostatnio kupilem troche rzeczy ze skandynawii.
AvM pisze:Ryszard,bys cos potrzebowal to daj znac, z duzym buforem czasowym
bo moge miec, ostatnio kupilem troche rzeczy ze skandynawii.
Dzięki za chęć pomocy. W ten weekend mam zamiar zrobić trochę porządku i sprawdzę, co dokładnie mam w temacie POW i o co chciałbym poprosić, jeżeli będzie dostępne.
Cieszę się, że temat ożył.