Vittorio Veneto czy Bismarck?

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Który z okrętów uważasz za bardziej udany?

Vittorio Veneto
37
56%
Bismarck
29
44%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
Maciej3

Post autor: Maciej3 »

Amerykanie strzelali z najlepszego na świecie kąta, zawsze robią wszystko najlepiej na świecie!!! To tylko te wstrętne makaroniarze specjalnie i złośliwie w czasie lotu najlepszych na świecie pocisków ustawili się pod takim wrednym kątem.
A komisja jednoznacznie orzekła że to była wina ładunków wybuchowych podłożonych w porcie Gibraltar przez wrażych terrorystów, w czasie gdy fajfokloki piły swoją herbatkę. A że herbatka była wzmacniana ( widać tu wpływ załogi Garladna chwilowo oddelegowanej do współpracy z zespołem alianckim ) to amerykańscy chłopcy przespali wejście dywersantów na okręt.

Dobra, sorry, to nadaje się do psycholi, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać. :)
jogi balboa

Post autor: jogi balboa »

Do tego ewidentnie ktoś fałszuje wyniki głosowania. :-x
domek

Post autor: domek »

Maciej3 pisze:
Ja stawiam na konfiguracje jak Tyrpic z 45r o a nie bitwy w ciesninach
Nie chcę być złośliwy, ale z tyrpicem ;) w konfiguracji z 45 roku to podejmuję się walczyć czymkolwiek. Nawet łodzią wiosłową z granatem ręcznym w dłoni. No cóż - tyrpic wcześniej miał przykre spotkanie z kilkoma brytyjskimi wysokimi chłopcami zrzuconymi jako desant z Lancasterów, co ociupinkę zmniejszyło jego potencjał :lol:
Mi chodzilo o konfiguracje a nie stan techniczny :P :P :P

A tak na marginesie bardziej stawiasz na VV czy braciszka L :?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maciej3

Mi chodzilo o konfiguracje a nie stan techniczny
Ale w tej konfiguracji wieże nieco nie pasowały do łożysk w barbetach :P
Dobra, mniejsza przecież wiem o co chodzi.
Co do Bliźniaków VV czy L to właściwie wszystko jedno ( jak dla mnie ). Roma trochę się różniła, ale też bez przesady. W przypadku pojedynku artyleryjskiego to też wszystko jedno. Więcej zależy od załogi i przypadku niż różnic w budowie ( chyba że któryś z nich miał defekt o którym nie mam pojęcia - jak tak to poproszę o informację )
Awatar użytkownika
Seth

Post autor: Seth »

jogi balboa pisze:Do tego ewidentnie ktoś fałszuje wyniki głosowania. :-x
dlaczego fałszuje :lol: ??
ja głosowałem na VV
Awatar użytkownika
Maciej
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Chodzi o to, że VV ma więcej głosów niż FOW użytkowników... :x

Pozdrawiam,
Maciej
Awatar użytkownika
Maciej3

A ja myślałem, że o to chodzi, że Bismarczek najlepszym pancernikiem był! A jak ktoś głosuje inaczej to jest to wredna manipulacja wrogich sił, jakich to już my wszyscy wiemy :D

PS.
Ja tam głosowałem na Vittorio :-D
Awatar użytkownika
Rogelio

Post autor: Rogelio »

Maciej pisze:Chodzi o to, że VV ma więcej głosów niż FOW użytkowników... :x

Pozdrawiam,
Maciej
Nie każdy udziela się aktywnie na forum :D
Głosowałem na Bismarcka, czy bardziej na Niemców: doświadczenie i sprawdzenie w boju okretów w czasie PWS.
domek

Rogelio pisze:

Pozdrawiam,
Maciej
Głosowałem na Bismarcka, czy bardziej na Niemców: doświadczenie i sprawdzenie w boju okretów w czasie PWS.

A nie DWS :?

pozdrawiam :?
Awatar użytkownika
ALF
Kontakt:

Post autor: ALF »

domek pisze:
Rogelio pisze:

Pozdrawiam,
Maciej

A nie DWS :?

pozdrawiam :?
W DWS to sobie za bardzo nie postrzelali, no i okręcików jakby mniej mieli ;)
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski
IKOW 1885-1945
Bukowa

Post autor: Bukowa »

Za dużo sobie nie postrzelali ale to wystarczyło aby odstrzelili dumę RN, podobnie jak to uczynili ich poprzednicy w PWS z trzema "tyż" krążownikami :-D
Robert
Awatar użytkownika
ALF
Kontakt:

Post autor: ALF »

Za to większość czasu spędzali na łataniu dziur w kadłubach po torpedach i minach, a jeden krążownik przepędził parę ichnich iberschifów :P
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski
IKOW 1885-1945
jogi balboa

Ledwie się zaczęło już umarło... jestem coraz bardziej przekonany że mamy tu do czynienia z układem jakimś.

Tego, no to żeby dać do myślenia niedowiarkom policzyłem z użyciem wzoru Tellera i wzoru Okuna na składanki ekwiwalent burty VV dla kątów zbliżania 60 i 70 stopni i kątów upadku pocisku 10 i 20 stopni co dla harmatek Bismarcka odpowiada odległościom 15 i 22 km odpowiednio.
No to tak: dla 15km przy kącie zbliżania 70 stopni ten ekwiwalent to jakieś 360mm a przy 60 stopniach 410mm, a harmatka B rozwala z tej odległości 419mm za http://www.navweaps.com, no to lipa dla Włochów.
Dla 22km jest to odpowiednio 380mm i 430mm przeciw możliwościom Niemców wynoszącym 393mm. Tysz jakoś niespecjalnie.
A Bismarcka włoskie pukawki nie tykają, więc rządny krwi układ FOW może sobie nagwizdać tymi 28 trafieniami...
:x :glupek2:
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

jogi balboa pisze:Ledwie się zaczęło już umarło... jestem coraz bardziej przekonany że mamy tu do czynienia z układem jakimś.

Tego, no to żeby dać do myślenia niedowiarkom policzyłem z użyciem wzoru Tellera i wzoru Okuna na składanki ekwiwalent burty VV dla kątów zbliżania 60 i 70 stopni i kątów upadku pocisku 10 i 20 stopni co dla harmatek Bismarcka odpowiada odległościom 15 i 22 km odpowiednio.
No to tak: dla 15km przy kącie zbliżania 70 stopni ten ekwiwalent to jakieś 360mm a przy 60 stopniach 410mm, a harmatka B rozwala z tej odległości 419mm za http://www.navweaps.com, no to lipa dla Włochów.
Dla 22km jest to odpowiednio 380mm i 430mm przeciw możliwościom Niemców wynoszącym 393mm. Tysz jakoś niespecjalnie.
A Bismarcka włoskie pukawki nie tykają, więc rządny krwi układ FOW może sobie nagwizdać tymi 28 trafieniami...
:x :glupek2:
Ściemniasz. Najpierw mamy decap a potem zdecapowany pocisk robi "kląsk". Nie wziąłeś pod uwagę jakości blachy pancernej włoskiej.
jogi balboa

Wziąłem pod uwagę jakość niemieckich pocisków :-D
domek

Od cala dyskusja jak by szkopy wlochom tego pancerniczka nie utopili no bo szyscy chyba wiemy ze utopili nie wiemy no nie :x :x :x

pozdrawiam
ODPOWIEDZ