No dobra zaczniemy od początku.
Pisząc o niszczycielu typu 052C opierałem się o artykuł z nr 71 OW.
Tam napisano o budowie
trzeciego(!) okrętu tego typu. Dalej twierdzę że to nie jest prawdą. Na pierwszej stronie tego tematu jest informacja o datach wodowań m.in. dwóch niszczycieli 170 i 171, a zdjęć w "albumie" i "nowym albumie" też jest kilka. To tyle w sprawie niszczyciela.
Dalej. Zdjęcie Variaga jakie wkleiłeś nie przedstawia okrętu po wydokowaniu, lecz jest zwyczajnie stare. Po wyprowadzwniu z doku jest on pomalowany cały (no prawie) zarówno część pod jak i nadwodna i to widać na zdjęciu. Czy to oznacza coś więcej?
Wracając do Minska, Kieva i jeszcze innego złomu. Otóż jeśli państwem rządzi pijany prezydent, pijani generałowie wysyłają czołgi na Grozny to dlaczego pijany admirał miał być inny? Zresztą dzisiaj jest nieco inaczej i gdzieś na rosyjskiej stronie czytałem, że ten admirał odpowiedzialny za sprzedaż Minska jest za to sądzony. Nie pamiętam jego nazwiska, może kolega murzik z Rosji albo inni koledzy z forum wiedzą coś więcej. Kariera tych jednostek jest taka jak pisałem. Pod tym adresem możesz zobaczyć całą "nagą" prawdę
http://hp3000.empireclassic.com/minsk/,
a to co jest pod Shanghajem to konstrukcja taka z papier mache i nie ma nic wspólnego z okrętem wojennym, taka atrapa okrętu.
Co się tyczy Clemanceau to od 1989 roku państwa zachodnie wprowadziły embargo na dostawy broni do Chin i cała ta sprawa jest nieprawdopodobna. A wracając jeszcze do OW to w informacji o budowie lotniskowca powołują się one na agencje Xinhua, link który podałem to również Xinhua. To jak to jest, to co mi odpowiada przyjmuje, to co nie odrzucam?

ZH