Baltic pisze:Peperon pisze:Spójrz jak długo jest budowany Gawron, a jakie tempo mieli Niemcy ze swoimi K- 130.
W Niemczech nie było komunizmu,a w Polsce spuścizna komunizmu w największym stopniu dotyczy gospodarki, a za tym finansów publicznych. I niestety trwa nadal. Koło zamknięte.
Ale tu chodzi nie o komunizm, ale sposób myślenia. We Francji też nie było komunizmu, a co się działo z budową De Gola ? Co chwilę wstrzymywali budowę DLA OSZCZĘDNOŚCI ! I podrożał im biedaczek o połowę.
To samo dzieje się u nas. I Gawron DROŻEJE !
Nie wiem dlaczego nie pamięta się o mądrym przysłowiu, że KTO SZYBKO DAJE, DWA RAZY DAJE. Co prawda dotyczy pomocy innym, ale w tym temacie też pasuje.
Adam pisze:W Świnoujściu jutro, z okazji święta MW będzie udostępniony jeden z Lublinów. Tylko, że to nie wywołuje tu żadnego poruszenia - po prostu 8 FOW przy okazji praktycznie każdej większej okazji, czy to w Szczecinie, czy w Świnoujściu, jakiś okręt udostępnia do zwiedzania. Tylko, że poza turystami, oglądanie po raz któryś z rzędu pokładów desantowców czy też plastusiów, nie bawi.
Ale ja patrzę z punktu widzenia turysty. Listopad to nie ta pora. W lipcu byłem w Kołobrzegu. Przez parę dni stał w porcie Kaper 2. Zamknięty na cztery spusty. Nie mógłby zostać udostępniony do zwiedzania przez chociaż 1 dzień ? Ileż frajdy by miały dzieci, które w tym czasie były nad morzem, a dorośli ? Ale Straż Graniczna wolała trzymać go na uboczu.
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.