Czy nie powinno się oddzielić Programu Operacyjnego (w skrócie PO

Przecież PO to program zadaniowy, a nie całość budżetu. Przynajmniej według mnie.
W mojej ocenie nie po to lobbuje za Francuzami, żeby mieć wątpliwości.LC Jabulski pisze:...może ja się czepiam, ale podobnych "wątpliwości" autora nie udało mi się zaobserwować w artykułach dotyczących okrętów podwodnych typu Scorpene..
Dlatego napisałem "stonowany".Wicher pisze:...A artykuł i tak "milszy" niż o np. Ślązaku.
Jeśli jest jasne, że np. postawimy Wojsku Polskiemu zadanie uniemożliwienia desantu morskiego na wybrzeżu Bałtyku na zachód od Wisły, to pod tym kątem należy dobierać środki bojowe, a nie pozyskiwać flotę, która będzie „demonstrowała banderę na morzach i oceanach”.
Dalej - dziś w Naszym Dzienniku można znaleźć rozmowę z ministrem Bartoszem Kownackim, sekretarzem stanu w MON, odpowiedzialnym za modernizację i zakupy. Mówi on tak:Jeśli chodzi o konkretne priorytety – zdaję sobie sprawę, że opinie komentatorów są tutaj bardzo podzielone – ale ja jestem przeciwnikiem zużywania środków na zbrojenia morskie, w sytuacji gdy ich głównym celem ma być „prezentowanie bandery Polski na morzach i oceanach”.
Od roku 1989 znalazłbyś jeszcze wariatów, którzy byli złodziejami.Dziadek pisze:Ale tak to się kończy Wicher ...
Złodzieje jak się w końcu nachapali to zaczęli coś wydawać na okręty ale za wiele zbudować nie zdążyli. Teraz przyszli wariaci i wywracają wszystko do góry nogami...
dalsze opóźnienie terminu technologicznego (wodowania po remoncie dokowym / wydokowania):Piotr S. pisze:Wczoraj zła wiadomość o patrolowcu Ślązak dziś o ORP Orzeł ,który prawie o rok czasu przedłużył pobyt na stoczni
http://www.defence24.pl/284556,gdzie-je ... -orp-orzel
Ręce opadają aż mi się wierzyć nie chce ,ze to prawda.