POLSKA vs ZSRR
-
deglock
POLSKA vs ZSRR
Po całej serii konsultacji proponuję zorganizować sympozjum pt: Polska vs. ZSRR 1918-1947.
Na sympozjum tym można omówić najnowszy stan badań w sprawie Orła, i innych okrętów polskich, oraz rozwiać pewne mity i opinie dalekie od prawdy jakie panują o flocie ZSRR.
Termin to koniec listopada początek grudnia. Miejsce tradycyjnie Gdynia i gościnne sale na Błyskawicy lub w klubie oficerskim Riwiera. Możliwe także inne lokalizacje.
Proszę Panów o uwagi, spostrzeżenia i tematy do ewentualnych wystąpień.
Na sympozjum tym można omówić najnowszy stan badań w sprawie Orła, i innych okrętów polskich, oraz rozwiać pewne mity i opinie dalekie od prawdy jakie panują o flocie ZSRR.
Termin to koniec listopada początek grudnia. Miejsce tradycyjnie Gdynia i gościnne sale na Błyskawicy lub w klubie oficerskim Riwiera. Możliwe także inne lokalizacje.
Proszę Panów o uwagi, spostrzeżenia i tematy do ewentualnych wystąpień.
- pothkan
- Grzechu
Ja w kwestii terminu.
Na pewno nie koniec listopada/początek grudnia.
Dlaczego? Dlatego, że według informacji od pp. Bartelskich 28.11 ma odbyć się sesja w MWP w Warszawie. Pewnie parę osób się wybierze, a dwa 'wybycia' w krótkim czasie niosą ze sobą różnego rodzaju komplikacje.
W moim przypadku na przykład optymalnym terminem byłby styczeń/luty.
Chyba że...
Chyba że obie imprezy połączyć?!
To znaczy w piątek 28.11 udział w sesji, a w sobotę i w niedzielę Sympozjum w Warszawie.
Na pewno nie koniec listopada/początek grudnia.
Dlaczego? Dlatego, że według informacji od pp. Bartelskich 28.11 ma odbyć się sesja w MWP w Warszawie. Pewnie parę osób się wybierze, a dwa 'wybycia' w krótkim czasie niosą ze sobą różnego rodzaju komplikacje.
W moim przypadku na przykład optymalnym terminem byłby styczeń/luty.
Chyba że...
Chyba że obie imprezy połączyć?!
To znaczy w piątek 28.11 udział w sesji, a w sobotę i w niedzielę Sympozjum w Warszawie.
- karol
Co ma piernik do wiatraka? Inne tematy są planowane na Warszawę, a inne na Gdynię. Niby dlaczego impreza w stolycy ma ciążyć nad imprezą prowyncji? Grzesiu no powiedz, co widzisz za przeszkody, żeby równolegle kilka sympozjów było? Wybór to dobra rzecz, ... jak demokracja.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
- Grzechu
Dzisiaj się wreszcie wyspałem - kimałem bez przeszkód aż do 6.20Marek S. pisze:Kibic wrócił na łono rodziny FOW.
Bo przez ostatnie dwa tygodnie pobudka była w okolicach 2.00-3.00
Za to i tak za chwilkę idę spać, bo dzień był wyjątkowo ciężki (jak to pierwszy dzień po urlopie. Przed chwilką dopiero wróciłem...), a i organizm zdążył się przyzwyczaić do spania od 20.00.
W moim przekonaniu obie imprezy doskonale mogłyby się uzupełnić. Tematy są inne, ale zbieżne w wielu wątkach.karol pisze:Co ma piernik do wiatraka? Inne tematy są planowane na Warszawę, a inne na Gdynię. Niby dlaczego impreza w stolycy ma ciążyć nad imprezą prowyncji?
Poza tym
Aby nie były to w całości sztywne nasiadówki, to możnaby także urządzić część plenerową i wybrać się sobotnim przedpołudniem grupowo np. do Modlina (strzelam - osobiście nigdy nie byłem i nie wiem czy zostało tam do dziś coś związanego z PMW) albo na spacer brzegami Wisły (też strzelam - port praski?, tereny byłych stoczni rzecznych?).deglock pisze:(...)Możliwe także inne lokalizacje.(...)
Łatwiej też (przynajmniej mi) zaplanować, zorganizować i zabezpieczyć finansowo jeden wyjazd niż dwa.
Żadnej. Poza tą, że przynajmniej część zainteresowanych oboma spotkaniami nie będzie mogła wygospodarować czasu i środków na dwa wyjazdy w bliskich sobie terminach. Ani tym bardziej się rozdwoić.karol pisze:Grzesiu no powiedz, co widzisz za przeszkody, żeby równolegle kilka sympozjów było?
Zasadniczo masz rację, ale szkoda byłoby dokonując wyboru jednej możliwości coś stracić przez niewybranie drugiej opcji.karol pisze:Wybór to dobra rzecz
Jak w demokracji
-
deglock
panowie tu nie chodzi o demokrację czy konkretną datę. Chodzi o to żeby nasze środowisko raz w roku mogło się spotkać w jednym miejscu.
Osobiscie preferuję Gdynię (Gdańsk) gdyż o sprawach morskich najlepiej rozmawiać nad morzem. Błyskawicy z jej klimatem w warszawie nie doświadczycie, a można zrogarnizować na przykład wyprawę na Hel do pozostałeości Batorego...
Osobiscie preferuję Gdynię (Gdańsk) gdyż o sprawach morskich najlepiej rozmawiać nad morzem. Błyskawicy z jej klimatem w warszawie nie doświadczycie, a można zrogarnizować na przykład wyprawę na Hel do pozostałeości Batorego...