24.V.41
Szerokosc w stosunku do dlugosci w polaczeniu z zanurzeniem ma ogromny wplyw na stabilnosc. Wplyw na to maja takze stabilizatory. Nevady i spolka maja duza szerokosc wzgledem dlugosci, maja duze zanurzenie (ponad 10 metrow) i podwojne stabilizatory wzdluz burt.nicpon pisze:kazda balia kolysze sie na boki![]()
szerokosc okretu ma oczywiscie wplyw na kolysanie na boki
ale dlugosc... czy raczej krotkosc w tym przypadku
nie zmniejszy kolysania na boki
Hej, det borde en ande i en flaska hos mej.
Kom hem med mej, jag har en ande som väntar pa dej.
Här bor en ande som väntar pa dej, det bor en ande hos mej.
No nie wiem czy ten tutaj przypadkiem nie lezy na burcie http://www.navsource.org/archives/01/014519.jpg
Nie laduje mi sie.CIA pisze:No nie wiem czy ten tutaj przypadkiem nie lezy na burcie http://www.navsource.org/archives/01/014519.jpg
Nie lubię sie czepiac słówek, ale wolałbym określenie stępki przechyłowe, boć to kawałki blachy... Stabilizator kojarzy mi sie z jakimś systemem, urządzeniem. Ale to tylko moje osobiste odczucia, bo w/g słownika i stępka przechyłowa i np. płetwy typu Denny Brown zaliczaja się do stabilizatorów... No ale skoro mówimy armaty a nie działa ...Nala pisze:Szerokosc w stosunku do dlugosci w polaczeniu z zanurzeniem ma ogromny wplyw na stabilnosc. Wplyw na to maja takze stabilizatory. Nevady i spolka maja duza szerokosc wzgledem dlugosci, maja duze zanurzenie (ponad 10 metrow) i podwojne stabilizatory wzdluz burt.nicpon pisze:kazda balia kolysze sie na boki![]()

Oki, niech beda stepki przeciwprzechylowe.CIA pisze:Nie lubię sie czepiac słówek, ale wolałbym określenie stępki przechyłowe, boć to kawałki blachy... Stabilizator kojarzy mi sie z jakimś systemem, urządzeniem. Ale to tylko moje osobiste odczucia, bo w/g słownika i stępka przechyłowa i np. płetwy typu Denny Brown zaliczaja się do stabilizatorów... No ale skoro mówimy armaty a nie działa ...Nala pisze:Szerokosc w stosunku do dlugosci w polaczeniu z zanurzeniem ma ogromny wplyw na stabilnosc. Wplyw na to maja takze stabilizatory. Nevady i spolka maja duza szerokosc wzgledem dlugosci, maja duze zanurzenie (ponad 10 metrow) i podwojne stabilizatory wzdluz burt.nicpon pisze:kazda balia kolysze sie na boki![]()
Twoje tez mi sie nie ładują automatycznie. Wystarczy skopiować adres i wkleić do okienka przeglądarki...Nala pisze:Nie laduje mi sie.CIA pisze:No nie wiem czy ten tutaj przypadkiem nie lezy na burcie http://www.navsource.org/archives/01/014519.jpg
No mam. Co my tu mamy... Colorado na probach predkosci. Nie wiem czy zauwazyles ale twen okret na pelnym gazie wlasnie wchodzi w cyrkulacje (co mnie nie dziwi, w koncu to trial)...
A jednak mysle ze poprawka obejmuje zwroty, przynajmniej czesciowo.CIA pisze:Masz racje. W kazdym razie w tym momencie IZ mozna sobie podarowac
istotnie szeroka balija ta Arizonka, ale istotnie stoją se battleshipy na wodzie jak skały, a nie okręty 
ps. kołysania - czyli rozumiem panowie, że Wasze dyskusje o Immunitety Zone można między bajki wsadzić, jak jest ciut wiatru i fali, he he, jak to dobrze interesować się jednak mniej pancernymi okrętami
ps. kołysania - czyli rozumiem panowie, że Wasze dyskusje o Immunitety Zone można między bajki wsadzić, jak jest ciut wiatru i fali, he he, jak to dobrze interesować się jednak mniej pancernymi okrętami
- SmokEustachy
- Kontakt:
Acha. Chcialem napisac zebys wstawil ta bitwe rozpisana minuta po minucie, bo inaczejn iedojdziemy do niczego.nicpon pisze:o 17:56 Nala postawil zaslone dymna i odplynal na z gory upatrzone pozycje...Nala pisze:Zyx:
O tym samym. Dobra, wrocimy jeszcze do tego, musze poplynac po "amunicje"
Takie sa moje doswiadczenia z AGSem