Zdjęcia tonących okrętów

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

dessire_62 pisze:Norwedzy wzięli się za porządki.
Widzę, że odnowili/pomalowali radar. Czyżby chcieli rewitalizować krążownik? :wink:
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Awatar użytkownika
wpk
Kontakt:

Post autor: wpk »

pawelciol pisze:Przepraszam za reaktywację dawno wyczerpanego tematu ale jeden wpis mnie zaciekawił ; Użytkownik wpk pisał , że ma fotkę tonącego "Kniazia Suworowa" - Czy ktoś ma tą fotkę , bo tu padły fotki a wszystkich pewnie by to zdjęcie zaciekawiło .
Raczej zaniechanego bo na pewno nie wyczerpanego.

Podpinam ponownie obrazek, ale obawiam się, że będziesz rozczarowany:

Obrazek

""Kniaz Souvorov" continued to burn helplessly until 7.00 p.m., when she was discovered by the passing llth Flotilla of Japanese torpedo-boats and was twice attacked with torpedoes, while still defiantly firing from her gun. Being struck, she capsized in a thick cloud of dark yellow smoke and remained in an upturned position until 7.20 p.m., when her bow raised high above the sea and she finally and quickly plunged below the surface.
The Japanese could not believe that anyone on board could survive by the time of her sinking, yet they managed to rescue 20 men struggling in the water after she was sunk."

Było to chyba na warships1.com, ale stronę diabli wzięli...
Muminek

Post autor: Muminek »

Bardzo dziękuję , czy ja wiem czy rozczarowanym ? Raczej z pewnością je sobie dokładnie obejżę... może coś jeszcze dojżę...
ODPOWIEDZ