JB
A dlaczego mieli wspominać skoro go wtedy tam nie było.Nie wspomniano tez ze ostatnim
plywajaca jednostka flotylly byl OKON ktorego na zlom pocieli sami
Polacy.
RyszardL pisze: Są też pokazane bardzo fajne modele niektórych „szuwarowców” i może się uda w spisie znaleźć stronę autora tych cacek. Chętnie bym obejrzał dokładniej poza kadrem.
Ryszard
Ryszardzie kręcenie filmów zostawmy specjalistom. Moje oceny koncepcji filmu są oczywiście subiektywne, lepiej mogę ocenić część historyczno-marynistyczną. "Lepszy rydz niż nic", ale poziom merytoryczny nie był najlepszy. Wymieniłem tylko dwa potknięcia, było ich znacznie więcej, niektóre kadry filmu nie pasowały do komentarza co słusznie zauważył AvM.RyszardL pisze:...Tak w ogóle, to może panowie się skrzykniecie i sami nakręcicie lepszy...
Trzeba bylo uwaznie ogladacRyszardL pisze:A dlaczego mieli wspominać skoro go wtedy tam nie było.Nie wspomniano tez ze ostatnim
plywajaca jednostka flotylly byl OKON ktorego na zlom pocieli sami
Polacy.
Film jest o flotylli pińskiej, a nie o OW "Wisła".
Tak w ogóle, to może panowie się skrzykniecie i sami nakręcicie lepszy. Chętnie kupię kopię, jako że nic nie ma darmo. Prawda Panie von?
Trzeba było uważnie słuchać, kiedy była mowa o dokonaniach i roli Warsztatów Portowych w PińskuTrzeba bylo uwaznie ogladac
JB. Nie potrafię powiedzieć wiele o koncepcji autorów. Może powiedzenie "Lepszy rydz niż nic" jest zasadne. Autorzy filmu podkreślają, że temat jest nowy i jest pierwszą próbą stworzenia dokumentu upamiętniającego tamte czasy. Słyszałem to wyraźnie w reportażu przed oficjalną premierą.JB pisze:Ryszardzie kręcenie filmów zostawmy specjalistom. Moje oceny koncepcji filmu są oczywiście subiektywne, lepiej mogę ocenić część historyczno-marynistyczną. "Lepszy rydz niż nic", ale poziom merytoryczny nie był najlepszy. Wymieniłem tylko dwa potknięcia, było ich znacznie więcej, niektóre kadry filmu nie pasowały do komentarza co słusznie zauważył AvM.RyszardL pisze:...Tak w ogóle, to może panowie się skrzykniecie i sami nakręcicie lepszy...
JB
Nasi koledzy, jak rozumiem, udostepnili zdjęcia, konultantem był prof. dr hab. Józef W. Dyskant, którego nazwisko i tytuł z nabożeństwem wymieniali uczestnicy dyskusji przed filmem.RyszardL pisze:...
Ale skoro tam jest aż tyle błędów, a są osoby z FOW, które mają (jak rozumiem) swój udział w przygotowaniu dokumentu, to dziwię się, że pozwolili na te błędy i nie udostępnili właściwych informacji lub ich w porę nie skorygowali...
JB pisze:Nasi koledzy, jak rozumiem, udostepnili zdjęcia, konultantem był prof. dr hab. Józef W. Dyskant, którego nazwisko i tytuł z nabożeństwem wymieniali uczestnicy dyskusji przed filmem.RyszardL pisze:...
Ale skoro tam jest aż tyle błędów, a są osoby z FOW, które mają (jak rozumiem) swój udział w przygotowaniu dokumentu, to dziwię się, że pozwolili na te błędy i nie udostępnili właściwych informacji lub ich w porę nie skorygowali...
JB
Sprawa jest nastepujaca. Od ponad 20 lat zbieram materialy na temat statkow z Dniepra i Piny. JA znalazlem rosyjskie rejestry i kilkanascie lat temu kupilem prawie 1000 pocztowek rosyjskich statkow rzecznych. WD od 30 jak nie wiecej lat zajmuje sie polskimi statkami rzecznymi. JB od ponad roku pilnie bada CAW. Powstanie dzielo jak marzenie. I PAn RyszardL bedzie mogl to kupic. W odroznieniu od filmu robionegop przez rok bedzie to razem kilkadziesiat lat pracy. Nie wiem czy film jest potrzebny, bo raczej nie pokazano filmow z flotylla pinska , tylko zdjecia, z wzasadzie sttycznym komentarzem.RyszardL pisze:
Tak w ogóle, to może panowie się skrzykniecie i sami nakręcicie lepszy. Chętnie kupię kopię, jako że nic nie ma darmo. Prawda Panie von?