Hi!
jeszcze raz :
29-33.......................2xI 88mm
33-36.......................4xI 88mm
36-39.......................1xII88mm
39-40.......................3xII88mm
na zdjeciu ostatnim w kolejnosci z data 1936 widac 4xI zdjecie zrobione w lecie (widac po mundurach) pozniej pojdzie do Arsenalu (Jesien '36) min. jako ostatni z K-klasse otrzyma wlasnie w 1936 maszt na tylnim kominie (na zdjeciu jeszcze nie ma!) dwa inne blizniaki otrzymaly go (mast) rok wczesniej
Ch.
kolejny do prestensji? oj andrzejku, wystopuj trochę, każdy prawo do błędu ma...
ja też ze strony DM ściągnąłem sobie fotę odróconą o 180 stopni, a im zjadliwych maili nie posyłam po nauczce jaką mi udzielił grzesiu nowak...
a błąd, bo jak mnie załatwił produkt boscha, to miałem komfort psychiczny, że im się też może nie udać, z chwilą, gdy okazało się, że to jakieś gee hiszpańskie, mina mi opadła i doszłem do wniosku, że powinienem dostać szofera od starego, bo sam wiesz, jakby to... do poopy kierowca jestem
Oczywiste że mylić się to ludzka rzecz. Przeglądałem za namową kolegi Andrzeja pozycje AJ Pressu o krążownikach typu K. Tam w części pierwszej jest rysunek Tadeusza Skwiota prezentujący Kolna w 1939r i również jest pomyłka. Zresztą sami zobaczcie. To tylko pokazuje , że forum ma sens.
;) ZH
Nie myli się, kto nic nie czyni. Jak widać na przykładzie Koln ex Konigsberg często błęy zostaja wychwycone przez całkowity przypadek. Teraz czekam na opracowania powołujące się na wskazane źródła - oczywiście z błędem (a może praca doktorska).