Zwrot przez prawą burtę.

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Marmik

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Marmik »

Napoleon pisze:
A co miało wyjść?
Coś co by było de facto poza armią (jeśli chodzi o organizację/struktury). Dalej już można sobie dopowiedzieć. Tak się składa, że dotarły do mnie różne informacje na ten temat i powiem tylko, że nawet w środowisku PiS pewne rzeczy budziły co najmniej niedowierzanie lub niepokój.
napoleons anigif.gif
napoleons anigif.gif (211.07 KiB) Przejrzano 30 razy
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Napoleon

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Napoleon »

Marmik, dla Ciebie wszystko co napiszę i tak jest z definicji "bla, bla...". Przyzwyczaiłem się. Odpisuję Ci jednak dla zasady. Natomiast tego co napisałem jestem akurat pewny. Macierewicz widział WOT inaczej niż wygląda to co jest. I ta jego wizja budziła duże kontrowersje nawet wśród PiSu. Akurat echa tego do mnie dotarły. Nie wiem czy tu górę brały obawy przed Macierewiczem, którego nawet w PiS sporo osób uznawało za niebezpiecznego oszołoma, czy może ktoś rzeczywiście uznał, że to niewłaściwa zabawa. Ale tak czy inaczej, dobrze że wyszło to co wyszło.
Awatar użytkownika
Marmik

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Marmik »

Napoleon pisze: Marmik, dla Ciebie wszystko co napiszę i tak jest z definicji "bla, bla...".
Nie wszystko. Tylko to co faktycznie jest z kategorii bla, bla. No ale jak się nie czyta żadnych dokumentów to po prostu nad wyraz często zostaje bla, bla.
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Awatar użytkownika
AvM

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: AvM »

Piotr S. pisze: Brawo mistrzu gratuluje umysłowej głupoty :brawo: jak PiS może być za Putinem skoro ten sam PiS wysłał olbrzymie ilości broni Ukrainie , która ta broń wysłała na drugi iat tysiące żołnierzy Putina . Tak wygląda właśnie umysł typowego platformowca , który ma problemy z logicznym rozumowaniem .
Czyli polityka PiSu tylko niechcacy i bez zastanowienia, jest polityka pro-putinowska,
podobny jak takicn narodowych (i nawet innchy narodowo-socjalistycznych( partii w Europie.
Szczucie nA Niemcy, a teraz nawet Francje. to dalszy etap tej polityki.

Celem PiSu jest rozwalenie Unii. Z kazdym z samotnych panstewek Putin sobie poradzi.

Zakkupy Blaszczaka to tez wykonczenie polskiej sily obronnej.
Czy sa pieniedza na odpowiednie reformy w w wojsku.
Przypominam ostatnie wylstapiene Zelemskiego, na co by wydal pieniadze z kredytu pochodzacego z ruskich aktywow.
bylo tylko o zbrojeniu, ale zadne nie pokrywaly sie z spektrum zakupüow Blaszczaka, ktore odpowiadaja raczej mentalnosci
z 4 pancernych. Kto by w dzisiejszcých czasach uzywal ultra-drogich Apache, ktorych juz prawie USA nie uzywala w Iraku.
To bron mentalnosci lat 70-tych i 80-tych, gdy obie stranowaly planowaly wielkie starcie pancerne pod Fulda.
Z ust Zelenskiego mozna bylo uslyszec co jest potrzbne we wspolczesnej wojnie.

Przpominam, ze plany wyjscia z Unii, PiS realizuje od dawna.
To Szydlao zamkjnela komisje przygotowujaca wstapienie Polski do strefy EURO.
Tez Szydlo powolala inna komisje do zbadana oplacalnosci przynaleznosci Polski
do Unii. Przewodniczaca byly tlusta Krystyna Pawlowicz. Jakos wynkiow jej pracy nie opublikowano.
ODPOWIEDZ