To miejsce dla wodnosamolotu, dzwig służył również do jego podnoszenia i chyba tylko na tych dwóch lotniskowcach.domek pisze:Po przewertowaniu tego co mam .
Kaga Akagi mialy w tym miejscu system przeladunku co prawda nie przykryte pomostem ale wystawaly .
Hirju ma pomosty ale nanim byl zainstalowany skladany dzwig na pokladzie wiec pod pomostem brak suwnicy moze przerubka systemu.
Konstrukcje te mialy zwiazek z przeladunkami z barek na redzie albo z pirsu portowego (nieprzystosowanego)
Szinano mial ogromny dzwig Taicho skladany
mam tylko pytanie rufowe nadbudowki Akagi i Kaga maja w ty miejscu ogromne wrota(zero by przeszlo chyba) a jak to bylo z innymi mieli na rufie takie wrota ?
pozdrawiam domek
Małe pytanie o lotniskowce
janik41 pisze:To miejsce dla wodnosamolotu, dzwig służył również do jego podnoszenia i chyba tylko na tych dwóch lotniskowcach.domek pisze:Po przewertowaniu tego co mam .
Kaga Akagi mialy w tym miejscu system przeladunku co prawda nie przykryte pomostem ale wystawaly .
Hirju ma pomosty ale nanim byl zainstalowany skladany dzwig na pokladzie wiec pod pomostem brak suwnicy moze przerubka systemu.
Konstrukcje te mialy zwiazek z przeladunkami z barek na redzie albo z pirsu portowego (nieprzystosowanego)
Szinano mial ogromny dzwig Taicho skladany
mam tylko pytanie rufowe nadbudowki Akagi i Kaga maja w ty miejscu ogromne wrota(zero by przeszlo chyba) a jak to bylo z innymi mieli na rufie takie wrota ?
pozdrawiam domek
Wiec sie zgadzamy przeladunek.
szczeguly dziwig musi byc jeden conajmniej

Amerykanie to sobie zrobili rampe opuszczana jak oni mogli mi to zrobic

pozdrawiam domek