Syjam
- jareksk
Syjam
Czy ma ktos cos blizszego - linki, zdjecia, rysunki okretow syjamskich II WW ? Na temat Thonburiego jest sporo, co do reszty strzepki. Oficjalna strona marynarki tajlandzkiej jest w wiekszosci w tym niewatpliwie pieknym, lecz dosc hermetycznym jezyku. O Ratanakosindrze niczego nie moge znalezc poza Conways-em i Jane's-em.
-
Gość
-
Gość
W amer. Warship Internetional 3/86 był ponad 45-stronnicowy bogato ilustrowany art. dra Stephena Robertsa o flocie Syjamu/Tajlandii ostatnich ok. 100 lat.
Mitoko w moim Brooku (Export Armstronga) jest coś od dwóch podejściach do budowy t.Ratnakosindra - 1914 i 1924~
(BTW kiedy mi przywieziesz pożyczoną książkę?)
Andrzej J.
Mitoko w moim Brooku (Export Armstronga) jest coś od dwóch podejściach do budowy t.Ratnakosindra - 1914 i 1924~
(BTW kiedy mi przywieziesz pożyczoną książkę?)
Andrzej J.
-
Gość
-
Gość
-
shigure
Re: Syjam
... kiedyś Seawolf trafił na stronkę jakiegoś Czecha , gdzie był skład floty Syjamu - ubogi , ale na bezrybiu i rak ...jareksk pisze:Czy ma ktos cos blizszego - linki, zdjecia, rysunki okretow syjamskich II WW ? Na temat Thonburiego jest sporo, co do reszty strzepki. Oficjalna strona marynarki tajlandzkiej jest w wiekszosci w tym niewatpliwie pieknym, lecz dosc hermetycznym jezyku. O Ratanakosindrze niczego nie moge znalezc poza Conways-em i Jane's-em.
http://warships.web4u.cz/indexdb.php?language=E
- rak71
- Kontakt:
-
Gość
Czeska strona podana przez Ciebie Shigure jest calkiem niezla. Trafilem na nia z rok temu. Niezle byly (ostatnio nie ma nowych) quizy. Naprawde dobre. Syjam jednak ubozuchny. Gdyby byl dobry nie zawracalbym glowy na forum. Nie znalazlem tez nic ciekawego w Rosji i na Litwie. U amerykanow - w tym biblioteka kongresu raczej pustawo. Zostalo tylko forum. 
-
Gość
- jareksk
-
shigure
stronkę znalazł Seawolf i jak słusznie zauważył jest na niej wiele niedociągnięć i błedów jednak.Mi konkretnie chodziło o daty wodowań , i wcielania do służby , czasami spotykalem się z faktami bliższymi science fiction niż czymś co miało miejsce w rzeczywistości ...Anonymous pisze:Czeska strona podana przez Ciebie Shigure jest calkiem niezla. Trafilem na nia z rok temu. Niezle byly (ostatnio nie ma nowych) quizy. Naprawde dobre. Syjam jednak ubozuchny. Gdyby byl dobry nie zawracalbym glowy na forum. Nie znalazlem tez nic ciekawego w Rosji i na Litwie. U amerykanow - w tym biblioteka kongresu raczej pustawo. Zostalo tylko forum.
Thonburi to faktycznie - raczej "wyrośnięte kanonierki" i artykuł o nich to chyba jedyne co wiarygodne i obszerne udało mi się znależć ...