Małe pytanie o lotniskowce

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Post autor: janik41 »

domek pisze:Po przewertowaniu tego co mam .

Kaga Akagi mialy w tym miejscu system przeladunku co prawda nie przykryte pomostem ale wystawaly .
Hirju ma pomosty ale nanim byl zainstalowany skladany dzwig na pokladzie wiec pod pomostem brak suwnicy moze przerubka systemu.

Konstrukcje te mialy zwiazek z przeladunkami z barek na redzie albo z pirsu portowego (nieprzystosowanego)

Szinano mial ogromny dzwig Taicho skladany

mam tylko pytanie rufowe nadbudowki Akagi i Kaga maja w ty miejscu ogromne wrota(zero by przeszlo chyba) a jak to bylo z innymi mieli na rufie takie wrota ?

pozdrawiam domek :)
To miejsce dla wodnosamolotu, dzwig służył również do jego podnoszenia i chyba tylko na tych dwóch lotniskowcach.
domek

Post autor: domek »

janik41 pisze:
domek pisze:Po przewertowaniu tego co mam .

Kaga Akagi mialy w tym miejscu system przeladunku co prawda nie przykryte pomostem ale wystawaly .
Hirju ma pomosty ale nanim byl zainstalowany skladany dzwig na pokladzie wiec pod pomostem brak suwnicy moze przerubka systemu.

Konstrukcje te mialy zwiazek z przeladunkami z barek na redzie albo z pirsu portowego (nieprzystosowanego)

Szinano mial ogromny dzwig Taicho skladany

mam tylko pytanie rufowe nadbudowki Akagi i Kaga maja w ty miejscu ogromne wrota(zero by przeszlo chyba) a jak to bylo z innymi mieli na rufie takie wrota ?

To miejsce dla wodnosamolotu, dzwig służył również do jego podnoszenia i chyba tylko na tych dwóch lotniskowcach.

Wiec sie zgadzamy przeladunek. :) A to ze w zakresie byly jeszcze lodzie latajace :D pewnie wywalanie uszkodzonych maszyn do remontu pobieranie czesci zamiennych (cala belka kadluba z silnikiem caly plat skrzydla i to co lubie najbardziej jedzonko liczone w tonach :D to

szczeguly dziwig musi byc jeden conajmniej :wink:

Amerykanie to sobie zrobili rampe opuszczana jak oni mogli mi to zrobic :shock:

ODPOWIEDZ